ponedjeljak, 18. siječnja 2016.

Papinski consultor (savjetnik) Enzo Bianchi Fatimu naziva prijevarom: „To nije vjerodostojan Bog“ (2. dio)

Prvi dio možete pročitati ovdje.

Primjer Austrije i Križarske vojne zadovoljštine


Pater Petrus Pavlicek

Za Fatimu vrijedi što vrijedi za sve privatne objave koje je Crkva priznala. Ne mora se u njih vjerovati. Stoga ih je moguće i kritizirati. „no to bi se trebalo činiti s više utemeljenja i decentnije“ nego što to Bianchi čini.

„A ako govorimo o Fatimi i komunizmu, onda bi Bianchiju bilo dobro prisjetiti se Austrije u vremenu od 1945. do 1955. godine. Ratom je Sovjetski Savez svoj utjecaj proširio daleko na Zapad i zagospodario ogromnim dijelom Europe, najprije s Hitlerovim dopuštenjem, a potom s dopuštenjem zapadnih velesila. Na kraju je Crvena armija zaposjela Berlin i Beč. Sovjetski ministar vanjskih poslova Molotov koji je u ljeto 1939. godine potpisao Pakt o nenapadanju (Hitler-Staljin pakt) koji je Hitleru omogućio rat protiv Poljske, izjavio je i ponovio da se Sovjetski Savez neće odreći područja koje je osvojio. I za Austriju se stoga računalo da će komunisti, kao u Pragu i Budimpešti, državnim udarom doći na vlast. Čak i u zapadnim državnim kabinetima se s time računalo. Novi rat nitko nije želio voditi. Ali jedan franjevac se nije predao: pater Petrus Pavlicek. U ratnom zarobljeništvu prvi je put čuo za Fatimu. Za svoj sretan povratak iz rata uputio se na hodočašće zahvalnosti i u nutrini je čuo glas koji mu je rekao: 'Učinite što vam kažem i bit će mir'. Pavlicek je u tome vidio vezu s Gospinim ukazanjima u Fatimi i utemeljio je Križarsku vojnu svete Krunice i zadovoljštine radi mira u svijetu i za slobodu u Austriji.

Stotine tisuća Austrijanaca se priključilo i molili su dan i noć na ovu nakanu. Prolazile su godine, a molitelji nisu popuštali u svojoj revnosti. 1955. godine Austrijski savezni kancelar je iznenada pozvan u Kremlj gdje mu je priopćeno da će se Crvena armija povući iz Austrije. Zapadne državne vlade su bile iznenađene odlukom koja je došla tako neočekivano i poglavito stoga jer je bila bez primjera i nakon toga se ni u jednoj zemlji Istočnog bloka nije ponovila do njegovog pada 1989. godine. Potpisivanje državnog ugovora 15. svibnja 1955. dovelo je do uspostave neovisne i suverene Austrije. Političari, diplomati i vojni zapovjednici cijelog svijeta bili su začuđeni. Oni koji su godinama moleći vodili Križarsku vojnu svete Krunice i zadovoljštine nisu se pak čudili. Dan kada je Austrijski savezni kancelar objavio povlačenje Crvene armije bio je 13. svibnja, na obljetnicu prvog ukazanja u Fatimi. Povlačenje sovjetskih postrojbi koje su vrlo nerado napuštale tu lijepu i strateški važnu zemlju dovršeno je u listopadu iste godine, u onom mjesecu koji katolička Tradicija od bitke u Lepantu obilježava kao mjesec svete Krunice.“


Izvor: katholisches.info

1 komentar:

  1. Bezgrješno Srca Marijino kojemu je Isus povjerio današnje čovječanstvo u kratko vrijeme ovaj izmučeni svijet koji se guši u grijehu može preobraziti i osnažiti vjeru.
    Problem je u našem nepovjerenju, našoj nevjeri, okorjelosti u grijehu i skepsi...
    Molimo se da papa posveti Rusiju Bezgrješnom Srcu i da u svijetu počne razdoblje obnove i mira.

    Kikii

    OdgovoriIzbriši

Napomena pri komentiranju:
Objavljujem korisne, pristojne i potpisane komentare.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...