subota, 28. studenoga 2015.

Tradicionalna latinska misa (misa kardinala Stepinca) ponovno u Zagrebu. Kardinal Bozanić i biskup Šaško dobrodošli.

"Tko god se, dakle, prizna mojim pred ljudima, priznat ću se i ja njegovim pred Ocem, koji je na nebesima. 
A tko se odreče mene pred ljudima, odreći ću se i ja njega pred svojim Ocem, koji je na nebesima." 


Kako već i sami znamo koliku je vrijednost imala tradicionalna latinska misa (Misa kardinala Stepinca) koja je služena u Vlaškoj, dok je prečasni bio živ, jer je upravo ona bila vjetar u leđa za dolazak Svećeničkog Bratstva sv. Pija X. (FSSPX-a) u Zagrebačku nadbiskupiju.
Također je preko te Mise utvrđena ekipa za daljni napredak apostolata u Hrvatskoj za tradicionalnu misu.

Prvi put je Svećeničko Bratstvo došlo u Zagreb 2012. godine kada smo sudjelovati u organizaciji pri dolasku Bratstva u Hrvatsku.

Nadalje, veliki događaj za Katoličku Crkvu je bio kada je velečasni Marko služio svoju mladu tradicionalnu Misu, također u Vlaškoj i eto Bogu hvala sada je velečasni služebeno u Bratstvu.
Više o tome možete pročitati na blogu Toma blizanac (i brat Marko) i na blogu Christus Rex.


Božji plan se ne može zaustaviti.

Također nam je iznimno drago što smo prošli tjedan, nas nekoliko iz Hrvatske, sudjelovali u ministriranju na pontifikalnoj tradicionalnoj latinskoj misi biskupa Schneidera. Za više informacija i slika možete pogledati na blogu Ad Dominum ili na stranici Tradicionalna Misa.


I eto Bogu hvala, kako je i najavljeno na blogu Christus Rex, ovaj utorak će pater Pfluger služiti tradicionalnu Misu u Češkom narodnom domu u 18 sati.

Naravno, ovim putem pozivamo i kardinala Bozanića i biskupa Šaška da dođu vidjeti misu kakvu je služio blaženi kardinal Stepinac.

A vjerujemo da i sami znate tko je najzaslužniji za očuvanje tradicionalne latinske Mise, mons. Marcel Lefebvre (posebna stranica o njegovu životu i djelovanju - http://www.marcellefebvre.info).


Sve u svemu, zahvalimo Gospodinu jednom Zdravo Marijom za velike i obilne milosti koje nam je udijelio posljednjih godina.

"Samo Bog je velik i njegova Crkva!... Što duže živim, to te više ljubim, Crkvo sveta Božja... Bijedni ovaj život rado dajem. Kad bih mogao, dao bih i sto života, samo da živi Crkva Božja." 

1 komentar:

  1. Lk 14,16 Kad bijaše vrijeme večeri , posla slugu svoga da rekne uzvanicima : Dođite , već je sve gotovo ! Svi se , kao po dogovoru , počeše ispričavati . Prvi mu reče : Kupio sam njivu , moram otići da je vidim . Molim te , smatraj me ispričanim ! Drugi mu reče : Kupio sam pet jarmova volova , idem da ih okušam . Molim te smatraj me ispričanim ! Treći reče : Oženio sam se , zato ne mogu doći ! ... 13 Nego , kad priređuješ gozbu , pozivaj siromahe , sakate , hrome i slijepe ! Tada će ti biti blago , jer ti nemaju čim uzvratiti ! To će ti se uzvratiti o uskrsnuću pravednika . Robelar

    OdgovoriIzbriši

Napomena pri komentiranju:
Objavljujem korisne, pristojne i potpisane komentare.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...