ponedjeljak, 8. kolovoza 2016.

USUSRET STOGODIŠNJICI GOSPINOG UPOZORENJA U FATIMI Još uvijek Rusija nije posvećena Bezgrešnom Srcu Marijinu...

Molite krunicu svaki dan!


Presveta Bogorodice, spasi nas!

Broj komentara: 10:

  1. Govori se o političkim i ekumenističkim obzirima koji su sprečavali pape da doista posvete Rusiju Bezgrešnom Srcu Marijinu, ali pretpostavljam da je izostanku posvete pridonio i naprosto manjak vjere u prorečeno. Strah od neispunjenja: Što ako Rusija bude posvećena Bezgrešnom Srcu Marijinu, a ne obrati se? Hoćemo li onda poludjeti, kao npr. (ispričavam se zbog ove usporedbe) neki sljedbenici Williama Millera pošto Isus 1844., kad je prema Millerovu izračunu trebao ponovo doći, nije došao? A što tek ako se Rusija nakon posvete obrati, odnosno Gospa je obrati, na katoličku vjeru? Čovjek se boji izvjesnosti.
    Mario

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Postoji još jedna mogućnost zašto oni ne bi htjeli izvršiti posvetu. Naime, ako Francisco i njegovi koncilijarni prethodnici nisu valjani pape, onda sve kad bi i izvršili posvetu onako kako je Blažena Djevica naložila, ne bi se dogodilo ništa, pa bi se većina tradicionalista onda s velikom sumnjom zapitala jesu li ti ljudi doista pape, budući da znamo da Blažena Djevica ne laže i da je Fatima istinito ukazanje.

      Izbriši
    2. Zanimljivo. Mislim da bi se kad se Rusija nakon posvete ne bi obratila moglo govoriti i da je to zbog nedovoljne molitve i pokore, jer vjernička pobožnost i žrtva također su uvjet obraćenja Rusije (ili nisu?). Nego, zašto se Pio XII. bojao izvršiti posvetu? Je li vjerovao u fatimsko proroštvo? Čini mi se da jest.
      M. P.

      Izbriši
    3. Ispričavam se, maloprije sam poslao odgovor (koji završava pitanjem o Piju XII.), ali možda sam ga umjesto s "Mario" potpisao inicijalima kojima se ponekad potpisujem. Pa eto, da se ne bi pomislilo da su dva čovjeka. A ako sam stavio "Mario", onda ovaj dopis treba baciti "u koš".
      Mario

      Izbriši
    4. "Mislim da bi se kad se Rusija nakon posvete ne bi obratila moglo govoriti i da je to zbog nedovoljne molitve i pokore, jer vjernička pobožnost i žrtva također su uvjet obraćenja Rusije (ili nisu?)"

      Nisu, naredba je dana papi da naloži svim biskupima da zajedno s njim izvrše posvetu. Materijali su dostupni na internetu.

      "Nego, zašto se Pio XII. bojao izvršiti posvetu?"

      Bog zna. Izvršio ju je djelomično (on je posvetio Rusiju, ali nije naredio biskupima da i oni to učine). Pitanje je i zašto Pio XI. također nije izvršio posvetu, a bio je obaviješten o tom. Gospodin je sestri Luciji u ukazanju 1931. rekao da budući da Njegovi službenici slijede primjer kralja Francuske u odgađanju izvršenja Njegovog zahtjeva, slijedit će francuskog kralja u nesreći. Naime, 1689. Gospodin je u ukazanju sv. Margareti Mariji Alacoque (poznata ukazanja Presvetog Srca) naredio francuskom kralju da Francusku posveti Presvetom Srcu. Francuski kraljevi su odgađali i točno nakon 100 godina, 1789. godine, izbila je Francuska revolucija. Posveta je izvršena 1791., ali već je bilo kasno.

      Izbriši
    5. Naime već sada možemo naići na izmotavanja da je posveta obavljena, a to što se Rusija još nije obratila da je zato što nije dokraja ispunjen drugi dio zahtjeva, onaj koji se odnosi na pet prvih subota.
      Mario

      Izbriši
  2. je li potreban prijevod ovoga sa youtuba?
    JM

    OdgovoriIzbriši
  3. Citao sam da Predjesdnik Putin prilikom posjeta Vatikanu..iskazao je zelju za posvetit Rusiju All' Immacolata..ali papa je rakao NE! A Kardinal Ravasi je odgovorio da oni ce unistiti Fatimu!

    OdgovoriIzbriši

Napomena pri komentiranju:
Objavljujem korisne, pristojne i potpisane komentare.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...