utorak, 12. travnja 2016.

VELIKI DOGAĐAJ Tijelo hrvatskog sveca, svetog Leopolda Bogdana Mandića dolazi u Hrvatsku


Tijelo hrvatskog sveca, svetog Leopolda Bogdana Mandića boravit će u Zagrebu od 13. do 18. travnja 2016. godine.

U srijedu, 13. travnja tijelo svetog Leopolda Bogdana Mandića bit će svečano dočekano u 17 sati ispred zagrebačke prvostolnice. Bogoslužje dočeka i molitvu Večernje predvodit će zagrebački nadbiskup kardinal Bozanić.
U 19 sati održat će se sveta misa koju će predvoditi mons. Vlado Košić, biskup sisački.
Toga dana u zagrebačkoj će katedrali od 17.30 do ponoći biti mogućnost za ispovijed.

U četvrtak 14. travnja tijelo sv. Leopolda bit će cijeloga dana izloženo vjernicima na štovanje u katedrali, a nakon večernje mise je svečani ispraćaj i odlazak tijela u crkvu Sv. Leopolda u zagrebačkoj Dubravi, gdje nakon svečanog dočeka slijedi bdjenje, te će mogućnost ispovijedi biti do ponoći.

Ako bude vjernika, crkva će ostati otvorena cijelu noć. Tijelo velikog hrvatskog svetca biti će u crkvi Leopolda Mandića na čašćenje vjernicima izloženo sve do ponedjeljka 18. travnja gdje nakon jutarnje mise slijedi oproštaj od vjernika te se svečevo tijelo vozi dalje, u Sloveniju. Sve ovo vrijeme, slavit će se svete mise, a hodoćasnici će dolaziti iz cijele Hrvatske. Podsjetimo, sveti Leopold Mandić proglašen je posebnim zaštitnikom ove godine milosrđa, a postavljen je od strane samog pape Franje kao djelitelj velikih milosti kojemu se možemo utjecati – svi oni koji milost trebaju.

Izvor 1,2

Bogu hvala na ovom velikom događaju za našu zemlju!

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena pri komentiranju:
Objavljujem korisne, pristojne i potpisane komentare.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...