četvrtak, 29. svibnja 2014.

60 godina

Na današnji dan prije 60 godina (29.5.1954.) papa Pio XII. je proglasio svetim papu Pija X.
Sveti papa Pio X. je zaštitnik ovog bloga.


Sveti Pio X. moli za nas!




4 komentara:

  1. Ovi su sveti pape bili svojevremeno stupovi Crkve! Baš bi bilo dobro opet imati papu poput sv. Pija X. ili Pija XII. Zanimljivo je da papa Pio XII. nije proglašen blaženim i svetim. Među njegovim silnim krepostima stoji i činjenica da je spasio mnogo Židova od fašizma i nacizma. Gdje su sada oni iz Kongregacije za proglašenje svetih? Imam dojam da kod njih Dalaj Lama ima veće izglede od sv. pape Pija XII. Dragi brate, neka zagovor pape sv. Pija X. i svetoga pape Pija XII. blagoslovi Vas i Vaše promicanje sv.Tradicije na blogu Tradicionalna Latinska Misa!
    Božji Vam blagoslov i pozdrav u Kristu!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pio XII. je svakako jedan od najoklevatanijih papa u povijesti, i jedan od najusamljenijih, jer je bio okružen tajnim modernistima, koji su nažalost uspjeli od njega isposlovati određene ustupke.
      Dok je bio živ, uspijevao ih je ipak zauzdati i ograničiti, ali nakon njegove smrti sve je pošlo nizbrdo.

      Međutim, nije dobro proglašavati bilo koga svetim prije nego što ga Crkva proglasi svetim, koliko god god za to imali razloga. Crkva nikad nije dopuštala bilo kakvo štovanje osoba koje Ona nije izričito dopustila. Možda eventualno kad bi za nekoga znali sa sigurnošću da je bio mučenik za Vjeru.

      Izbriši
  2. Da slažem se, papa Pio XII. je stvarno napravio herojska djela za Katoličku Crkvu.
    Hvala na lijepim riječima. Zajedno smo jači u promicanju Istine.
    Svako dobro i Božji blagoslov.

    OdgovoriIzbriši
  3. Veliki Pijo X.- učen, inteligentan i sposoban, na drugoj strani malen,siromašan i skroman. Posljednju vreću brašna koju je imao podijelio je sa siromahom i Salzanu. No, misno ruho nije prodavao, tijare i pluvijala nije se odrekao. Ni vlastitoj majci nije puno slao - ni kao župnik, ni kao biskup. Sestre su ostale nakon njega siromašne-tražio je malenu mirovinu za njih. Ljepota i raskoš oltara nije mu smetao. Mnogi veliki predkoncilski pape kojima se divimo na Sediji gestatoriji s tijarom i dugim plaštem živjeli su kao kakvi siromasi. Znali su tko je naš Gospodin - siromašan i ostavljen od mnogih i slijedili su ga: ali su se pridržavali i njegova nauka i cjelovito si ga naviještali.

    Kikii

    OdgovoriIzbriši

Napomena pri komentiranju:
Objavljujem korisne, pristojne i potpisane komentare.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...