petak, 21. listopada 2016.

KOMEDIJA NA KAPTOLU Jesu li se koncilaši prepali tradicionalne latinske Mise koju je trebao služiti kardinal Burke?! :)))

"Ništa neka te ne straši, ništa ne uznemiruje. Sve prolazi. Samo Bog ostaje isti. Tko je strpljiv sve postiže. Tko ima Boga ima sve. Jedino Bog dostaje."
Sv. Terezija Avilska

Duboko udahnite i još jednom zahvalite dragom Bogu...


"Ova koncilska Crkva ... slijedi putove koji nisu katolički putovi: oni jednostavno vode do otpadništva... Jasno je da je jedina istina koja postoji danas za Vatikan koncilska istina, duh koncila, duh Asiza. To je istina i danas. No, mi nećemo imati nikakve veze s tim ni za što na svijetu! ... Zato, uzimajući u obzir snažnu volju sadašnjih rimskih vlasti da svedu Tradiciju na ništa, da okupe svijet u duhu Drugog vatikanskog koncila i duha Asiza, mi smo se radije povukli i rekli da ne bismo mogli nastaviti. To nije bilo moguće. Mi bismo očito bili pod vlašću ... u rukama onih koji nas žele uvući u duh koncila i duh Asiza. To jednostavno nije moguće ... To je razlog zašto sam poslao pismo papi, rekavši mu vrlo jasno: Mi jednostavno ne možemo prihvatiti ovaj duh i prijedloge, unatoč svim željama da budemo u punom zajedništvu s Vama. S obzirom na ovaj novi duh koji sada vlada u Rimu i kojega nam želite prenijeti, mi ćemo radije nastaviti u Tradiciji; zadržati Tradiciju dok čekamo da Tradicija povrati svoje mjesto u Rimu, dok čekamo da Tradicija preuzme svoje mjesto kod rimske vlasti, u njihovim umovima."
(Propovijed kod biskupskih posvećenja, 30. lipnja 1988.)




Presveto Srce Isusovo, smiluj nam se!

Broj komentara: 5:

  1. A slušajte, naivno je i od Burkea što je mislio da će Kaptol sjediti skrštenih ruku dok on priprema TLM. Ako mu je do TLM ima Bratstvo kapele u Dugom Selu i Splitu u koje modernistički kler nema utjecaj. Ako hoće, p. Tilošanec i p. Papp su tamo pa može i pontifikalnu služit. Dao Bog da dođe poslje Franje trady papa jer se onda Bozaniću loše piše...

    Bb

    Asterix

    OdgovoriIzbriši
  2. A što ste očekivali? Da kliču od radosti na Kaptolu.
    Jasno da je modernistima stara Misa trn u oku i da će se oko nje voditi najkrvavije borbe.
    Lakše bi bilo Milanovića, Opačićku i Antičevićku bilo nagovoriti da SDP posvete Gospi Fatimskoj, nego kaptolski establišment da puste staru Misu.
    Ne znam bi li dopustili i papi kad bi htio slaviti staru Misu?!
    S jedne strane nijekanje vidljivosti Crkve, a s druge nekakav zanos i nerealna i blesava očekivanja, daleko od bilo kakve zdrave procjene. Nikako u sridu!

    Kikii

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vidljivost crkve je jako dobra i to one postkoncilske koja progoni TLM. Kakva je to crkva koja progoni nekog svog koji nam je došao donijeti Isusa ? ,, Kad Zmaj vidje da je zbačen na zemlju , poče progoniti Ženu koja je rodila muško dijete." Otk12,13). No i tu i takvu postkoncilsku crkvu netko je morao na koncilu stvoriti. Nisu li to oni koji su prije a i na koncilu služili TLM? Noć ili smrt Crkve je samo kao prividno uništena, oteta Crkva , ali živjeti će po Duhu Svetom u svojim članovima koji će održati nepromjenjenu vjeru.Na Kalvariji nema Petra nego samo Vazdadjevica i Ivan sa još par pobožnih žena. Svi skupa slika Crkve okupljene u teškim časovima oko Krista Raspetoga.
      Robelar

      Izbriši
  3. Ja bih sve ovo povezala sa jednom redovnicom iz XVII stoljeća kojoj se Gospa od Dobrog uspjeha- Quito, Ekvador objavila. Link se nalazi na stranici Christus Rex. Gospa joj je rekla da će posebno sredina XX stoljeće biti stoljeće mraka, tame, krivovjerja,da će svećenici biti u zabludama (pretpostavljam da je mislila na 2VK, nešto što će pomutiti razbor svećenika- pastira. Nova nauka, nova misa koja nije po volji Bogu. Bog ju je dopustio,ali jedno je Božja volja, a drugo Božje dopuštenje koje se događa radi tvrdoće ljudskog srca)Neka nam se Bog smiluje i prosvjetli naše pastire u svim zabludama! Izdržite, Ustrajmo! Kroz krv, znoj, trpljenja prođimo trnovitom stazom, prezreni, odbačeni i ismijani!Sa zaufanom molitvom krunice Gospa će tjerati mrak. Živimo u opasnim vremenima, zli se sve više javno objavljuje. Sad imamo i javne sotonske Mise. Kroz mrak do Svjetlosti! Msgr.Lefebvre je izabrano oruđe za naše stoljeće! Slijedimo vjerno njegov put ne pitajući koliko nas košta žrtve i znoja, onako kako nam je dano po Božjoj milosti i osobnoj otvorenosti, idimo na TLM i držimo se Kristovog nauka po predaji apostolima. Sa krunicom po Bezgrešnom Srcu Gospinom do Kraljevstva Kristova jer On treba kraljevati po Misi i katoličkoj nauci, predaji apostlskoj!

    OdgovoriIzbriši
  4. Asterix, ne znam što misliš kad pišeš da se kardinalu Bozaniću loše piše. Mogu samo napisati Kardinal Bozanić je više diplomatsko politički tip osobe i sa ovim nema ništa. Mislim da bi se bilo bolje obratiti na adresu biskupa Šaška. Bože ga prosvijetli!
    Taakođer ne znam koliko bi se spomenuta imena dvojice patera složila s tim da im se imena spominju po komentarima... Mislim da to nije baš mudro no čini kako osjećaš.. Ja s tim nemam ništa..
    JM

    OdgovoriIzbriši

Napomena pri komentiranju:
Objavljujem korisne, pristojne i potpisane komentare.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...