subota, 23. srpnja 2016.

VENECIJA Musliman ušao u crkvu i srušio raspelo uz povike: „Ja ću vam dati istinu! Ja donosim istinu!“

Crkva San Geremia u Veneciji: Musliman ušao u crkvu i srušio raspelo
uz povike: „Ja ću vam dati istinu! Ja donosim istinu!“

(Rim) Prije nekoliko dana u crkvi San Geremia u Veneciji musliman je teško oštetio raspelo. Muškarac je nekoliko puta povikao: „Ja ću vam dati istinu! Ja donosim istinu!“

Crkva u Sestiere Cannaregio, blizu Velikog kanala, posvećena starozavjetnom proroku Jeremiji, datira iz 11. stoljeća. Crkva koja je današnji oblik dobila u 18. stoljeću, poznata je najvećim dijelom zbog relikvija sv. Lucije koje se u njoj čuvaju. 

12. srpnja marokanski je musliman s francuskim prebivalištem ušao u venecijansku crkvu prepunu posjetitelja i uz glasne povike pojurio prema 300 godina starom raspelu. Prema navodima svjedoka, muškarac je tada nekoliko puta povikao: „Ja ću vam dati istinu! Ja donosim istinu!“ Zatim je zgrabio tri metra visok križ i nastavio demolirati korpus i križ, gazeći ga nogama. Potrgao je lijevu ruku s korpusa raspetoga Krista.

Veliko raspelo u crkvi San Geremia: 
"Ovo je Sin Božji"
Karabinjeri su izveli muškarca van. Ovaj „islamizam“ se na politički korektnom Zapadu tretira kao oblik mentalne bolesti, a muškarac koji neće snositi posljedice bio je pregledan od strane liječnika, pozvan na sud i zatim pušten na slobodu. 

Isto tako su političari i mediji umanjili značaj muslimanskog masakra u Grazu (2015.) s troje mrtvih i 36 ozlijeđenih, kao i onog u Nici s 84 mrtvih i preko 300 ozlijeđenih, proglasivši izvršitelje neuračunljivim individualnim napadačima. 

Patrijarh Venecije: "Takvi događaji otežavaju suživot"

Patrijarh Venecije, monsinjor Francesco Moraglia, u svojoj je izjavi osudio incident, rekavši da takvi događaji otežavaju zajednički suživot. Što se tiče značenja križa, patrijarh se osvrnuo na Pavlovu poslanicu Filipljanima: 

Nego je sebe poništio uzevši obličje sluge, i postao je sličan ljudima, i vanjštinom je bio nađen kao čovjek. Ponizio je sam sebe postavši poslušan do smrti, do smrti na križu. A zato i Bog njega povisi i darova mu ime, koje je nad svako ime, da se u ime Isusovo pokloni svako koljeno onih, koji su na nebu i na zemlji i pod zemljom, i svaki jezik da prizna, da je Gospodin Isus Krist na slavu Boga Oca.“ (Fil 2:7-11)

Bog je ''povisio'' Svoga Sina zbog križa i povjerio Mu je vlast nad cijelim svemirom. „Ako pogledamo križ na kojeg je Krist bio pribijen, vidimo znak ljubavi, koji je za svakoga od nas osnova spasenja, i bit će uzrok spasenja za svakoga od nas'', prenosi Messa in Latino. 

Tekst: Giuseppe Nardi

3 komentara:

  1. Eto nam sad na! "Pomozite izbjeglicama" kaže papa Franjo, a evo nam sad. Sa poganima se nevalja igrati niti im pomagati. Ti njima prst, a oni cilu šaku. U Engleskoj manijak siluje curicu i oni ga puste bez ikakve kazne jer "nije znao Engleske zakone" a on ponovo siluje još dvije djevojke i ponovno ga puste uz malu kaznu jer je tobože neupućen... U Njemačkoj je jedan musliman išao opljačkati banku ili supermarket, nisam siguran, uzeo taoce, ubio jednog i mislio pobjeći kao što je vidio u filmovima... Odmah čim je ubio jednog taoca odmah su uletjeli specijalci i izrešetali ga. I tako i treba! Mediji su odmah počeli pisati i prozivati policiju da "Je li to način?!" no što je normalno: ubiti nakaradu ili pustiti da on ubija?! Već sam prije komentirao što je dovelo do svega ovoga i pokolj u Nici, tamo sam naveo i zaključak pa ga neću ponavljati ali ću (s obzirom da ste objavili članak o mogućim skorim konklavama i izgledims kard. Saraha) dodati da se od novog pape očekujem da bude bar donekle tradicionalan i da će bar donekle pridonijeti pobjedi Marijinog Bezgrešnog Srca. Papa Benedikt je napravio prvi korak.

    Bb+

    Asterix

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Možda sam bio malo preagresivan sa ovim dijelom o tome jeli policija ispravno postupila. Naime, izvan Crkve nema spasenja; sukladno tomu i prema moralnoj teologiji ako je postojala mogučnost, bilo bi bolje da su ga samo ranili i onesposobili ali nevjerujem da bi on kada bi mu se i ponudilo da se krsti, da se spasi, vjerojatno bi viknuo "Allahu ackbar!" i raznio se. Nema za te i takve nikakve nade u spasenje jer kako rekoh izvan Crkve nema spasenja. Kada bi ga poslije i pustili zar mislite da se oni obratili ili bar prestali sa takvim aktivnostima- varate se. Primjer onaj silovatelj u Engleskoj.

      Bb

      Asterix

      Izbriši
  2. Karabinjeri su ga izveli van?! A što su radili prisutni dok je muhamedanac trgao križ i dok nisu stigli karabinjeri? Gledali i navijali?!

    Kvatrić

    OdgovoriIzbriši

Napomena pri komentiranju:
Objavljujem korisne, pristojne i potpisane komentare.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...