četvrtak, 18. veljače 2016.

5 GODINA Obljetnica početka javnog slavljenja tradicionalne latinske mise u crkvi svetog Martina i sljedeće tradicionalne latinske mise u Zagrebačkoj nadbiskupiji

Prečasni Vitković služi tradicionalnu latinsku misu, 20.2.2011. godine 
20. veljače 2011. godine u Zagrebu se, nakon dugo vremena, opet počela služiti javna tradicionalna latinska sveta misa u crkvi svetog Martina.
Tada sam prvi put prisustvovao na tradicionalnoj latinskoj misi. Bogu hvala na toj velikoj milosti.
Božjom Providnošću već sljedeće godine 13. travnja 2012. sudjelovali smo u organizaciji dolaska Svećeničkog bratstva sv. Pija X. (FSSPX-a) u Zagreb, jer kakav bi to bio tradicionalist (čitaj katolik) koji ne poštuje veliko djelo msgr. Lefebvrea, zbog kojeg je, upravo najviše zahvaljujući njemu, danas i opstala tradicionalna latinska misa u svijetu i nezaustavljivo raste broj novih tradicionalnih katolika.

Najava prvog dolaska Svećeničkog bratstva sv. Pija X. (FSSPX-a) u Zagrebačku nadbiskupiju

Oltar pripremljen za tradicionalnu misu

Prečasni Stanislav Vitković je preminuo na blagdan svete Margarete Marije Alacoque 17.10.2014. Sjetite se u molitvi našeg prečasnog kojemu smo zahvalni na svemu što je napravio za zajednicu u sv. Martinu.
Bogu hvala ove godine će svećenik Bratstva sv. Pija X., u poslušnosti dragome Bogu i svetoj Katoličkoj Crkvi, služiti tradicionalnu misu u kapelici u Dugom Selu u 18 sati točno na obljetnicu 20.2. kada se i prije 5 godina počela služiti javna tradicionalna misa u Zagrebu.

Također svećenik Bratstva svetog Pija X. će služiti pjevanu tradicionalnu latinsku misu u nedjelju 21.2. u Češkom narodnom domu u 10 sati.

Bogu hvala što je poštenom katoliku, koji ne želi biti suzajedničar vrijeđanja našega Gospodina Isusa na novoj misi (pričest na ruku!), dana ova velika milost prisustvovanja tradicionalnoj misi.

Ad maiorem Dei gloriam!
Slava tebi Kriste Bože, ufanje naše, slava Tebi!

I ne zaboravite, molite pobožno svetu krunicu svaki dan, jer preko nje dobivamo velike milosti.

Broj komentara: 18:

  1. Smekšaj Majko svakim zrnom Tvoje Svete Krunice srce našega pastira nadbiskupa Bozanića . Marijo , naša Sveta Majko , Ti možeš jednim svojim migom isprositi u svoga Sina ono što ištu tvoja djeca. A ištu samo da se više proslavlja Bog. Ako je po volji Njegovoj, neka nam da Crkvu i svećenika. Ovčinjak i pastira. Kažemo sa Svetim Petrom :,,Gospodine , komu ćemo otići? Ti imaš riječi vječnoga života. Mi vjerujemo i znamo da si ti Svetac Božji." Amen
    Da , Isus ni danas nema gdje svoju glavu nasloniti . Kako bi bilo lijepo imati svagdanju Svetu Misu u Crkvi , a ne u dvorani gdje se pleše folklor , vježba joga i odjekuju pjesme harekrišnovaca iz susjedstva. Robelar

    OdgovoriIzbriši
  2. Lijepo je imati Misu u crkvi, no još je važnija vjera i u tom slučaju trebamo biti zadovoljni što imamo tradicionalnu Misu u kojoj će se propovijedati tradicionalni nauk (pa makar i u dvorani), a ne hlepiti za mrvicama s modernističkog stola. Uostalom, dvorana u kojoj Bratstvo služi je sigurno ljepša od primjerice ove 'crkve' koju je dao sagraditi taj isti nadbiskup kojega želimo smekšati:

    http://www.zg-nadbiskupija.hr/proslava-pete-obljetnice-osnutka-zupe-bl-ivana-merza-zagreb-spansko

    Rudi

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To nije crkva, nego dvorana u osnovnoj skoli jer ta zupa jos nema crkve. Nadajmo se da je i nece dobiti ako ce izgledati kao na nagradjenom projektu.

      Izbriši
    2. Hvala na ispravku. U svakom slučaju, nove crkve grade se za novu vjeru, a ta nova vjera propovijeda se i u starim crkvama pa iako ima svoju važnost, nije najvažnija stvar hoće li misa biti u pravoj crkvi ili improviziranom prostoru. Izlišno je spominjati da prvi kršćani ili pak pravovjerni katolici u vrijeme arijanske krize nisu imali crkve, a imali su vjeru i nije im bilo najvažnije da se postigne kompromis s poganima ili krivovjercima, nego da se očuva vjera.

      Rudi

      Izbriši
  3. Vjera bez djela ne vrijedi ništa . Isus je rekao da ćemo činiti u vjeri i veća djela od Njega. Također i da je onomu koji vjeruje sve moguće. Ako ne kucamo i ne tražimo niti će nam se otvoriti , niti dati. A o mrvicama sa stola , pa i modernističkog , koje padaju i psići ih jedu možeš naći također u Evanđelju. Poniznosti , poniznosti , poniznosti... Robelar

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ali je vjera također neizostavni uvjet i ako je nemamo, ne možemo se spasiti: ,,Tko ne uzvjeruje, osudit će se". Bratstvo sv. Pija X. radi već 45 godina za obnovu Tradicije i budimo ponizni pa priznajmo da mi koji znamo pravu misu svega par godina sigurno nismo pametniji.

      Rudi

      Izbriši
  4. Ja ne znam ćemu ograničavati Boga i zadovoljavati se nekakvim češkim dvoranama i katakombama kraj bazilika i katedrala. Slaba je to vjera i čak u jednu ruku sebičnost. Arijanska kriza je prošla.Zašto bježati u katakombe i pred kim? U večini sadašnjih crkava služen je stari obred pa tek NO , a vi molite i dalje ne za katakombe nego mišje rupe. Koja vjera. Robelar

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Samo Vi idite u katedralu i bazilike na staru misu ako možete. Ako se ne može služiti misa svih vjekova u crkvama kao što je očito da se ne može jer su vlastodršci rukama i nogama protiv nje i nameću novu, modernističku vjeru, onda treba biti Bogu zahvalan na pravoj misi koju nam daje pa makar i u skromnim uvjetima, a ne ići na protestantizirani obred na kojemu se Boga vrijeđa nebrojenim svetogrđima jer ta jalova žrtva nije Bogu ugodna i neće je primiti pa bilo to i u kakvoj god bazilici. A Bratstvo moli i radi na tome da se kriza nadvlada i da se u katoličkim crkvama može služiti prava misa kao nekad valjda duže nego Vi uopće znate za sebe. Ali to se neće postići lažnim kompromisima, tako da ćemo ići na novi obred koji je Crkva zauvijek osudila, pod izgovorima da to ipak jest misa (što u sve većem broju slučajeva postaje upitno s obzirom na vjeru u kojoj se odgajaju moderni svećenici) jer i pravoslavci imaju valjanu misu pa se onamo ne smije ići. Jedino beskompromisna vjernost misi svih vjekova vodit će obnovi Crkve i povratku te mise, a ne sjedenje na dvije stolice i kompromis s modernizmom - sintezom svih hereza koju je Crkva svečano osudila.

      Rudi

      Izbriši
    2. Kao što vjerojatno znaš NO se je počeo služiti u postojećim Crkvama tako da su se postavljli stolovi i rušile pričesne ograde. Neću reći da su preuzeli niti oteli Crkve. Ali isto kao što se je ljudskom odlukom nešto promijenilo , tako se i Božjom može vratiti na staro tj. ispravno, i to u trenu. Da bi to isprosili od Gospodina moramo moliti sa vjerom ili da nam vrati TLM u stare Crkve ili da izgradimo nove. Pa i bazilike i katedrale. Crkva se čisti. Ja sam kršten hvala Bogu pod TLM , a Bratstvo za koje nitko nije kod nas ni čuo prije pet godina gradi Crkve po Njemačkoj , Americi i Švicarskoj ,što mi ovdje imamo od toga. Koliko su Misa odslužili dok je ovdje bio rat , pa i u katakombama. Zato moli s vjerom , ne za katakombe( čitaj dvorane) , nego za bazilike i katedrale. I za ispravan nauk i bogoslužje. I za svećenike Bratstva i NO ,da bude jedan pastir i jedno stado . Heb11,1,,Vjere je jamstvo za ono čemu se nadamo , dokaz za one stvarnosti kojih nevidimo."Robelar

      Izbriši
    3. Naravno da svi mi molimo da Bratstvo što prije izgradi crkvu (nasuprot onome što Vi podmećete), ali to nije razlog za omalovažavanje trenutnog stanja kada se Misa ne može služiti u crkvi. Kako će se uopće izgraditi išta ako se od nečega ne počne? Neće se valjda netko samo tako kao s neba spustiti i izgraditi crkvu?

      Svećenici Bratstva ne idu nikamo na svoju ruku, nego Božju volju prepoznaju kada ih sami vjernici pozovu. Tako su u Poljsku, Češku i Mađarsku oni došli početkom 90-ih. U Slovačku koja je katolička zemlja još nisu došli jer ih se ne zove. U Hrvatsku su došli kasnije jer ih se kasnije i zvalo - vrlo jednostavno. U Švicarskoj i Njemačkoj su od samih početaka pa su zato mogli već puno stvari napraviti, no ni ondje nisu crkve pale s neba, nego se počelo onako kao što je to sada kod nas. I Bratstvo radi konkretne stvari za tradicionalnu misu, a Vi samo puno mudrujete i tjerate neku svoju filozofiju bez da bi prstom pomakli. Bog sigurno neće uslišati naše molitve da se vrati stara misa u naše crkve tako da ćemo samo živjeti u svijetu svojih umotvorina, nego traži od nas da se konkretno založimo za tradicionalnu misu, a onda će on dati svoj blagoslov. Dakle - nije dosta samo moliti, treba i raditi, kao što nije dosta ni raditi bez molitve.

      Rudi

      Izbriši
    4. Pročitaj ili izmoli ono što sam prvotno napisao pri vrrhu. Nisam napisao ako je po volji kardinala Bozanića , nego ako je po volji Božjoj. Uzalud se trude graditelji ako Bog kuće ne gradi.Uzalud straža bdije ako Bog grad ne brani. Nemoj stavljati FSSPX iznad Boga. Nemoj misliti da je FSSPX,ti ili ja nezamjenjiv i da Bog bez nas ne može.Isus veli da Bog od kamenja može sebi napraviti djecu.Ako ti sada treba ispovjed ili nedaj Bože sprovod zar ćeš čekati da ti dođe svećenik Bratstva. Ili zar misliš da su TLM i propovjedi blagopokojnog prećasnog Vitkovića bili manje vrijedni od one koju služi svećenik FSSPXa. Ako je tako zovi patera u Zarkofen da te dođe ispovjedit na tradicionalan način .Nakon 50 godina nije Bratstvo otslužilo prvu TLM u Hrvatskoj, nego su vjernici na poticaj Duha Svetog izmolili. Misa, kako sam kažeš svih vremena ,je nešto više i od FSSPXa, i od kardinala Bozanića, i od tebe , i od mene , i katakombi i katedrala. A nikako nije pomodarstvo. Ja ne mogu bez svagdanje Mise , a katakomba je prazna .Prepuštena poganima da u njoj vježbaju jogu i plešu trbušni ples.Da je Bratstvu toliko stalo ne bi kraj tolikih svećenika ostavilo katakombu. A dovoljno mu je znati samo latinski. Zato , da zaključim , neka ti Duh Sveti prosvjetli pamet da spoznaš kome ovakva situacija najviše odgovara. Robelar

      Izbriši
    5. Nalupetali ste se ovdje svega i svačega i podmećete mi hrpu stvari koje niti mislim niti sam rekao. Osvrnuo sam se samo na Vaše kritike da se misa služi u dvorani, a ne u crkvi. Na to sam sasvim jasno dao odgovor i ne mislim jednu stvar ponavljati x puta. Naravno da je svaka tradicionalna misa koja se služi u okviru Katoličke crkve Bogu ugodna koji god svećenik je služio, ali nova misa nije Boga ugodna. Ona je nezakonit obred na kojemu se događaju svetogrđa i nevjerojatna je dvoličnost da Vi optužujete Bratstvo da služi mise u okružju ili u dvorani u kojemu se inače upriličuju neprikladna događanja, a sami priznajete da prisustvujete misama na kojemu se nogama gazi živog Sina Božjega! http://christusrexhrvatska.blogspot.hr/2016/02/dan-kada-je-ispala-hostija.html Cijedite komarca, a gutate devu.

      I već sam Vam rekao - oholost je misliti da mi koji smo tek nedavno otkrili pravu misu znamo bolje što i kako treba djelovati od duhovnih sinova nadbiskupa Lefebvrea koji su otvorili na stotine kapelica i crkava. Pa valjda je svakom razumnom čovjeku jasno da se negdje gdje dotad nije bilo uopće tradicionalne mise do pred koju godinu ne može odmah osnovati priorat s trojicom svećenika i služiti misa svake nedjelje i radnog dana. Nije Isus odmah s 12 godina išao propovijedati, nego je proboravio 30 godina u skrovitosti. Tako se i svećenici trebaju pripremiti za svoje djelovanje, a ne odmah aktivistički ići na teren bez potrebnih uvjeta i sposobnosti. Pogledajte si ovaj film pa će Vam neke stvari biti jasnije: https://www.youtube.com/watch?v=RSe7eBvwzAs . Kad vidite koja je formacija katoličkog svećenika, neće Vam više pasti na pamet provaliti da on treba znati samo latinski kao da je svećenik samo ritualni službenik (karikatura koju prave modernisti o pretkoncilskoj Crkvi), a ne drugi Krist u cjelovitosti svog poslanja (čitati latinski znaju i djeca u srednjoj školi). Koliko Bratstvo ima svećenika s obzirom na zahtjeve njihovog poslanja Vi sigurno ne znate i prema tome, radije se okanite mudrolija i uzmite krunicu u ruke.

      Rudi

      Izbriši
    6. Dragi Rudi ,zašto si nervozan - ja šumom a ti drumom. Stalno tjeraš vodu na svoj mlin. Ako ti nešto argumentirano dokažem ti govoriš da ti podmećem i da ti nisi to mislio. Zato moram biti oprezan i sa tobom kao sa sirovim jajetom, da se opet toga ne držiš. Napad je najbolja obrana kad trebaš odgovoriti na neka pitanja (ispovjed, sprovod). No krenimo ponovno u prvi razred. Činjenica je da se TLM služe u dvorani pod istim krovom gdje se zazivaju zli duhovi od više sekti . Tamo je glavni centar Hrvatske za reiki, yogu, hare krišnu , a održava se i škola trbušnog plesa i ko zna šta još. Koliko je to Bogu ugodniji prostor od recimo zagrebačke prvostolnice neznam.Tvoja tvrdnja da je svaka TLM koja se služi u okviru Katolićke crkve, koji god da ju svećenik služi Bogu ugodna, jednostavno nije točna. Zar misliš da pod TLM ne može doći do svetogrđa. Danas sam bio na NOmisi i nisam primjetio da je netko nogama gazio živog Sina Božjega.Bilo nas je malo i svi su primili pričest na usta. Dostojanstveno i skrušeno. Bez muzike i pjesmuljaka. Duhovni sinovi nadbiskupa Lefebvrea nisu otvorili na stotine kapelica i crkava kako tvrdiš.Za tvoju informaciju Isus je upravo išao sa 12 godina propovijedati i to u najvećem hramu i pred najvećim učiteljima onog vremena. Svi su mu se divili. Čak je poučio i Majku i Josipa da mu je biti u onome što je Oca njegova. Oni to tada nisu razumjeli. Moram te obavijestiti da svećenik FSSPXa koji služi TLM u Zagrebu još nije završio formaciju katolićkog svećenika , a ti kažeš citiram: ,, ne odmah aktivistički ići na teren bez potrebnih uvjeta i sposobnosti."Jedino ako mu ne priznaš formaciju koju je završio po postkoncilskim programima. Kad sam rekao da mu je dovoljno samo znati latinski ,nisi me shvatio, mislio sam samo na služenje TLM. Naravno da očekujem uz obred i ispravan nauk. Svećenici Opusa nisu znali nego španjolski kad su došli.Djeca ne moraju znati čitati latinski u srednjoj školi ako im to nije nastavni predmet. Ja sigurno znam koliko Bratstvo ima svećenika s obzirom na zahtjeve njihovog poslanja , to je javno objavljeno. Strah Božji početak je mudrosti ( ne mudrolija) ,a razboritost je spoznaja Presvetog.Krunicu nosim oko vrata stalno jer me je spasila , a predmolim u mojoj župi. Robelar

      Izbriši
    7. Dok modernisti kontroliraju sveta mjesta, nema tradicionalistima ni bazilikâ ni katedralâ, osim ako ne kompromitiraju vjeru prihvaćajući njihove zablude (a onda nisu više tradicionalisti, zar ne?). Takvo je stanje u svijetu i treba biti realan i to prihvatiti. Od sanjarija nema ništa. Treba moliti da Bog obrati ili ukloni moderniste i da Svoju Svetu Crkvu oslobodi od Njezinih neprijatelja, obnovi i proslavi (ono što molimo u molitvama nakon svake tihe Mise: "za obraćenje grešnika, za slobodu i uzvišenje Svete Majke Crkve"). Znamo da će se to dogoditi jedan dan jer nam tako kažu odobrena katolička proročanstva i riječi Blažene Djevice u Fatimi.

      No dotad jedino što imamo su dvorane, ili crkve koje sami izgradimo.
      Da je u Hrvatskoj moguće učiniti što se učinilo u Francuskoj s crkvom sv. Nicolas Chardonnet, ja bih to prvi podupro, jer modernisti su ti koji nezakonito okupiraju katoličke crkve, ali prema hrvatskim zakonima to je nemoguće.

      Neka nas sve ohrabre riječi sv. Atanazija upućene vjernim katolicima koje su arijanski heretici i poluarijanci izbacivali iz crkava i pritiskali:

      "Oni drže mjesta, ali vi držite Apostolsku Vjeru. Oni su, istina, u mjestima, ali izvan prave Vjere, dok ste vi, doista, izvan mjesta, ali je Vjera u vama. Razmislimo što je važnije, mjesto ili Vjera? Očito da je prava Vjera. Tko je dakle više izgubio, ili tko više posjeduje?" (...)
      Nitko, dakle, neće pobijediti vašu Vjeru, moja ljubljena braćo. Jer ako nam Bog ikad vrati crkve (jer mislimo da hoće), ipak i bez tog povrata Vjera nam je dovoljna. Ali da se govoreći bez Svetog Pisma ne bi činilo da preuveličavam, dobro je dati vam svjedočanstvo Pisma, jer sjetite se da je Hram uistinu bio u Jeruzalemu; Hram nije bio napušten, tuđinci su ga okupirali, i dok je Hram bio u Jeruzalemu oni koji su bili prognani otišli su u Babilon po sudu Božjem, koji ih je kušao, ili radije korio; očitujući im u njihovom neznanju kaznu putem krvožednih neprijatelja. I doista tuđinci su držali mjesto, ali nisu znali Gospodara tog Mjesta jer budući da im nikad nije govorio niti odgovorio bili su napušteni od istine. Od koje koristi im je onda Mjesto?

      Zaista, oni koji drže Mjesto optuženi su od strane onih koji ljube Boga da su ga učinili jazbinom lopovskom, te u ludosti Sveto Mjesto učinili kućom trgovanja, i kućom sudovanja za sebe kojima je bilo nezakonito da u njega ulaze. Jer ovo i gore od ovog smo čuli, preljubljeni, od onih koji su otud došli. Koliko god se zapravo, dakle, čini da oni drže crkvu, toliko više su doista oni sami izbačeni. I misle za sebe da su u istini, ali su prognani, i u ropstvu, i nikakva im korist od same crkve. Jer sudi se istina stvari..."

      (http://fisheaters.com/stathanasiusletter.html)

      Izbriši
    8. Mateo , hvala Ti , sam te je Bog poslao. Samo bih nadodao da je nAš Učitelj i Gospodin napravio vijaču i očistio hram i nije rekao doći ću kasnije kad termin bude slobodan. Isto tako Sveti Petar i Pavao da nisu izašli iz katakombi i krenuli u Rim ,šta bi bilo. Rekli bi jednostavno Bogu NE , nama je i u katakombama dobro. Prema tome nemojmo ograničavati Božju svemoć svojom nemoću i nevjerom. Postimo i molimo s vjerom i radimo za Božju nama zajedničku stvar.Robelar

      Izbriši
    9. Dragi Robelar, Vi imate ili problema s razumijevanjem ili namjerno podmećete ili izokrećete sugovornikove riječi iz neke svoje opsesije da Vaša bude zadnja. Zato ću Vam sad redom pobrojati koje ste nebuloze opet izvalili.

      1. Osim što podmećete, sad iznosite i laži da se u istoj ustanovi okupljaju istočnjačke sekte. Koliko sam ja uspio vidjeti, one su smještene u susjednim građevinama koje nemaju veze s Češkim domom. No objasnio sam gdje je pravi problem – u svetogrđima koja se događaju na NO, a pred čime Vi zatvarate oči i izmišljate probleme gdje ne postoje.

      2. Da je tradicionalna misa u dvorani Bogu ugodnija od nove mise u katedrali je jasno svakome tko ima katolički osjećaj vjere. Naravno da je dostojnije služiti tradicionalnu misu u posvećenoj crkvi, ali kada to nije moguće, treba biti Bogu zahvalan da se služi i u improviziranom prostoru.

      3. Govorio sam o tradicionalnoj misi kao takvoj – obredu u objektivnom smislu riječi, koji se služi prema obrednim propisima. Svaka takva misa u okviru Crkve je Bogu ugodna, dok novi obred to nije jer je taj obred nezakonit. Što to znači možete si pročitati ovdje: christusrexhrvatska.blogspot.com/2013/11/novi-red-mise-i-bozansko-pravo.html . Zbilja je ograničeno skretati temu na pitanje što s trad. misom gdje bi eventualno svećenik činio zloporabe jer je svakome tko ima oči jasno da to nije bio predmet rasprave niti je uopće relevantno za temu.

      4. Prema službenim podacima, Bratstvo ima oko 600 svećenika: christusrexhrvatska.blogspot.com/2015/07/fsspx-ima-preko-600-svecenika.html . Pod pretpostavkom da se svaki od njih brine za barem jednu crkvu ili kapelicu (a neki se brinu i za nekoliko njih), dolazimo do jasne računice da FSSPX vodi brigu za više stotina kapelica. Zdrava računica i razum. A koliko su oni opterećeni obvezama, Vi sigurno ne znate jer niste njihov poglavar ili čudotvorac koji vidi misli srdaca.

      5. Svakome tko ima zdrave oči je jasno da sam spomenuo Isusovo JAVNO DJELOVANJE koje je počelo s 30 godina, a ne s 12. Pronalazak Isusov u hramu ne spada na javno djelovanje jer je ono počelo kada ga je Otac obznanio za svog Sina na krštenju u Jordanu. Tada je on počeo sustavno propovijedati o Kraljevstvu Božjem, a nije to išao činiti ranije.

      6. Razgovarali smo o trajnom i redovitom djelovanju koje Bratstvo nije još uspostavilo jer ste Vi sami to predbacili, a Vi opet brkate pojmove pa prebacujete temu na povremene mise koje se služe.

      U svakom slučaju, vrlo ste zamorni i nemaštoviti i nemam više volje ni vremena baviti se Vašim tjeranjem maka na konac.

      Rudi

      Izbriši
  5. Ovo je još i pristojno, da bar vidite župnu crkvu bl. Alojzija Stepinca u Zadru... Garaža u koju su stavili stol i tabernakul, a na krov zvučnike na koje puštaju zvuk zvona. Ili ona strahota od bazilike u Solinu; kao konzerva od graha kojeg nam je UN dijelio '93. i '94. Ako niste vidjeli, pogledajte na stranici splitsko-makarske nadbiskupije. I oni se time još hvale, a to bode oči. Jedina moderna crkva u RH, koja je donekle normalna je ona Hrvatskih mučenika u Udbini iako mi se osobno ni ona ne čini nešto jer je tabernakul sa strane pa ga ti nađi kad prvi put dođeš tamo. O daj Bože da što prije FSSPX sagradi crkve po Hrvatskoj pa da iziđemo iz modernističkog monopola. Ovo je težak križ, ali kako kaže sv. Augustin:
    "Bože, ne tražim lakši križ nego jača ramena"
    Bb+

    OdgovoriIzbriši
  6. Vjera ufanje ljubav ! Vjeru imati i od mrvica sto padaju sa stola , ali dostojanstveno kleknuti u poniznosti blagovati vjerujući daje mi snagu ! Ufanje u konačnu pobjedu , krijepi mi zivot ! Radi ljubavi i poniženja s Kristom podnositi daje mi krila za živjeti kroz ovaj zivot sto mi ga Bog podari! Strpljivo se nadam čekajući dostojanstvo uzvraćeno Gospodinu od pastira s pukom u zahvalu za sva dobra koja smo zadobili , čvrsto vjerujući da ce nestati uvrede koje nesmije imati mjesta nigdje , posebno ne ni u jednoj crkvi Bogu posvećenoj !

    OdgovoriIzbriši
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...