ponedjeljak, 9. studenoga 2015.

SRAMOTA ZAGREBAČKE NADBISKUPIJE Nije odobreno korištenje crkve svetog Martina za služenje tradicionalne requiem mise na godišnjicu smrti prečasnog Vitkovića

Ovo nije neka senzacionalna vijest, već samo utvrđivanje činjenica kako se odgovorni ponašaju sa dopuštanjem tradicionalne latinske mise (iste one koju je služio kardinal Stepinac) u Zagrebačkoj nadbiskupiji.
Korespodencija sa Zagrebačkom nadbiskupijom već je objavljena na blogu Toma blizanac (i brat Marko).


17. 10. ove godine se navršila godišnjica smrti prečasnog Vitkovića koji je služio tradicionalnu misu u crkvi sv. Martina od veljače 2011. godine.
Najmanje što smo mogli napraviti za dušu prečasnog Vitkovića (čak nam je u neku ruku bila dužnost) je organizirati služenje requiem tradicionalne mise.
Na traženje korištenja crkve sv. Martina, uz to da bi imali svećenika koji će služiti tradicionalnu misu, odgovorni iz Zagrebačke nadbiskupije na pismo Društva Benedictus nisu uopće odgovorili, što u prijevodu znači da nisu htjeli da se održi tradicionalna requiem misa za prečasnog Vitkovića.

dr. Stanislav Vitković (1945.-2014.), + Requiscat in pace
Uz takvo sramotno postupanje Zagrebačke nadbiskupije, ipak je važno napomenuti da je, Bogu hvala, održana requiem misa za prečasnoga u nekoj drugoj crkvi.

Naravno, uskoro očekujemo dolazak Svećeničkog bratstva sv. Pija X. u Zagrebačku nadbiskupiju, pa vjerujemo da neće biti problema sa redovitim održavanjem tradicionalne latinske mise (mise svih vjekova).

3 komentara:

  1. Što znači da "uskoro očekujemo dolazak Svećeničkog bratstva sv. Pija X. u Zagrebačku nadbiskupiju, pa vjerujemo da neće biti problema sa redovitim održavanjem tradicionalne latinske mise"? Zar nisu već došli u Zagreb, tj. Dugo Selo, i znači li to da će održavati Sv. Mise svake nedjelje?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, nadajmo se da će se misa vjekova uskoro početi služiti svake nedjelje u Zagrebu.
      Bogu hvala na Bratstvu sv. Pija X.
      Bog se uvijek pobrine za one koji ga ljube.

      Izbriši
  2. Zagrebački biskupi koji su odgovorni za ovakvu žalosnu situaciju su pokazali svoje pravo lice. Voljela bih da se varam i u prvi mah tražila sam krivnju kod nas u vodstvu, u meni samoj, u svemu da nije do nas zašto ovakav potez je biskupija učinila no ono što sam zaključila je da se ne poštuje papa emeritus Benedikt XVI i njegovo djelo, ono što je on htio i učinio, a da ne govorim da se ne poštuju papa Pio V i bula Quo Primum ili Tridentski sabor, a u konačnici kad se to sve zbroji biskupi ne poštuju niti samoga Boga koji je jasno pokazao i preko pape emeritusa svoju volju. Na posljetku oni svojim djelom jasno upućuju kolika kriza duhovna zahvaća i našu Hrvatsku i da ona nije samo u Njemačkoj, Francuskoj ili Švicarskoj i dr. zapadnim zemljama te na potrebu bratstva da nam što prije dođu u Domovinu. Bog je podigao i vodi svoga svećenika koji će tu bitku uz Božju pomoć i voditi. Bratstvo se drži kanona i u opravdanim situacijama kakva je i ova kod nas djeluju iz krila crkve kako je to i sam papa emeritus potvrdio i kardinal Hoyos te msgr.Perl opravdali da slobodno idemo kod njih na Misu. Znači, nema straha, molimo i čekajmo. Osobno, kad se sjetim nas nekoliko koji smo mogli samo sanjati da imamo TLM u Domovini mogu reći Bog kroz buru i oluju zaista radi čuda, a biskupi nam samo otvaraju vrata jer bratstvo je tu, samo polagano i sa vjerom i pouzdanjem u Boga. Uključimo se u križarsku vojnu i krunicu u ruke.
    Marija

    OdgovoriIzbriši

Napomena pri komentiranju:
Objavljujem korisne, pristojne i potpisane komentare.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...