utorak, 22. rujna 2015.

SRAMOTA I SABLAZAN Kardinal Bozanić čestitao kurban bajram

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je muslimanskim vjernicima i predsjedniku mešihata islamske vjerske zajednice u Republici Hrvatskoj muftiji Azizu Hasanoviću čestitku prigodom blagdana kurban bajrama, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.



Prigodom Kurban bajrama, upućujem srdačne čestitke Vama i vjernicima islamske vjere u Republici Hrvatskoj. Neka žrtve i nastojanja vjernika prikazane Svemogućem i Milosrdnom Bogu postanu zalogom mira u ovim vremenima punim izazova za cijelo čovječanstvo. Uz molitvu da Vas Svemogući i milosrdni Bog obdari svojim mirom i prati svojim blagoslovom, primite moje srdačne pozdrave, piše u kardinalovoj čestitki.
Izvor, službeno

Iz katekizma Katoličke Crkve:
§ 6. O onima što se nalaze izvan Crkve
■ 224. P. Tko su oni koji ne pripadaju općinstvu svetih?
O. Općinstvu svetih ne pripadaju u drugom životu oni koji su osuđeni, a u ovom životu oni koji su izvan prave Crkve.
■ 225. P. Tko su oni koji su izvan prave Crkve?
O. Izvan prave Crkve su: nevjernici, Židovi, krivovjernici, odmetnici, raskolnici i izopćenici.
■ 226. P. Tko su nevjernici?
O. Nevjernici su oni koji nisu kršteni i ne vjeruju u Isusa Krista, bilo zato što vjeruju i štuju lažne bogove, kao idolopoklonci ili zato što doduše vjeruju u pravoga Boga, ali ne u Isusa Krista niti da je došao kao osoba, niti da će doći.
■ 227. P. Tko su Židovi?
O. Židovi su oni koji priznavaju Mojsijev zakon, ali nisu primili krštenja i ne vjeruju u Isusa Krista.
■ 228. P. Tko su krivovjernici?
O. Krivovjernici su oni krštenici, koji tvrdoglavo odbijaju vjerovati neke istine koje je Bog objavio i koje Katolička Crkva naređuje vjerovati. To su npr. arijevci, nestorijevci i razne protestantske sljedbe.

...


(Mt 16, 21-23)
Otada poče Isus upućivati učenike kako treba da pođe u Jeruzalem, da mnogo pretrpi od starješina, glavara svećeničkih i pismoznanaca, da bude ubijen i treći dan da uskrsne.
Petar ga uze na stranu i poče odvraćati: 
Bože sačuvaj, Gospodine! Ne, to se tebi ne smije dogoditi! Isus se okrene i reče Petru: Nosi se od mene, sotono! Sablazan si mi jer ti nije na pameti što je Božje, nego što je ljudsko! 

(Mt 18, 6)
Onomu, naprotiv, tko bi sablaznio jednoga od ovih najmanjih što vjeruju u mene bilo bi bolje da mu se o vrat objesi mlinski kamen pa da potone u dubinu morsku.

(Mt 28, 18-20)
Isus im pristupi i prozbori: 
Dana mi je sva vlast na nebu i na zemlji! Pođite dakle i učinite mojim učenicima sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga i učeći ih čuvati sve što sam vam zapovjedio!
I evo, ja sam s vama u sve dane – do svršetka svijeta.”

4 komentara:

  1. Upravo sam poslao e-mail uzoritom kardinalu Bozaniću u vezi ove sablažnjive čestitke, na adresu tiskovni@zg-nadbiskupija.hr

    Također pozivam i druge katolike, naročito one koji pripadaju Zagrebačkoj nadbiskupiji, da upozore svog pastira kada vide da se odmaknuo od učenja Svete Katoličke Crkve, koju je utemeljio sam Gospodin Isus, živi Bog.
    Štoviše za katolike koji su svjesni lošeg primjera i lošeg postupka kardinala, njihova je katolička dužnost reagirati i djelovati u skladu sa svojim mogućnostima.

    OdgovoriIzbriši
  2. nažalost naš se kardinal odavno odmaknuo od prave vjere i to svoje uvjerenje donosim na osnovu nekoliko zaključaka 1. čestitanje onima koji pljuju po našem Trojedinom Bogu
    2. zastupa ekumenizam na način da su mu sve vjere jednake
    3.odnos prema TLM iako je primio i zna za promjene koje je donio papa Benedikt XVI
    4. podržava odnos pape Franje prema proglašenju svetosti kardinala Stepinca
    5.Nigdje se javno nije založio za vlast Krista Kralja u smislu dogme koja je potvrđena na 4 lateranskom saboru (a vjerujem da mu je jako dobro poznato da jedino dogme u pitanju poslušnosti papi smo dužni slušati) itd
    Marija

    OdgovoriIzbriši
  3. Zanimljiva je činjenica da kardinal velikoga srca i otvorenosti (danas se veli ekumenizma) za sve religije i mnogobrojne sljedbe jedino zabranjuje održavanje svetih Misa po tradicionalnom obredu.

    OdgovoriIzbriši
  4. Što očekivati od modernistâ nego herezu (u ovom slučaju reći da žrtve koje prikazuju nevjernici mogu uroditi darom mira od Boga, i da Bog blagoslivlje one koji odbacuju Njegovoga Sina)?

    To nažalost nije prva hereza koju je izrekao neki od hrvatskih koncilijarnih biskupa, a vjerojatno niti najgora, kad se pogleda što su sve neki izjavljivali prilikom ekumenskih molitava, koje su same po sebi implicitno nijekanje dogme i sâmo sudjelovanje u njima po Kodeksu kanonskog prava iz 1917. (kanon 2316) čini sudionika osumnjičenim za herezu.

    OdgovoriIzbriši

Napomena pri komentiranju:
Objavljujem korisne, pristojne i potpisane komentare.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...