utorak, 3. lipnja 2014.

STATISTIKE Francuske i SAD-a

F R A N C U S K A - "Najstarija kćer Katoličke Crkve"

STATISTIKE
1966. godine broj katoličkih bogoslova:      4 536
1975. godine broj katoličkih bogoslova:      1 297
1996. godine broj katoličkih bogoslova:      1 103
2005. godine broj katoličkih bogoslova:        784
2011. godine broj katoličkih bogoslova:        710

Zaključak: Nakon 2. Vatikanskog pad za 85 %
Izvor

Samo napomena broj ljudi 1970tih je bio upola manji nego danas.


STATISTIKE Sjedinjenih Američkih Država:
Podaci su sa predavanja trećeg posjeta FSSPX-a Hrvatskoj:


Još o statistikama možete pogledati OVDJE(Francuska) i OVDJE.

4 komentara:

  1. II. vatikanski koncil + Novus ordo = proljeće Crkve!

    OdgovoriIzbriši
  2. Posve se slažem.
    Francuska, "Primogenita Filia Ecclesiae""Prvorođena kći Crkve" danas pokazuje svu strahotu reformi.
    Jasno da svi koji imaju barem malo osjećaja za budućnost Crkve u Hrvata i našeg naroda trebaju podržati Bratstvo, inače ćemo doživjeti isti scenarij, odnosno, jedan dio smo već doživjeli.
    Ponavljam svoje riječi - izlažući se kritikama u budućnosti - imam osjećaj da se oformila gusta mreža navodnih prijatelja, neprijatelja - otvorenih i prikrivenih - i onih neutralnih. Čim prozborite o Tradiciji, odmah uslijedi pranje mozga. Rijetki će se uspjeti iščupati iz ove mreže i doći do Bratstva. A trabunjarije o Tradiciji bez Bratstva ili protiv Bratstva nemaju smisla.
    Takve mreže u koje plete nečastivi mogu se razoriti samo molitvom.

    Kikii

    OdgovoriIzbriši
  3. Zanimljiva bi bila statistika s naših prostora. Vjerujem da bi kod nekih izazvala šok i buđenje. Kod većine naših biskupa dvojim da bi se pošteno i osvrnuli na neumoljive brojke. Previše su zaokupljeni posljednjim pontifikatom i novim reformama koje iz njega proizlaze. Reforma se kod nas nije još potpuno razmahala kao na zapadu, no postoje sve predispozicije i uvjeti. Stanje svećeničkih i redovničkih zvanja poziva na uzbunu. Već imamo praznih samostana i svećenike koji drže po više župa. 10% vjernika pohađa nedjeljnu misu, osim ako HRT ne prenosi uživo. Ovakvo će kršćanstvo ubrzo izumrijeti. Reforma uništava Crkvu!

    OdgovoriIzbriši
  4. Predlažem staviti pravu zastavu Francuske umjesto revolucionarne zastave pod kojom su progonjeni katolici i ubijani svećenici, redovnici i redovnice. Dodavanje Presvetog Srca ne može promijeniti ono što ta zastava predstavlja, a to je pobuna protiv zakonite vlasti, protiv Boga i Crkve, lažna ideologija liberalizma itd.
    Danas većina modernih zastava svijeta potječe od raznih varijanata te revolucionarne zastave (jer je većina zemalja u svijetu prihvatila istu lažnu ideologiju Revolucije), čak i hrvatska, koja je napravljena 1848., u godini velikih revolucija u Europi.
    Evo nekoliko primjera stvarno korištenih franc. revolucionarnih zastava (vjerujem da će vam biti poznate): http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Drapeau_r%C3%A9volutionnaire_2.svg, http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Drapeau_r%C3%A9volutionnaire_3.svg

    S druge strane, zanimljivo je koliko ima Božjeg djelovanja u vezi prave, katoličke francuske zastave:
    Prvu francusku zastavu (modru s ljiljanima) prema legendi Bog je poslao u obliku štita preko anđela kralju Klovisu tijekom njegova krštenja (prvi francuski tj. franački kralj koji je prihvatio katoličku vjeru, ujedno prvi od barbarskih vladara koji je to učinio, poradi toga se Francuska naziva "nastarija kći Crkve").

    Bijelu zastavu s poljem ljiljana Francuskoj je također dao Bog (u ovom slučaju to nije legenda), preko sv. Ivane Orleanske, kojoj je zapovijedio da je da napraviti. Otad su francuski kraljevi prihvatili tu zastavu za svoju kraljevsku zastavu, dok je modra zastava sa samo tri ljiljana postala državna zastava, a modra s bijelim križem, nazvana zastava sv. Mihaela, postala je pomorskom zastavom. Ljiljani simboliziraju Presveto Trojstvo i Blaženu Djevicu.

    Naposljetku, 1689. godine, u ukazanjima Presvetog Srca, Gospodin je zapovijedio sv. Margareti Mariji Alacoque da prenese francuskom kralju Njegovu zapovijed da posveti Francusku Presvetom Srcu i stavi sliku Presvetog Srca na zastavu Francuske, tako da njega i njegove nasljednike Gospodin blagoslovi i sačuva od zla. Francuski kraljevi su sto godina odgađali izvršiti tu božansku zapovijed, i točno nakon sto godina, 1789, dogodila se Francuska Revolucija i kralja su pobijedili i kasnije ubili njegovi neprijatelji.

    Kad je nakon propasti drugog revolucionarnog carstva 1870. francuski parlament pozvao Henrika V. (zakonitog nasljednika francuskog prijestolja) da postane opet kralj Francuske, on je odbio upravo zato jer su oni htjeli da se zakune na revolucionarni ustav i prihvati revolucionarnu zastavu (trikolor). Rekao je da ne želi biti kralj Revolucije, nego pravi kralj Francuske, kao njegovi preci.

    Dakle, po izričitoj Božjoj želji, prava zastava Francuske je bijela ili plava sa zlatnim ljiljanima i slikom Presvetog Srca u sredini.
    Evo nekoliko primjera:
    http://galleryplus.ebayimg.com/ws/web/130577113502_1_0_1/1000x1000.jpg
    http://www.livresenfamille.fr/media/zoom/3000000000004_1_210428.jpg
    http://chartedefontevraultprovidentialisme.files.wordpress.com/2013/05/p1050601.jpg
    http://chartedefontevraultprovidentialisme.files.wordpress.com/2013/05/p1060121.jpg
    http://www.livresenfamille.fr/media/zoom/3000000000003_1_211531.jpg

    Križ sv. Mihaela (pomorska zastava, temelj zastave Quebeca):
    http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Pavillon_de_la_France_%2817%C3%A8_si%C3%A8cle%29.svg
    http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Naval_Flag_of_the_Kingdom_of_France_%28Civil_Ensign%29.svg

    Kraljevski vojnik s dvije pomorske zastave:
    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e0/Regiment_de_la_marine_1757.jpeg

    OdgovoriIzbriši

Napomena pri komentiranju:
Objavljujem korisne, pristojne i potpisane komentare.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...