ponedjeljak, 10. travnja 2017.

Papa Franjo se našalio na račun Presvetog Trojstva


17. ožujka ove godine lista blasfemija pape Franje nadopunjena je ni više ni manje nego šalom na račun Presvetog Trojstva. 

Dr. Emilce Cuda, prva žena koja je doktorirala u području teologije na Papinskom katoličkom sveučilištu Argentine, ovih je dana imala audijenciju kod pape Franje. 


Crux je objavio izvještaj o susretu u kojem navode sljedeće:
Ona kaže da ih je Franjo naveo da se bave teološkom etikom s „hermeneutikom zajedništva u različitosti“, idejom koja je već bila prihvaćena prije njegovog izbora za papu. To je tema za koju Papa ima intelektualnu strast: stvaranje procesa u kojima Duh Sveti stvara nove sinteze u postojećim razlikama i nesuglasjima. Na sastanku je Papa u šali usporedio to s načinom na koji funkcionira Presveto Trojstvo. „Unutar Presvetog Trojstva svi se svađaju iza zatvorenih vrata.“ Cuda navodi da im je Franjo rekao: „Ali izvana odaju sliku zajedništva.“ 

Ovakvu blasfemiju uopće ne treba niti komentirati. Za one koji će ovo možda okarakterizirati kao „ništa strašno“, preporučamo čitanje i razmatranje o Beskonačnom Božjem Veličanstvu. 

Druga Božja zapovijed čak zabranjuje spominjanje Božjeg imena uzalud. „Ne uzimaj uzalud imena Gospoda, Boga svojega, jer Gospod neće pustiti bez kazne onoga, koji uzima ime Njegovo uzalud.“ (Izl 20, 7) 

Koliko je gore izravno vrijeđati Boga kao Trojstvo Osoba koje se tek pretvaraju da su u zajedništvu, a nisu!

Pored toga što je izjava blasfemična, ona je napad na Božje Beskonačno Savršenstvo, savršenu harmoniju Njegove Volje, Njegove beskonačne dobrote, itd. Ukratko, ova „šala“ implicira i hereze. 

Zaključit ćemo ovu temu svetim riječima našeg Gospodina:

Dobar čovjek iz dobra blaga srca svojega iznosi dobro; a zao čovjek iz zla blaga iznosi zlo, jer čega je srce puno, o tom govore usta.” (Lk 6:45).

3 komentara:

  1. "A što se tiče dolaska Gospodina našega Isusa Krista i našeg okupljanja oko njega, molimo vas, braćo: ne dajte se brzo pokolebati u svom shvaćanju niti uznemiriti ni nekim duhom, ni nekom riječju, ni nekim tobože našim pismom, kao da će sad-na Dan Gospodnji.
    Neka vas nitko ne zavede ni na koji način.
    Jer ako prije ne dođe onaj otpad i ne otkrije se Čovjek bezakonja, Sin propasti, Protivnik, onaj koji uzdiže sebe protiv svega što se zove Bog ili svetinja, dotle da i u Božji hram zasjedne gradeći se Bogom... Ne sjećate li se, to sam vam govorio dok sam još bio među vama? I sada znate što ga zadržava da bi se pojavio tek u svoje vrijeme. Doista, otajstvo bezakonja već je na djelu, samo ima tko da ga sada zadržava dok ne bude uklonjen. Tada će se otkriti Bezakonik. Njega će Gospodin Isus pogubiti dahom ustâ i uništiti pojavkom dolaska svoga – njega koji djelovanjem Sotoninim dolazi sa svom silom, lažnim znamenjima i čudesima i sa svim nepravednim zavaravanjem onih koji propadaju poradi toga što ne prihvatiše ljubavi prema istini da bi se spasili. I zato im Bog šalje djelovanje zavodničko da povjeruju laži te budu osuđeni svi koji nisu povjerovali istini, nego su se odlučili za nepravednost." (2 Sol 2,3-12)
    JbD

    OdgovoriIzbriši
  2. Na drugome mjestu je moderniji prijevod koji možda bolje razumiju makar je i ovaj jasan ; ,,Zato im Bog šalje djelotvornu zabludu da vjeruju laži , da budu osuđeni svi koji nisu vjerovali u istinu već pristali uz nepravednost." 2.Sol2,11) .
    Baš kao što naivne ribe dolaze na ribarsko lažno svjetlo misleći da je to sunce i ulijeću u mrežu tako i ovi kraj zdravih očiju ne vide ni kraj zdravih ušiju ne čuju. Djelotvorna zabluda. Isus više puta opominje da neka pazimo da nas tko ne zavede. No, uopće nije čudno što je to tako jer se ne molimo Branitelju koga nam je poslao. Još nisam od naših tradicionalnih svećenika čuo propovjed o Duhu Svetom ni poticaj na svakodnevnu molitvu Njemu koji je Treča Božanska Osoba , a tako malo čašćen. Valjda čekaju taj jedan dan u godini kad se je spustio na apostole i Djevicu Mariju i kad je rođena Crkva. Jedan dan u godini , a žele da ih Duh Sveti vodi čitavu godinu. Kako će nam prizivati u pamet, upozoravati i tumačiti ono što je Gospodin govorio kad se Njemu ne molimo . A ako netko i moli odmah ga se proglašava karizmatičarem. I još samo nešto , kako ono reče- Tko Mene zaniječe pred ljudima tog ću i ja zanijekati pred svojim Ocem nebeskim.
    Robelar

    OdgovoriIzbriši
  3. PROROČANSTVO SV.FRANJE ASIŠKOG O NAŠIM DANIMA
    PROROČANSTVO IZ SABRANIH DJELA SV.FRANJE ASIŠKOG – IZDANJE CRKVENE KNJIŽNICE U PARIZU, 1880.STUPAC 430

    Sveti Franjo Asiški neposredno prije smrti upozorio je okupljenu braću na nadolazeće nevolje i rekao:
    „Braćo, radite hrabro, budite jaki i pouzdajte se u Gospodina. Predstoje vremena velikih tjeskoba i nevolja u kojima će uzeti maha previranja i opasnosti svijetovnog i duhovnog karaktera, ljubav mnogih će popustiti, a pokvarenost i zlo prijeći će svaku mjeru.
    Moć demona će se očitovati više no obično, neoskvrnjena čistoća našeg Reda, kao i ostalih redova, tako će se izopačiti da će samo mali broj kršćana slijediti čistim srcem i potpunom ljubavi pravog Papu i Rimokatoličku Crkvu
    U trenutku kada nevolje dosegnu vrhunac, bit će proglašen papom onaj koji ne bude izabran za papu kanonskim putem i trudit će se da mnoge na lukav način zatruje smrtonosnim otrovom svih zabluda.
    Zatim će se zlo umnožiti, naš će se red raspasti, mnogi ostali redovi će potpuno nestati, jer se toj zabludi neće moći suprotstaviti, nego će je prihvatiti. Bit će tako različitih mišljenja i podvojenosti u narodu, među redovnicima i u kleru da će čak i odabrani biti dovedeni u zabludu ( ako bi to uopće bilo moguće ), ako te dane ne prikrate anđeoskom riječju, ako ih u tom previranju ne bude vodilo neizmjerno Božje milosrđe.
    Neki će tada snažno osporavati naša Pravila i naš način života. Neizmjerni će biti pokušaji da nas se slomi. Koji će se tada spasiti, primit će krunu Života.
    Jao onima koji svoju nadu polažu samo u to što su redovnici, koji su mlaki te se ustrajno ne suprotstavljaju napastima, koji će pristupiti ispitu izabranih.
    Koji će ostati postojani u žaru duha iz ljubavi i u maru za istinsku pobožnost, pretrpjet će progone i nepravdu kao neposlušni i raskolnici. Njihovi će progonitelji, gonjeni zlim dusima, tvrditi da zbog neposluha prema Redu takve pokvarene ljude treba ubiti i unišiti.
    Gospodin će tada biti utočište patnika i spasit će one koji se u Njega uzdaju. Da postanu jednaki ( svetima ), odlučili su raditi savjesno i vječni Život zaslužiti smrću, slušati Boga više nego čovjeka; neće se bojati smrti jer nisu htjeli prihvatiti laž i nevjernost. Za mnoge će propovjednike Istina tada biti mrtva, a za neke od njih zgažena i zanijekana. Svetost životne promjene će kod takvih koji će je izvanjski priznati biti smiješna, jer će im Isus Krist poslati zatirača, a ne dostojnog pastira.“

    OdgovoriIzbriši

Napomena pri komentiranju:
Objavljujem korisne, pristojne i potpisane komentare.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...