ponedjeljak, 14. studenoga 2016.

SRAMOTA I TEŠKA SABLAZAN Sisačka biskupija financijski pomogla izgradnju islamskog centra

Da se dostojiš neprijatelje svete Crkve poniziti, tebe molimo usliši nas!
(Iz litanija Svih svetih)

"...da očima ne vide, ušima ne čuju, srcem ne razumiju..."

"Čestitajući na početku radova te stotu obljetnicu priznanja islama u Hrvatskoj, nazočnima se u ime Sisačke biskupije, koja je i financijski pomogla izgradnju centra, obratio i sisački biskup mons. Vlado Košić. On je spomenuo kako dvije vjere povezuje Blažena Djevica Marija, koju jednako štuju i kršćani i muslimani."

"Izrazio je uvjerenje kako će sisačka džamija biti mjesto u kojem će se slaviti Bog jedini, mjesto susreta muslimana i kršćana pod zaštitom Blažene Djevice Marije, majke i Kraljice mira."

Izvor
_____

Iz katoličkog katekizma:

■ 169. P. Može li se tko spasiti izvan katoličke, apostolske i rimske Crkve?
O. Ne, izvan katoličke, apostolske i rimske Crkve nitko se ne može spasiti, isto kao što se nitko nije mogao spasiti od općeg potopa ako nije bio u Noevoj korablji, koja je bila slika ove Crkve.

■ 224. P. Tko su oni koji ne pripadaju općinstvu svetih?
O. Općinstvu svetih ne pripadaju u drugom životu oni koji su osuđeni, a u ovom životu oni koji su izvan prave Crkve.


■ 225. P. Tko su oni koji su izvan prave Crkve?
O. Izvan prave Crkve su: nevjernici, Židovi, krivovjernici, odmetnici, raskolnici i izopćenici.

■ 226. P. Tko su nevjernici?
O. Nevjernici su oni koji nisu kršteni i ne vjeruju u Isusa Krista, bilo zato što vjeruju i štuju lažne bogove, kao idolopoklonci ili zato što doduše vjeruju u pravoga Boga, ali ne u Isusa Krista niti da je došao kao osoba, niti da će doći.

Broj komentara: 9:

  1. Fotka na kojoj izgleda kao da si biskup Košić kopa grob, govori više od tisuću riječi.

    Al Bano

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovo me na prvu nasmijalo, ali zapravo nije nimalo smiješno. Istina je samo jedna, zato je samo jedna Crkva. B. Košić je ovim činom izdao vjeru jer djelima javno svjedoči da ne vjeruje kako Crkva vjeruje. Ovo je teška sablazan. Biskupu bi bolje bilo da si "sveže mlinski kamen oko vrata..." nego da sablažnjava neuke, koji zbog njega neće moći razlikovati istinu Krista od neistine Muhameda, preteče Antikrista (kako ga nazivaju Sv. Ivan iz Damaska i drugi sveci).

      Izbriši
  2. "Blažena Djevica Marija, koju JEDNAKO štuju i kršćani i muslimani."
    Bezgrešno Začeće, Theotokos, Bogorodica, Kovčeg Novog Saveza, Hram Trojedinoga Boga, Majka Isusa Krista Sina Božjega, Presveta Djevica Marija!
    Tvrditi da ju krivovjerci JEDNAKO poštuju, koji njezina Sina za Boga ne priznaju?! Doista je sablazan! Kako će oni koji ne priznaju Sina uopće biti u stanju priznati mu Majku? A kamoli ju štovati, pa još jednako kao i Katolici?
    Nažalost i na propast svima onima koji Majku Božju pa čak ni kao njezina, po Sinu odabrana i povjerena joj djeca, niti poznaju dovoljno, a još manje štuju ni približno koliko bi morali!
    Koga to i čemu apostol i evanđelist sv Ivan poučava? I što nam poručuje?
    Tko se to moli jednom jedinom pravom Bogu?
    "Od nas iziđoše, ali ne bijahu od nas.
    Jer kad bi bili od nas, ostali bi s nama;
    ali neka se očituje da nisu od nas.A vi imate Pomazanje od Svetoga,
    i znanje svi imate.
    Ne pisah vam zato što ne biste znali istine,
    nego jer je znate
    i jer znate da nikakva laž nije od istine.
    Tko je lažac, ako ne onaj koji tvrdi
    da Isus nije Krist?

    Antikrist je onaj tko niječe Oca i Sina.
    Svaki koji niječe Sina, nema ni Oca,
    a tko priznaje Sina, ima i Oca."
    (1 Iv 2, 19-23)

    Kako dakle oni koji svojevoljno nemaju ni Sina ni Oca, mogu JEDNAKO štovati Majku Božju?!
    Koja je to teologija? Koje je to evanđelje?
    Sjetimo se Božjih riječi po proroku Hošei,- bit će parbičenja...!
    Svemogući Bože, budi nam milostiv!
    JbD

    OdgovoriIzbriši
  3. Hvala za vijest! Ovo je očito u skladu s postkoncilskim smjerom samouništenja Crkve, sve ide po planu. Samo naprijed, pastiri, ali ja vas neću slijediti u propast. A tko o čitatelja sumnja u odbojnost muhamedanske sljedbe i misli da smo mi katolici prerigidni u osudi Muhameda i njegovog nauka, neka sam istraži Kuran, hadise ili životopise Muhameda. Možda se nekome i otvore oči. Ali ako ipak želite živjeti u zabludi o jednakosti i miroljubivosti svih vjera, onda čitanje i svakako i nije za vas. Onda gledajte HRT :)
    Dijak

    OdgovoriIzbriši
  4. Nek se samo gradi i otvaraju nova radna mjesta da nam se mladi ne moraju raseljavati po bijelom svijetu od Irske do Amerike. Nitko ne bi više ostao na selu. Vjerujem da bi kad bi počeli FSSPX graditi crkvu da bi i oni nama ovako pomogli i oko temelja koliko bi mogli. I sisačka biskupija bi valjda dala koju kintu kad bi ih pitali. Ne kaže se đabe da umiljato janje dvije majke sisa , a ovakvim ponašanjem tradicionalista kao do sad nitko ne želi pomoći. Samo još više zabranjuju. Vjerujem da bi gospodin Hasanbegović da je ostao ministar također pomogao da ga pitamo. Nemojmo biti ljubomorni ako susjedu ide bolje nego nama. čINI DRUGOME ONO ŠTO BI HTIO DA I ON TEBI. Nisu nam oni krivi što mi ne gradimo . I ovo što imamo zjapi poluprazno. Mi gradimo zato nove trgovačke centre i fontane za koje ima interesa . U Gracu otvorena nova crkva, u Americi bogoslovija , u Splitu kapelica ,kud ćeš više.
    Robelar

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Krivi su Robelare, krivi. Jer prvo traže da se izjednače, da budu JEDNAKI, pa čak i da jednako štuju..., a tamo gjde su u manjini. Gdje su u većini, i sila je u njihovim rukama, onda rade sablje i mačeta po vratovima onih koji ne izdaju Krista i ne priklone se šerijatu.
      No krivlji su dakako puno više oni koji im iz Kristova tabora udovoljavaju, puštaju, zadovoljavaju ih, pa i profaniraju. Kudikamo je njihova krivnja veća.
      Mnogi ne grade niti jesu za gradnju tih fontana, tržnih centara, zabavljališta i ostalih sekularističkih kič-umotvorina i rukotvorina, mada je jasno da se to "mi" ne odnosi na sve, nego one koji to čine i one koji to šuteći odobravaju.
      Vrijeme je diobe duhova!
      Svatko mora za sebe sam u prvom redu, tko je sposoban i nije malouman, ili na koji drugi način spriječen (recimo mrtav) shvatiti i prihvatiti osobnu odgovornost odabira. Spasenje ili propast. Prvo je trpljenje, muka, jad, tuga, molitva, pokora, odricanja, progoni,... drugo se može staviti sve na jedan splav koji će nositi 'vjerne' na ono odredište kamo danas rijeka teče i voda sve s lakoćom nosi...

      Slikovito je to vidio Al Bano gore. Meni je u prvi mah palo na um ono da "Tko drugom jamu kopa, sam u nju pada". No ovdje (ih) je i više. Koliko njih još vodi sa sobom...
      JbD

      Izbriši
  5. Allah je demon,reče jednom prije oko 10 g na duh. obnovi u Sl. Brodu fra Smiljan Kožul

    OdgovoriIzbriši
  6. Oni koji su uistinu od Boga ne samo da znaju, i dobro raspoznaju što je Božje a što nije, nego se ne ustručavaju stvari nazivati pravim imenima! I neka nam je jasno, posebno kada se radi o vjeri, i o inim drugim nazovi-religijima, pitanje kao i odgovor na to: Koja je Božja prava vjera, ne ostavlja puno prostora za kalkuliranje kako to danas mnogi prikazuju, a da bi stvorili LAŽNU sliku, te oni stoga određene bitne činjenice namjerno prešućuju, dok neke druge opet naglašavaju...
    Kakvo god ruho nosili, to su opsjenari, jer laž nastoje prikazati istinom, i u tom cilju varaju!
    Konkretno u pogledu islama, nema dvojbe da je to sotonska pa uz to onda dakako i patološka religija.
    Više začuđuje da bi itko pri zdravoj pameti mogao uopće i pomisliti da je Svemogući Bog Otac i Stvoritelj poslavši svoga Sina jedinorođenca Isusa Krista, da izvrši poslanje Očevo,... nakon toga eto pa imao potrebu ponovno, 6 stoljeća kasnije poslati svog anđela pa onda nekom divljaku arapinu u brdima...
    Taj divljak muhamed je od lucifera zaveden. I ne samo zaveden, nego i zlorabljen, tlačen i mučen... Stoga je islam takav kakv jeste - sve osim religije mira (kako nas mnogi, a posebno neki nama bliski, nastoje svojim upornim laganjem uvjeriti u neistinu).
    Preporučam ovaj članak za pomno pročitati, odličan je i jako informativan:
    http://tomablizanac.blogspot.nl/2016/01/gostujuci-autor-o-muhamedu-i-duhu.html
    Preporučam i ovaj videozapis sa nekoliko svjedočanstava obraćenih muhamedanaca, uz milost i dodir samog Gospodina Isusa Krista, a nakon što su se uvjerili da je islam u kojeg su vjerovali da je dobar, ustvari religija samog sotone. To izriču oni sami svojim riječima:
    https://youtu.be/Kx9MpwDY82U

    I što reći na kraju svega. Nije li odveć jasno da sam Gospodin Isus Krist u svojoj osobi i njegova Mati, Majka Božja i naša, presveta Djevica Marija izravno i često toliko toga i danas čine, a da bi se što više ljudi obratilo i spasilo. Dok evo, kako vidimo ovdje gore, a i posvuda oko nas, no posebice u ovoj Europi koja nekad bijaše kršćanska, oni koji su zaduženi za to, da budu svjetlo svijetu i sol zemlji, oni kojima je jedina zadaća da ispravno i vjerno vode već povjereno im stado, ali i privode izgubljene ovce k stadu, NAVIJEŠTAJUĆI RIJEČ BOŽJU,...- oni namjesto toga upravo kopaju jamu i sebi i drugima.
    Doista, mnogi već dostignuše takav stupanj da za njihova nedjela više nije dovoljna tek jedna parabola.
    Jer kad nam Gospodin govoraše: »Može li slijepac slijepca voditi? Neće li obojica u jamu upasti?«, većina nas je pretpostavljala da su tu jamu ipak neki drugi iskopali...
    Duhovno je to sljepilo koje vodi u jamu vječnog bezdana.
    Stoga budni budimo, i postojani u vjeri.
    -"Neka vas nitko ne zavede ni na koji način. Jer ako prije ne dođe onaj otpad i ne otkrije se Čovjek bezakonja, Sin propasti, Protivnik, onaj koji uzdiže sebe protiv svega što se zove Bog ili svetinja, dotle da i u Božji hram zasjedne gradeći se Bogom..."(2 Sol 2,3-4)
    JbD

    OdgovoriIzbriši
  7. Evo jedan prijevod (moj) u vezi s ovom temom. Ako je točan te ako je izvornik vjerodostojan:
    Jedna amsterdamska televizijska postaja reprizirala je povodom završetka ramazana u studenom 2004. godine intervju što ga je Ida Peerdeman dala članu neke turske amsterdamske televizijske ekipe... On ju je upitao o crkvi u Amsterdamu izgradnju koje želi "Gospa Svih Naroda": "Bila je to neka vrsta džamije, zar ne?" Ida je odgovorila: "...Bila mi je to čudna katolička crkva, mislila sam, to nije katolička crkva s tornjevima. Čudno, tako čudno, s tri kupole. Pomislila sam: Gospo moja, pa to nije katolička crkva. No Gospa se nato osmjehnula i rekla: 'Počni.' Da, kad sada vidim džamiju, pomislim: O, Gospodine Isuse."
    https://gloria.tv/language/8QDSMu97uCBR21em6jvgVCAqB/text/tMgDgcKDtpv714dR1jmJpqX8A
    To su "Gospe" koje su prihvatljive muslimanima. "Gospa Svih Naroda", "Gospa Međugorska"... Muslimani svojim duhovnim majkama smatraju Muhamedove žene.
    M. P.

    OdgovoriIzbriši

Napomena pri komentiranju:
Objavljujem korisne, pristojne i potpisane komentare.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...