ponedjeljak, 22. kolovoza 2016.

SLATKO SRCE MARIJINO, BUDI NAŠE SPASENJE! Posveta Prečistom Srcu Marijinu


O Marijo, mogućna Djevice i majko Milosrđa, kraljice neba i utočište grešnika! Mi se sasvim posvećujemo tvojemu prečistom Srcu. Posvećujemo ti sve svoje biće i sav svoj život - sve, što imamo, što ljubimo i što jesmo: naša tijela, naša srca i naše duše. Tebi posvećujemo naša ognjišta, naše obitelji i naš zavičaj. Mi hoćemo, da sve, što je u nama i oko nas, pripada tebi i da bude pod tvojim materinskim blagoslovom. 

A da bude ta naša posveta doista vrijedna i trajna, obnavljamo danas pred tobom, o Marijo, svoj krsni zavjet i prvopričesna obećanja. Mi se obavezujemo, da ćemo uvijek odvažno priznavati vjerske istine i da ćemo živjeti kao pravi katolici, posve pokorni smjernicama sv. Oca i s njime sjedinjenih biskupa. Mi se obavezujemo, da ćemo vršiti Božje i crkvene zapovijedi i osobito da ćemo svetkovati blagdane. Nadalje ti obećajemo, da ćemo u svojem kršćanskom životu obavljati, ukoliko nam bude moguće, utješljivije nabožnosti, naročito da ćemo se pričešćivati i moliti sv. krunicu. 

Mi ti napokon, o slavna Majko Božja i slatka Majko čovječanstva, obećajemo da ćemo te svim svojim srcem častiti, da bismo po kraljevanju tvojeg prečistog Srca ubrzali i učvrstili kraljevstvo tvog prečasnog Sina u dušama našim i svih ljudi, u našem dragom zavičaju i po cijelom svijetu kao što na nebu. Amen.

4 komentara:

  1. Odgovori
    1. Iz molitvenika "Oče budi volja Tvoja", sedamnaesto izdanje, imprimatur iz 1964. god.

      Izbriši
  2. Prekrasno!
    Znam da smo je nekada molili!
    Hvala velika za objavu!
    Kikii

    OdgovoriIzbriši
  3. Tražim ovu posvetu već neko vrijeme. Hvala što ste mi okončali potragu, od srca hvala.

    Bb

    Asterix

    OdgovoriIzbriši

Napomena pri komentiranju:
Objavljujem korisne, pristojne i potpisane komentare.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...