petak, 24. lipnja 2016.

PORAŽAVAJUĆE STATISTIKE Katastrofalni plodovi nakon pastoralnog Drugog vatikanskog koncila: zatvaranje samostana, pad svećeničkih i redovničkih zvanja, nepoznavanje Istina Katoličke Vjere...

"Po plodovima ćete ih njihovim prepoznati" (Mt 7,20)




U nastavku prenosim tekst s bloga Splendor Domini:

Religión en Libertad i M. Tosatti pišu o pravom krvarenju redovničkog života u Španjolskoj. Od 1. siječnja 2015. do danas zatvorena je 341 redovnička kuća zbog nedostatka zvanja i zbog starosti redovnika. To znači da se "svaki dan i pol gubi jedna nazočnost redovničkog života na nekom mjestu u Španjolskoj" (ReL).

Samostani se zatvaraju i tako pusti čekaju kupca ili barem nekoga tko će ih unajmiti. U međuvremenu znaju postati meta vandala. U rijetkim slučajevima ostaju otvoreni, ali s drugom namjenom.

Redovnice i redovnici često napuštaju sela i okupljaju se u gradovima, tako da manje sredine "gube nazočnost posvećenih duša"(isto). "Ipak, u nekim slučajevima je situacija toliko beznadna da se ne mogu spasiti niti redovničke kuće u velikim gradovima" (isto).Uvoz redovnika iz Afrike, Azije i Latinske Amerike donekle usporava, ali ne zaustavlja proces zatvaranja.

Međutim, ne gasi se redovnički život samo u samostanima monaških i prosjačkih redova, nego također u školskim kolegijima i domovima za starije koje vode redovnici, odnosno oni prelaze u druge ruke.

Stanje je posebno izraženo kod redovnica kojih, naravno, ima više od redovnika. Od 341 zatvorene rezidencije, 270 je pripadalo redovnicama, a 71 svećenicima ili redovnicima. Najviše su izgubile kćeri milosrđa sv. Vinka Paulskog koje su napustile 23 rezidencije. Zatvarale su više od jedne kuće mjesečno. Slijede franjevke više kongregacija sa 16 prisilnih zatvaranja, zatim s 14 razne dominikanke. Karmelićanke milosrđa zatvorile su 11 kuća, devet augustinke, klarise su se oprostile od osam samostana, bosonoge karmelićanke od tri...

Od muških redovničkih zajednica najviše su izgubili dominikanci: 14 rezidencija. Slijede braća sv. Ivana Salskog s osam kuća, isusovci s pet, po četiri su morali napustili pijaristi, maristi i klaretinci itd.

Među muškim redovima krizu najbolje podnose kontemplativci. Na popisu nema ni jednog samostana benediktinaca, cistercita, kartuzijanaca ni drugih sličnih koludara.

Statističar koji je provodio istraživanje, dr. G. Mineo, kaže da je ovo krvarenje daleko od prestanka. Štoviše, u nadolazećim mjesecima i godinama još će se više zaoštriti.


___

Sveti Ivane Krstitelju, moli za nas!

Broj komentara: 15:

  1. Filozof Spaemann porucuje: “U slučaju da Papa (Franjo) nije spreman poduzeti ispravke (“novog” “katolickog” nauka), ostaje pridržano nekom kasnijem pontifikatu da stvari službeno ponovo dovede u ravnotežu.”

    Iz ovoga proizlazi vise nego ozbiljno pitanje: sto ce biti do tada sa dusama koje su se povodile i koje se sada povode novim naukama Jorge Maria Bergoglia (i njegovih nekoliko prethodnika do onoga koji je sazvao 2VK, a koje Bergoglio dalje “evoluira” - do unistenja nauka Crkve koje nam je ostavio Isus Krist) – dakle sto ce biti sa dusama koje su vec posle i koje ce poci sa ovoga svijeta zavedene “novim” “katolickim” naukom???

    Pravnickim rjecnikom slijedi pitanje: ako novi papa "stvari službeno ponovo dovede u ravnotežu” da li ce to imati retroaktivno dejstvo i da li ce to opravdati duse koje su slijedeci nauku pape Franje (i njegovih nekoliko prethodnika) posle u propast, jer oni su slusali svog pastira.

    Mi znamo za evandjeoski nauk: Evanđelje po Mateju - Mt 18,6 (Mk 9, 42–48; Lk 17, 1–2) »Onomu, naprotiv, tko bi sablaznio jednoga od ovih najmanjih što vjeruju u mene bilo bi bolje da mu se o vrat objesi mlinski kamen pa da potone u dubinu morsku.« - ali ostaje pitanje sto ce biti sa dusama koje su slusale glas pastira pape Franje (i njegovih nekoliko prethodnika) i umrle u tom stanju poslusnosti i nasledovanja toga “novog” “katolickog” nauka???

    K.B.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvaljen Isus i Marija!

      Dragi brate u Kristu K.B., ovo tvoje pitanje je zaista pre vazno. Evo godinama vec citamo o pogubnom nauku koji se siri iz srca Crkve, iz Vatikana, koji razara samu bit i smisao tj. poslanje nase svete Crkve Katolicke, ali o ovim krajnjim – eshatoloskim posledicama po duse djece Bozje se govori malo ili nimalo, kao da to nije osnovni smisao i bit Crkve: spasenje dusa!

      Dakle, i ja pitam: koje su eshatoloske posledice po duse koje slijede “papu Franju” (i njegovih nekoliko prethodnika ciji nauk je “papa Franjo” dodatno evoluirao, ako umru u poslusnosti tom nauku koji do besvjesti negira nauk Isusa Krista, nauk i tradiciju Crkve, a to je u ovom trenutku posebno opasno pitanje za muzeloznike (i zenski pandan) i one koji ce se “rastaviti” po nauku “papa Franje” koji proglasava vecinu vjencanih u Crkvi idiotima, koji nisu znali sto znaci “do kraja zivota”.

      Zar to nije drama nad dramama za duse da im prijeti vjecno prokletstvo jer slusaju “papu Franju”!

      Izbriši
    2. Filozof Spaemann (nota bene: “Sveti Ivan Pavao II. cijenio ga je kao savjetnika, Benedikt XVI. cijenio ga je kao prijatelja, glasi za najvažnijega katoličkoga njemačkog filozofa zadnjih desetljeća”) kao pravi filozof, hladno, bescutno, porucuje : “U slučaju da Papa (Franjo) nije spreman poduzeti ispravke, ostaje pridržano nekom kasnijem pontifikatu da stvari službeno ponovo dovede u ravnotežu.”?!

      Kao da se radi o spasenju stocnog fonda, a ne o spasenju ljudskih dusa?
      Ta i u “katolickoj Hrvatskoj” u “Plodovima zemlje” cujemo kako siroti farmeri kukaju i zapomazu da im drzava pomogne da spase stocni fond, ali u emisiji “Mir i dobro” jos nismo culi nista u vezi spasenja ljudskih dusa, ali zato “duh Asiza” i kult “pape Franje” hara li hara.

      Situacija je slicna i po nasim crkvama, jos nisam cuo propovijed koja bi potakla vjernika da razmislja o ovome hororu koji se desava u Crkvi, samo uporno pozivanje na molitvu za “papu nasega Franju”. Za sto se trebamo moliti: da “papa Franjo” nastavi sa rasturanjem Crkve ili za spas nasih dusa?

      Z.K.

      Izbriši
  2. I mnoge će zavesti. Isus u više navrata upozorava u Evanđeljima o ovom vremenu, o krivim učiteljima , o posljednjim vremenima. Kori narod da zna prepoznati kad smokva omekša da dolazi ljeto i da kad je nebo crveno da će oluja , a nezna prepoznati znakove ovog vremena. Trebaju samo vjerovati Ugaonom kamenu a ne nadgrobnom kamenu. Jer je Ugaoni kamen koji odbaciše graditelji odgurnuo nadgrobni kamen i izišao iz groba. U Propovjedniku lijepo piše padne li drvo na jug ili sjever, svejedno : gdje padne, ondje i ostane 11,3 . Usporedi i Ez18,24. Robelar

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Robelar, sve sto si napisao je kristalno jasno i nema se sto dodati, jedino ostaje taj uzasan osjecaj da zavedeni papolatrijom (koja vlada u Vatikanu i van njega) i zagluseni veoma ciljano proizvedenom ubistvenom bukom i vrevom ovoga svijeta gdje su mnogi pastiri ili pasivni ili nesposobni da vode svoje stado – mnogi nijesu ni svjesni u kakvoj se pogibelji nalaze, jer misle da je poslusnost Papi automatski spasonosna. Tako bi i trebalo da bude, ali nije tako na sto nas je Isus i upozorio, kako si i naveo, sto mnogi nisu u stanju da spoznaju i tako nesvjesni srljaju u propast misleci da su poslusni Crkvi.

      Na ovu temu imao sam teske razgovore i sa nekim svecenicima, ali taj njihov stav slijepe papolatrije me par puta zaprepastio da sam morao da ih pitam: kome ti vjerujes Bogu ili Bergogliu?

      Z.K.

      Izbriši
    2. Robelar, sve sto si napisao je kristalno jasno i nema se sto dodati, jedino ostaje taj uzasan osjecaj da zavedeni papolatrijom (koja vlada u Vatikanu i van njega) i zagluseni veoma ciljano proizvedenom ubistvenom bukom i vrevom ovoga svijeta gdje su mnogi pastiri ili pasivni ili nesposobni da vode svoje stado – mnogi nijesu ni svjesni u kakvoj se pogibelji nalaze, jer misle da je poslusnost Papi automatski spasonosna. Tako bi i trebalo da bude, ali nije tako na sto nas je Isus i upozorio, kako si i naveo, sto mnogi nisu u stanju da spoznaju i tako nesvjesni srljaju u propast misleci da su poslusni Crkvi.

      Na ovu temu imao sam teske razgovore i sa nekim svecenicima, ali taj njihov stav slijepe papolatrije me par puta zaprepastio da sam morao da ih pitam: kome ti vjerujes Bogu ili Bergogliu?

      Z.K.

      Izbriši
    3. Z.K. teško je odgovarati kad ne znaš hoće li sve biti objavljeno. No ipak , uzmimo npr. ovu situaciju: ja volim Sjevernokorejsku državu i sve njezine stanovnike , međutim ne podržavam njihovog predsjednika niti većinu njegovih postupaka. Ali ipak mogu reći da je Kim Yong Un legalno izabran od tog istog naroda. Zbog toga prihvaćam učestale likvidacije neistomišljenika, nuklearne rakete, prijetnje ratom i sl- ne znaći zbog toga da sam dio svega toga. Kad bih izričito rekao da to ne podržavam i da se ograđujem od takvog predsjednika , to bi bilo nešto drugo. Sve dok se ne ogradimo od papinog krivovjerja sudjelujemo s njime i propadamo s njime u grijehu. Pa ma kakvu misu služili i pohađali i ma kako se to bratstvo zvalo. Robelar

      Izbriši
    4. Robelar, rekao si: “Sve dok se ne ogradimo od papinog krivovjerja sudjelujemo s njime i propadamo s njime u grijehu. Pa ma kakvu misu služili i pohađali i ma kako se to bratstvo zvalo.”! - Slazem se, ali i ti si svjedok da je cijela, ogromna propagandna sila upregnuta da ubjedi sve zivo da je “papa” papa pa ma kakvo zlo on cinio i da se i takvom “papi” mora biti poslusan.

      To je ista ona propagandna sila koja je nahuskala narod u Jeruzalemu (koji je samo par dana ranije klicao “Hosana sinu Davidovu, blagoslovljen koji dolazi u ime Gospodnje”) da vice “propni ga, propni”, samo sto je glavni huskac onda bio otvoreni neprijatelj Spasitelja nasega Isusa Krista, a danas je glavni huskac u stolici vikara na zemlji Spasitelja nasega Isusa Krista, zato je to tako ogromna opasnost po duse koje zbog buke ovoga svijeta i strahovito vjeste propagande u sluzbi Zloga ne vide Istinu nego se klanjaju Lazi zbog cega ce mnogi propasti.

      Eto, sada ce mnogi popiti i tu otrovnu laz da se treba izvinjavati sodomitima (jer im je to rekao “papa”) totalno nesvjesni da tako zapravo osudjuju Boga za Sodomu i Gomoru!

      Nema sto Zmija je u formi kao onda kada je objasnila u Edenskom vrtu nasim praroditeljima da ih Bog laze i da nece umrijeti zbog neposluha nego ce progledati i postati kao bogovi. Cak se moze reci da je Zmija i usavrsila tehniku obmanjivanja, sada je uspjela da kroz usta “pape” nahuska ljude da ne samo ne vjeruju Bogu nego i da ga osude zbog onoga sto je uradio da bi nas ocuvao od paklenih grijeha iz Sodome i Gomore!

      Ako su prvi ljudi koji su Boga gledali licem u lice, cisti, bez grijeha, pali pod lazima Zloga, zar se treba cuditi da se to i danas dogadja i da ce mnogi, napusteni (i zavedeni od vukova u jagnjecoj kozi) propasti.

      Ja zato i pisem ovo kao jedan poticaj da se trsimo oko toga da pomognemo nasoj braci i sestrama u Kristu (i drugima koji bi da cuju) da progledaju i da ne vjeruju nikome koji takne u Rijec Bozju, u nauk i tradiciju Crkve, da ne poginu za vjecnost.

      Z.K.

      Izbriši
  3. S obzirom na to da je Crkva sv. Ivana Pavla II proglasila svetim, da li to znači da je on heroj Katoličke vjere, da je na Nebu kod Gospodina i da se vjernici bez bojazni mogu njemu utjecati?

    Vedran

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uvijek je bolje držati se sigurnog puta, kako kaže sveti Pavao, sve provjeravajte dobro zadržite.

      Svjesni smo da je papa Ivan Pavao II. za svog života radio javne sablazni, za koje nisu podnesena javna pokajanja, i samo dragi Bog zna gdje se sada nalazi njegova duša, a Bogu hvala Katolička Crkva ima jako puno drugih proglašenih svetaca kojima se ljudi mogu utjecati.

      Izbriši
    2. Hvaljen Isus i Marija!

      Bravo Tradicionalna Latinska Misa, ovako razborito razmislja i govori Katolik!!!

      Izbriši
    3. "Uvijek je bolje držati se sigurnog puta, kako kaže sveti Pavao, sve provjeravajte dobro zadržite."

      Kanonizacije koje proglasi (pravi) papa su obvezujuće za svakog katolika (što se vidi i po formulacijama koje se u njima koriste), to nije nešto što možemo provjeravati ili suditi. Prvu Stolicu nitko ne sudi.

      "Katolička Crkva ima jako puno drugih proglašenih svetaca kojima se ljudi mogu utjecati."

      Točno je da nismo obvezni utjecati se svakom svecu, ali smo obvezni priznati svakog sveca kojega Crkva proglasi. Ne možemo reći da ovog sveca priznajemo, a onog ne. To je način heretika, koji biraju što će vjerovati.

      Svakako da je "kanonizacija" Ivana Pavla II. još jedan od čina Francisca koji baca sumnju na njegovu valjanost i služi kao dokaz protiv njega, kao što su mnogi i primijetili.

      Izbriši
  4. Mislim da kad Crkva proglašava nekoga svetim ne može zabludjeti, da li se varam? To je ex cathedra za razliku npr. od nove pobudnice pape Franje ili bilo kakvih ispada i sablazni bilo kojeg pape. Ako bi npr. sv. Ivan Pavao II bio u paklu, a ja tražio njegov zagovor obraćao bi se demonu te bi Crkva koja me obavezuje tim naukom bila bludnička. Logički gledano mi se bez bojazni možemo utjecati sv. Ivanu Pavlu II ili Isus nije ostao vjeran svojim riječima da je vrata paklena neće nadvladati. Vedran

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. "Mislim da kad Crkva proglašava nekoga svetim ne može zabludjeti, da li se varam?"

      Ne varate se. No budući da je Francisco u najmanju ruku sumnjivi papa, i kanonizacije koje proglasi su u najmanju ruku sumnjive, što znači da ih ne priznajemo niti smo ih dužni priznati.

      Izbriši
  5. Bilo bi fer od gospodina Bergoglia, zaštitnika sodomita – muželožnika – pedera (koji očito nije baš upoznat kako štoje stvari u Bibliji), da bude dosljedan pa da i od Gospodina Boga zatraži da moli sodomite – muželožnike - pedere za oproštaj za Sodomu i Gomoru. Da nije bilo ognjem nebeskim spržene Sodome i Gomore ne bi bilo ni “nepravde” prema “jadnim” “zlostavljanim” sodomitima – muželožnicima – pederima, zar ne?!

    Ovako mi ispadamo krivi za sve i nas osudjuju što nam se gadi ta sotonska perverzija, a mi samo poštujemo riječ Božju.

    Bilo bi fer, takodjer, od svih koji idolopoklone gospodinu Bergogliu da od njega traže da bude principijelan i da on (kao njihov guru) traži od Biblijskog, Katoličkog Boga (“madjioničara” kako ga Bergoglio nazva) da se izvini sodomitima – muželožnicima – pederima za Sodomu i Gomoru, zar ne?

    P.S.

    OdgovoriIzbriši

Napomena pri komentiranju:
Objavljujem korisne, pristojne i potpisane komentare.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...