subota, 14. svibnja 2016.

ZAHVALJUJUĆI NADBISKUPU LEFEBVREU Nakon tradicionalnih latinskih misa Svećeničkog bratstva sv. Pija X. (FSSPX-a) sljedeća tradicionalna misa ove nedjelje u crkvi sv. Martina u Zagrebačkoj nadbiskupiji

Nadbiskup Lefebvre služi tradicionalnu latinsku misu
Božjom milošću, nakon tradicionalnih latinskih misa Svećeničkog bratstva sv. Pija X., sljedeća tradicionalna misa u Zagrebu će biti služena ove nedjelje (na blagdan Duhova) u crkvi sv. Martina u 11.30 sati. 
Misu će služiti svećenik iz reda regularnih kanonika sv. Augustina p. Johannes Kindler.

Tradicionalna misa u crkvi sv. Martina
Nažalost u crkvi sv. Martina se redovito služi protestantizirani obred (novus ordo), ali nadajmo se da će se i to uz Božju pomoć promijeniti, tako da se u našim crkvama Bogu mogu prinositi čiste i neokaljane Žrtve Gospodina Našega Isusa Krista.

Bogu hvala Svećeničko Bratstvo sv. Pija X. (FSSPX) od ovog ljeta počinje redovito (svake nedjelje) služiti tradicionalne latinske mise u Zagrebačkoj nadbiskupiji.

Pozivam čitatelje da jednom Zdravo Marijom zahvale Gospodinu što je preko nadbiskupa Lefebvrea sačuvao katoličku misu.

Broj komentara: 8:

  1. Dok nam Crkva krvari neki plešu . You tube: Hrvatski fratri igraju užičko kolo.
    Robelar

    OdgovoriIzbriši
  2. Jednostavno kad se ne razumije i priklanja se bajkama umjesto na koljenima da se traži Istina.... Kad dođe progon crkve što još nismo sigurni da će se dogoditi, a ako ovako nastavi lako je moguće budu oni plesali tarabana...gore skočim dolje padam sama (Bože, smiluj im se da se to ne dogodi)....Bogu ugodno, milo i drago...
    Bogu hvala na msgr.Lefebvru i što možemo prisustvovati Misi svih vremena, onoj u kojoj su sveci živjeli i od koje su se hranili i koja je jedina dogmatski obvezujuća tj. kanonizirana što svi koji znamo čitati možemo naći i u Denzingeru dokumentima Tridentskog koncila koji je dogmatske naravi, a to znači polog ostavljen od samoga Boga.
    U njoj jasno nalazimo Kristocentričnost umjesto protestantske apocentričnosti koju imamo u Novoj Misi koju su skrojili protestantski krivovjerci...Sve ono što je sačuvano od starine je u TLM... Ovaj govor se opet neće svidjeti onima koji vole da ime se škakljaju uši no pročitajmo 1Tim 2, 3-4 pa ćemo nešto i razumjeti..

    OdgovoriIzbriši
  3. Divno je čuti da se Misa svih vjekova ponovno vraća u Hrvatsku zastalno. Deo gratias

    Što se tiče fratara, bolje bi im bilo da nisu izlazili iz samostana, ovo je teška sablazan. A ako je upola onih žena i djevojaka onako nedolično išlo u crkvu... Nije potrebno dalje komentirati. Bb

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A čime su te to fratri sablaznili kad si daješ pravo određivati da im je bolje ne izlazit iz samostana? Isto tako nisam primijetila kako je neka žena bila neprimjereno odjevena, već vrlo vjerojatno svatko u skladu sa svojim mogućnostima.

      Inače, bilo je prekrasno! Ponovilo se čim prije. Bb
      J

      Izbriši
    2. Ako je tebi ovo u redu onda si vjernica širokih horizonata , liberalnih shvaćanja i jednom rijećju modernista. Dok je drugima već sam ples i držanje za ruku tuđe žene sablažnjiv , nekima ne smeta što u njem sudjeluju osobe u crkvenom ruhu. Vjerujem da neke nebi sablaznilo ni da svećenik služi misu obućen u plesno odijelo. Sve ima svoje mjesto i vrijeme. Pa i naćin . Osoba koja nosi takvo odijelo ne može se ponašati kao svi drugi , pa niti na svadbi. Upravo to odijelo govori da se razlikuje od svakog drugog i da onome koji ga nosi nije sve dozvoljeno. Interesantno je kako se fratri srame izaći u svijet u habitu nego se obuku kao civili kad idu nešto obavljati. Već po tome vidimo da je to djelo zloga jer on daje lažni sram . Koliko je puta samo tako jer su u civilu izostavljeno velićanje našeg Gospodina i Majke jer izostaje pozdrav Hvaljen Isus i Marija. A svakim takvim pozdravom dobivaju se i oprosti. Netko će reći pa i Isus je bio na svadbi. Je , ali nigdje se ne navodi da je plesao užičko. Nigdje se ne navodi ni da je pio vino. Vjerujem da je bio dostojanstven . A i žalosno je uspoređivati ove sa Isusom i Njegovim učenicima. Još samo nešto . Ne znam da li znate ali cijena jednog raskalašenog plesa je bila i glava Ivana Krstitelja na pladnju.
      Robelar

      Izbriši
  4. Kad tocno od ljeta pocinju Tlm u zg?

    OdgovoriIzbriši
  5. Veličina i svetost osobe mons.Lefebvrea još je uvijek nedovoljno poznata našim vjernicima. Bio je to velikan koji je ne samo svojim knjigama, propovijedima i predavanjima davao odgovor na posvudašnju krizu - nego ponajprije svojim primjerom, svojim životom.
    Blagost, jednostavnost, skromnost, nenametljivost uz potpunu pravovjernost i spremnost ustati protiv rastakanja crkvenog nauka i stege.
    Veliki čovjek, sjajan primjer i uzor!
    Da, on je iznio borbu za pravovjerje i tradicionalnu Misu!
    Bogu hvala za Monsinjora!

    Kikii

    OdgovoriIzbriši
  6. Koliko mi je poznato redovno bi mi Mise trebale početi od sedmog mjeseca i trebao bi slaviti svećenik bratstva sv.Pia x.

    Da, Kikii i vjerujem da će jednoga dana crkva njegovo ime pisati velikim slovima kao velikog sveca.
    JM

    OdgovoriIzbriši

Napomena pri komentiranju:
Objavljujem korisne, pristojne i potpisane komentare.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...