nedjelja, 25. lipnja 2017.

U OBRANI KATOLIČKE VJERE "Ako su mene progonili, i vas će progoniti"

"Da nisam došao i da im nisam govorio, ne bi imali grijeha; no sada nemaju izgovora za svoj grijeh." (Iv 15,22)

3 komentara:

  1. Mi hrvatski katolici na papiru imamo pastire, ali praktično smo napušteni. Na sreću, imamo knjige i snimke pravih pastira.

    OdgovoriIzbriši
  2. Istina, i Bog hvala na knjigama i snimkama pravih pastira. Ipak, uz dužno poštovanje nadbiskupu Lefebvreu čiju revnost i zasluge u obrani vjere nikako ne želim umanjiti, hrvatski katolici imaju svoga istinskog zaštitnika u kardinalu Alojziju Stepincu. To što mu se rijetko obraćaju je druga strana priče, no nikako ne bih rekla da smo "praktički napušteni". Treba samo preusmjeriti pogled prema Nebu!

    OdgovoriIzbriši
  3. Gospodine dobri Bože !
    Tvoj je sluga nadbiskup Marcel Lefebvre ostao na Kalvariji do kraja. Stajao je pred Raspetim Otkupiteljem zajedno sa Majkom Marijom i Apostolom Svetim Ivanom. On je dio onih malobrojnih koji su ostali pod križem. Do zadnjeg daha je htio ostati tu. Tako je živio i umro. Ostajući vjeran. Vjeran vjerno služećo Onom koji je do kraja vjeran. Dajući se drugima i dajući Krista drugima. Kako je primio tako je i davao. Kroz Tradicionalnu Latinsku Misu koju nije pristao prekinuti. Nije htio sa Kalvarije niti kad su ga tjerali. Niti kad su svi drugi mislili da je gotovo i otišli. On je živio taj prizor. Bog se žrtvuje za nas. Shvačajući to , davao nam je Krista čineći to na dostojan i ispravan način. Čisto i dostojno. Tebi na spomen. Podaj nama Gospodine dobri Bože , da poput Tvoga vjernog sluge nadbiskupa Lefebvrea ostanemo vjerni do kraja. Potvrdi nam da smo na pravome putu. Daj nam snage i pameti . Pošalji nam Svoga Svetog Duha . Daj nam još svetih Tvojih slugu. Oprosti nam mlitavost , posrtanje i padove. Vodi nas Ti da se ne izgubimo i propadnemo . Ne daj da se ugasi ona vatra i oganj koji je Krist došao zapaliti na zemlju. Ona još tinja. Razbukti ju u nama da se potpuno ne ugasi. Zapali nas za ono što nam je Krist ostavio. To nam je prenio i Tvoj nadbiskup. Po tome smo Kristovi. Ubroji ga u onaj Sveti Zbor koji Te sada gleda. Daj i nama tamo doći. Put znamo. Tijesan je i uzak i njime malobrojni prolaze. Daj nam njime ići i stići do Tebe. Daj nam vidjeti da sve ove muke, protivštine sužuju taj put i pokazuju nam ga. Tko će svoj život izgubiti taj će ga naći. Zato nam daj gubiti ovaj život pa što nas snašlo , da bi imali život vječni. Obečajemo Ti ostati vjerni do kraja. Hvala Ti Gospodine naš dobri Oče što si nam ostavio Svog Jedinog Sina po TLM. Mi ne idemo nikud od Njega. Ne daj da nas išta pokoleba dok klečimo pred prizorom Vječne Žrtve našeg spasenja. Sa Majkom Marijom i Svetim apostolom Ivanom ostajemo do kraja. Neka bude tako . Amen.
    Jutros u 5,20
    Robelar

    OdgovoriIzbriši

Napomena pri komentiranju:
Objavljujem korisne, pristojne i potpisane komentare.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...