ponedjeljak, 27. ožujka 2017.

Biste li postali mučenik za ovu vjeru?

Zašto tako velik broj svećenika u "postkoncilskoj Crkvi" misli da mora usvojiti postojeće kulturne norme kako bi mogao doprijeti do katolika? Crkva je bila vrlo uspješna u tome i bez aparata za karaoke, „misa za mlade“ i selfie štapova.



Biskup O'Connell
Pitam se koga bi točno ovo trebalo privući? Bi li odrasli muškarci koji rade do 10 sati na dan kako bi prehranili svoje obitelji trebali biti ponukani da se vrate Crkvi nakon gledanja ovog videa? Hoće li osoba koja je u svijetu desetljećima živjela životom prepunim tjelesnih užitaka pomisliti: „Nakon što sam ovo vidio, mislim da želim uzeti svoj križ. Spreman sam služiti Gospodinu. Ovaj biskup se čini baš cool!“ Što ovi feminizirani "prinčevi Crkve" žele postići objavljivanjem ovog sramotnog videa na internetu? Tzv. nova evangelizacija mora nestati. Ne samo da nije djelotvorna, već pretvara katolike u protestante sa svojim bendovima, „slavljenjima“, itd., a plodovi koje je dala govore sami za sebe: pad svećeničkih i redovničkih zvanja, rjeđi odlazak na misu, prazne crkve, nekatehizirani vjernici, ...

http://www.magnificatmedia.com/new-jersey-bishops-sing-long-perfectly-captures-crisis-church/


...

3 komentara:

  1. Neugodno mi je kad tako nešto gledam.. ne samo zato što je takvo ponašanje neprimjereno za crkvene oce, ne samo zbog koncentracije ljudske gluposti u videu i zbog potpuno krive logike u nastojanju (valjda?) da se ljude evangelizira, već zato što osjećam da je to ponašanje lažno i isforsirano...ima još takvih videa... čudan neki duh zahvatio Crkvu Kristovu. Za takvim ponašanjem uopće nema potrebe...ono "ajmo im pokazati da i mi možemo biti cool"... katastrofa.

    OdgovoriIzbriši
  2. Pogledao sam video i rekao u sebi nešto što me je podsjetilo na nisam se odmah sjetio što, a onda mi je sinulo (nalazi se negdje oko 7. minute): https://www.youtube.com/watch?v=MPyhaGPE4bM
    M. P.

    OdgovoriIzbriši
  3. I meni je skoro neugodno gledati ovakve snimke. Mladi ne žele površnost i bedastoće, toga im ne nedostaje u svijetu. Crkva ih može privući jedino uzvišenošću nauka i ljepotom. Kako je moguće da pastiri ovo ne shvaćaju?

    OdgovoriIzbriši

Napomena pri komentiranju:
Objavljujem korisne, pristojne i potpisane komentare.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...