srijeda, 4. siječnja 2017.

IZDAJICE KATOLIČKE VJERE Kako pristupiti 500. godišnjici Reformacije, slaviti ili žaliti?


Kako pristupiti 500. godišnjici Reformacije, slaviti ili žaliti? 

Priređivači ovih molitvenih tekstova pišu u Uvodu: "Crkve u Njemačkoj su se suglasile da spomen Reformacije u ekumenskoj zajednici treba obilježavati kao blagdan Kristov" jer: "Usredotočenje na jezgru kršćanske vjere, Isusa Krista i njegovo djelo pomirenja, omogućuje ekumenskim partnerima Evangeličke Crkve u Njemačkoj (rimokatoličkoj i pravoslavnoj Crkvi, baptistima, metodistima, menonitima i drugima), da se uključe u obilježavanje spomena Reformacije" (usp. str. 15-16 u ovoj knjizi).

Iz heretičnog molitvenog priručnika za svjetsku Molitvenu osminu 2017.
____________________________

Iz katoličkog katekizma:

■ 169. P. Može li se tko spasiti izvan katoličke, apostolske i rimske Crkve?
O. Ne, izvan katoličke, apostolske i rimske Crkve nitko se ne može spasiti, isto kao što se nitko nije mogao spasiti od općeg potopa ako nije bio u Noevoj korablji, koja je bila slika ove Crkve.

■ 224. P. Tko su oni koji ne pripadaju općinstvu svetih?
O. Općinstvu svetih ne pripadaju u drugom životu oni koji su osuđeni, a u ovom životu oni koji su izvan prave Crkve.

■ 225. P. Tko su oni koji su izvan prave Crkve?
O. Izvan prave Crkve su: nevjernici, Židovi, krivovjernici, odmetnici, raskolnici i izopćenici.

■ 226. P. Tko su nevjernici?
O. Nevjernici su oni koji nisu kršteni i ne vjeruju u Isusa Krista, bilo zato što vjeruju i štuju lažne bogove, kao idolopoklonci ili zato što doduše vjeruju u pravoga Boga, ali ne u Isusa Krista niti da je došao kao osoba, niti da će doći.

■ 227. P. Tko su Židovi?
O. Židovi su oni koji priznavaju Mojsijev zakon, ali nisu primili krštenja i ne vjeruju u Isusa Krista.

■ 228. P. Tko su krivovjernici?
O. Krivovjernici su oni krštenici, koji tvrdoglavo odbijaju vjerovati neke istine koje je Bog objavio i koje Katolička Crkva naređuje vjerovati. To su npr. arijevci, nestorijevci i razne protestantske sljedbe.

4 komentara:

 1. Pismo mojoj kćerki
  Tko napusti Rimokatoličku Vjeru , Vjeru jedinu pravu i jedinu spasonosnu, taj je izdao samog Gospodina Isusa Krista , izdao je Njegov Spasonosni nauk , pljunuo je na svoje pretke i na svoje potomke, pljunuo je na samog sebe. Jer takav izdaje Boga, izdaje Blaženu Djevicu Mariju , izdaje svakog sveca i mućenika koji je proglašen na zemlji , ali i na Nebu svet , svakog koji je dao svoj život za Krista , koji je dao svoj život za Vjeru Rimokatoličku , za Crkvu, za Papu i za Krista. Taj izdajnik prima duha izdaje , a izdaje Duha Svetog, Boga koji izlazi od Oca i Sina , a kojeg je primio krštenjem. Taj sigurno propada jer izvan Crkve nema spasenja . Takav sigurno propada jer samo u Rimokatoličkoj vjeri je cjelokupan nauk i poklad vjere. No , kad se ni svi katolici ne spašavaju , nego manji broj , sigurno je da se od onih koji su napustili Rimokatoličku Vjeru nitko ne može spasiti. Kao kad bi Rimokatoličku Crkvu usporedili s Noinom korabljom , i tko god je izašao iz nje propao bi , tako je i sa Rimokatoličkom Crkvom. Ona nije Titanic koji je potonuo , nego je slika Noine arke koja je doplovila na sigurno. Iako su se neki sa Titanica spasili oni su ustvari potonuli s njim jer je on potonuo. Dočim Korablja nije potonula. Titanic je kao i lažnu crkvu gradio čovjek svojom pameću . A znamo kako to završi , jer se čovjek ne spašava po sebi nego po Bogu. Korablju je gradio sam Bog po Noi. A Noa mu bio poslušan u poniznosti i zahvalnosti. Zato ostani u Rimokatoličkoj Crkvi da ne padneš sa ljudskim mudrolijama.

  OdgovoriIzbriši
 2. Nastavak
  Znaš li da napuštaš???
  1. Krst- krštenje u Muku i Krv Isusa Krista
  2. Raspelo- križ bez Isusa ne vrijedi ništa i predstavlja samo dvije poprećne grede
  3. Zaštitu Majke Božje - jer Ona nije samo majka , nego Majka Božja
  4. time i zaštitu anđela jer je Marija Kraljica anđela
  5. i Svetih , a oni su podložni Mariji , a ti ih napuštaš
  6. napuštš nauk da je Isus Bog , jer On nije samo Sin Božji , nego Bog jednak Ocu
  7. Sakramente, koji su ti dani da se spasiš
  8. nauk o čistilištu, vječnom životu , paklu, sudu i kazni
  9,napuštaš sve što su učili crkveno oci , a primili tvoji preci
  10. Pričest primanje samoga Krista, živog Boga
  11. nerazrješivost ženidbe
  12. svoj spas i spas svoje djece
  13. mogućnost pomirenja s Bogom i oprost grijeha kroz ispovijed
  Zar se ne bojiš Boga koji te upozorava :Heb 10.26 Jer kad mi griješimo dragovoljno, pošto smo primili poznanje istine, nema više žrtve za grijehe: nego strašno čekanje suda i jarost ognja, koji će pojesti protivnike. Hebr 6,4-6 Jer nije moguće one koji su jednom prosvijetljeni , a okusili dara nebeskog i postali zajedničari Duha Svetoga , i iskusili riječ Božju i sile budučega svijeta, pa otpali , opet obnoviti na pokajanje, jer sami sebe nanovo propinju i ruže Sina Božjega. Gal6,8 jer što čovjek posije , to će i požeti 1.pETR2,11UZDRŽITE SE OD TJELESNIH ŽELJA , KOJE VOJUJU NA DUŠU.
  Robelar

  OdgovoriIzbriši
 3. Kristova jedina Crkva je Katolička Crkva, kojoj i sama originalna riječ na grčkom - katolikos, καθολικός ima značenje SVEOPĆA, UNIVERZALNA. Dakle Kristova Crkva za sve narode i nacije i plemena i jezike i ljude, koji se pokrste po presvetom Imenu Isusa Kristai Njegovu svetom Križu, i koji tako pristupe Katoličkoj Crkvi i ostanu u njoj obdržavajući i štujući sve odredbe i zakone Božje, jednako kao i Evanđelje Isusa Krista, te sav onaj pravi Kršćanski Nauk koji je Kristova Crkva 2000 godina propovijedala i naučavala.
  Oni koji su otpali, sami su se odcijepili, jer su zavedeni od Lašca i Zavodnika koji je đavao, sotona, knez tame, Belijal.
  Oni koji nikada nisu pripadali Crkvi, njih Crkva treba pozivati donoseći im i ukazujući im na Kristovo pravo Evanđelje, Riječ Božju, koja je sam Isus Krist utjelovljeni, koji nam navjesti, ali i dade na zapovijed da navještamo Kraljevstvo Nebesko sve do na kraj svijeta.
  Isus nas nije naučavao da se družimo niti udružujemo sa raznim otpadnicima i tako stvaramo nekakvu Svjetsku Novu crkvu i vjeru bez Boga, kojoj je Bog samo "poštapalica", i nalazi se u vokabularu kako bi se nevjerni lakše pridobili, a vjerni zaveli u krivovjerje.
  Isus Krist je kontra toga heretičnog i iskrivljenog nauka, kojeg nam danas svakojaki lažni proroci i zavedeni propovijedaju, rekao sljedeće:
  "Budete li čuvali moje zapovijedi,
  ostat ćete u mojoj ljubavi;
  kao što sam i ja čuvao zapovijedi
  Oca svoga
  te ostajem u ljubavi njegovoj."
  (Iv 15,10)

  Oni lažni proroci i zavodnici svojim izabranim riječima nastoje izokrenuti Istinu koja je od Boga, koja je sami Bog.
  Tako oni riječima poput "ekumenizma" nastoje prodati vjernima bajke, koje su zasnovane na lažima, a što se očituje u njihovu nastojanju da Crkvu Kristovu prilagode svijetu, a pod krinkom "življenja u modernim vremenima".
  Dok svaki pravovjerni zna da je svijet taj kojega treba prilagoditi Kristovoj Crkvi, u svim vremenima, bez razlike.
  Jer Krist je uvijek jedan i isti!

  "Ja sam im predao tvoju riječ,
  a svijet ih zamrzi
  jer nisu od svijeta
  kao što ni ja nisam od svijeta."
  (Iv 17,14)

  Nadalje Gospodin govori:
  "Oni nisu od svijeta
  kao što ni ja nisam od svijeta.
  Posveti ih u istini:
  tvoja je riječ istina.
  Kao što ti mene posla u svijet
  tako i ja poslah njih u svijet.
  I za njih posvećujem samog sebe
  da i oni budu posvećeni u istini."
  (Iv 17,16-19)

  Dakle sam Bog Sin, Gospodin Isus Krist moli Boga Oca da nas posveti u ISTINI! Nas koji smo u svijetu, da budemo kao ON, koji je od Oca poslan u svijet! Dakle sa istom zadaćom - Navještanja Evanđelja Istine!
  A ako nasljedujemo Krista u istini i po istini, onda nam je uzeti i svaki svoj križ, kako je i ON sam to učinio, i nositi ga voljno i s ljubavlju a za hvalu i slavu Bogu Svemogućem, te kao pokoru a za korist nas samih i naših bližnjih.
  Svoj križ koji primismo po milosti jer nas ON odabra!
  Dok svi oni zavodnici nastoje i čine suprotno tomu, približiti se i svidjeti se svijetu, te pod krinkom lažnog milosrđa, žele ustvari za sebe lagodnost, užitke i odličja svijeta, - zanemarujući ono najvažnije a to je, da se treba uvijek i samo nastojati svidjeti Bogu a ne ljudima!

  Nadalje u svojoj molitvi Ocu Isus govori:
  "Ne molim samo za ove
  nego i za one
  koji će na njihovu riječ vjerovati u mene:
  da svi budu jedno
  kao što ti, Oče, u meni
  i ja u tebi,
  neka i oni u nama budu
  da svijet uzvjeruje da si me ti poslao."

  Ovo,- "da svi budu jedno" se jasno odnosi na to da svi budu jedno u istome, u dobromu, u Istini,...
  A nikako ne znači da se pravovjerna djeca Božja ujedinjuju sa svim i svakojakim najrazličitijim krivovjernima, te da na taj način stvaraju neku novu crkvu nekog novog svijeta i svjetskog poretka.
  JbD

  OdgovoriIzbriši
 4. Sveti Ivan apostol i evanđelist nas poučava da se klonimo antikrista:
  "Ljubljeni, ne vjerujte svakom duhu,
  nego provjeravajte duhove jesu li od Boga,
  jer su mnogi lažni proroci izišli u svijet."
  (1 Iv 4,1)

  "Oni su od svijeta,
  zato iz svijeta govore
  i svijet ih sluša.
  Mi smo od Boga.
  Tko poznaje Boga, nas sluša,
  a tko nije od Boga, ne sluša nas.
  Po tom prepoznajemo Duha istine
  i duha zablude.
  (1 Iv 4,5-6)

  »Jao svijetu od sablazni! Neizbježivo dolaze sablazni, ali jao čovjeku po kom dolazi sablazan.«
  (Mt 18,6)

  "Sotona je preko Muhameda na Istoku, a preko Luthera na Zapadu, zapalio takav požar, kakav se još mnogo godina i velikim trudom neće moći obuzdati."
  Sv. Robert Bellarmin (Oratio in scholis habita)
  JbD

  OdgovoriIzbriši

Napomena pri komentiranju:
Objavljujem korisne, pristojne i potpisane komentare.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...