utorak, 7. listopada 2014.

Ne izabraste vi mene, nego ja izabrah vas i postavih vas da idete i rod donosite i rod vaš da ostane...


Ove godine upisan je 51 novi bogoslov u bogoslovijama Bratstva sv. Pija X.:
- u Francuskoj (Flavigny) 20 novih bogoslova;
- u Njemačkoj (Zaitzkofen) 9 novih bogoslova;
- u Sjedinjenim Američkim Državama (Winona) 14 novih bogoslova;
- u Argentini (La Reja) 4 nova bogoslova;
- u Australiji (Goulburn) 4 nova bogoslova.

Također je upisano 16 postulanata za braću u zajednici.

Za više informacija pogledajte OVDJE.

Bogu hvala.

Broj komentara: 9:

  1. Ovo je da se čovjek veseli a u Hrvatskoj da plače.A npr. na riječkoj bogosloviji svega je 10 bogoslova i to na svih šest godina zajedno za riječku nadbiskupiju.Neki su bogoslovi zbog svog tradicionalnog duha poslani na"hlađenje".Pohvale i preporučujem dajte nam još statistika do čega god možete doći.Nek se crvene koji trebaju!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U Rijeci se tradicionalne bogoslove rješava najčešće na perfidan a bilo je u prošlosti slučajeva i na vrlo brutalan način, a kao razlog uklanjanja se nikad ne navodi to nego se stvari nerjetko konstruiraju i izmišljaju. Tradicionalizam u riječkoj bogosloviji je sasvim prirodna reakcija koja nastaje u okruženjima sa vrlo liberalnim teološkim odgojem i izuzetno jakim neokatekumenskim lobijem,a uz sve to imaš biskupa bezkičmenjaka koji jednostavno svaku modernističku glupost prihvati kao neki vjetar Duha svetoga. A da ne govorim da je dotični biskup izrazito crveno orijentiran što je poznato u hrvatskoj biskupskoj konferenciji, koketira sa Riječkim SDP-om, na božićnoj misi svečano kao papu dočekuje ateista Milanovića na ulazu u katedralu. Dovoljna je činjenica da Milanović izbjegava zagrebačku katedralu i ide u Rijeku jer mu je tamo ugodno slušati propovjed.

      Izbriši
  2. Bogoslovima koji su ,,zbog svog tradicionalnog duha poslani na "hlađenje"" toplo preporučujem odlazak u Svećeničko bratstvo sv. Pija X. Ako neki od njih postanu svećenici u ovim okolnostima koje su poražavajuće za katoličku vjeru postoje veliki izgledi gubitka vjere i napuštanja svećeništva.

    Neka posjete Bratstvo sv. Pija X. i potom donesu odluku dok su još u povoljnoj prilici. Poslije će za mnoge koji su naklonjeni svetoj tradiciji biti prekasno izvući se iz mreže straha i prijetnji od moderniziranog biskupa!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Prijatelju moj za to će trebati jedan novi papa sličan Pio X. koji će imati dug pontifikat!Slažeš se samnom?

      Izbriši
    2. No to ne priječi bogoslove da odu u Bratstvo sv. Pija X. Rješenje krize počinje od nas samih, svakoga poimenice!

      Izbriši
  3. Slažem se, prijatelju!

    Nije presudan dug pontifikat. Nije ga imao ni papa sv. Pio X. pa je uspio obnoviti područja Crkve gdje je došlo do komplikacija.

    Uveo je sažet dogmatski i konkretniji Katekizam, vratio koralno pjevanje, postavio strogi nadzor u sjemeništima, bogoslovijama i sveučilištima, spustio dobnu granicu za primanje prve svete pričesti za djecu (napose za onu koja su postala dovoljno zrela sakramentalnih i liturgijske stvarnosti), obvezao biskupski i ostali kler sa redovnicima i visoko obrazovanim laicima na polaganje antimodernističke prisege, desetkovao napore modernista s minimalnim ciljem kako ne bi izazvali ozbiljniju štetu svetoj Crkvi, kao i mnogo drugih stvari u administraciji, disciplini, te uklanjajući poteškoće i izazove svoga vremena.

    Modernisti su se već bili donekle instalirali u vrijeme pontifikata posljednjeg princa Crkve, pape Pija XII. No, čekali su da zemaljska smrt ohladi tijelo ispaćenog Pape, kako bi svoj modernistički program podigli na višu i konkretniju hijerarhijsku instancu.

    Sada dolazi ono zanimljivo i osjetljivo područje novije crkvene povijesti. Razdoblje >Sede vacante< i Konklave u kojima je izbor pao na novi Habemus Papam: Ivan XXIII. Na konklavama su se događale čudne stvari. Američke obavještajne agencije i FBI tvrdile su da su u posjedu dokumenata kojima dokazuju rupturu koja se dogodila tijekom izbora novog pape. Neki su autori na istoj liniji.

    Vratimo se unatrag!

    Slavno vladajući pontifex i časni Sluga Božji, papa Pio XII. je zaprimio optužbe za komunističke intencije (gdje se god spominjao komunizam u vrijeme blokovskog geopolitičkog udara i hladnog rata koji je imao osjetljive i napete uzroke i posljedice na svijet, dodatno su u >crnim operacijama< bile angažirane zapadne obavještajne agencije) kardinala Angela Giuseppea Roncallija i milanskog nadbiskupa Giovannija Montinija kojeg je ovaj prvi, kasniji papa Ivan XXIII. postavio za kardinala 1960. te mu po otvaranju Koncila dao ovlasti u sastavljanju plana i programa za koncilske komisije, gdje je uveo revolucionarne šablone koje su izazvale kaos, s intencijom da Rajnskoj alijansi koja je organizacijski bila najmoćnija na Koncilu, nametnu tradicionalnim katolicima svoje izrežirane zaključke kao definitivni modus provedbe ideja za koje je bili optuženi pred licem Pija XII.

    Od tada se hijerarhija preobrazila novim kardinalima i biskupima koji po logici stvari nisu mogli pogriješiti u predstojećim Konklavama, te su zbog Montinijevih zasluga i veza u podzemlju koncilijarnog miljea izabrali samog Giovannija Montinija za papu koji je uzeo ime Pavao VI., čiji je zadatak bio uvesti novi obred Mise u Katoličku Crkvu, kako bi bazične ideje Koncila imale zajamčenu ulogu na što dulje razdoblje pred novim izazovima Crkve koja će se po agendi masonskih loža nivelirati u istoj razini s lažnim religijama. I da još spomenem da su komunističku ideologiju osmislili masoni.

    Nisam zagovornik teorije urota, no s velike vremenske distance ova se teorija koju sam izložio savršeno uklapa u dosadašnji povijesni kontekst.

    Bog s Vama, prijatelju!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ok.slažem se još samo da se nadovežem a Ti dobro povezuješ pa na kraju daj zaključak!
      Prošlo je 40 godina od zaključenja Koncila.Sva ova desetljeća po svim teologijama gdje se bogoslovi spremaju za zvanja do danas usvajali su nametnuta znanja koja najčešće nisu tradicija Crkve u nauku koji se stoljeća učio.Struktura crkve je takva da mi danas beremo plodove toga kod generacija svećenika i biskupa.Velika su manjina oni koji su se tome odhrvali pa tragajući došli do istine.Broj zvanja stalno opada a pogotovo zadnja desetljeća odkada je dopušteno da se laici mješaju sa kandidatima zvanja pa se često dogodi da neka studentica odvuče nestabilnog bogoslova na drugu stranu.To izgleda kao da pred gladnoga psa bacaš komad mesa!Zar to nije nova kuga 21.stoljeća!Preporučuješ bogoslovima nek idu u bratstvo Sv.Pia X. ,kaže mi jedan bogoslov da bi mnogi otišli ali se boje izolacije,šikaniranja,nemogućnosti da više nikad neće imati priliku (osim u bratstvu Sv.Pia X.)djelovati u svojoj domovini.Mi se svi hvalimo pred cijelim svijetom u 14st.naše opstojnosti u odanost Crkvi kao Hrvati katolici a od toga nema ništa!Od katoličke pravovjernosti u Hrvatskoj nije ostalo ništa.Crkva u našoj zemlji istisnula je nacionalna pitanja sa politikom pa umjesto da živi,tumači i svijedoči živoga Krista ,na široka vrata ušao je nacionalizam pa nacionalne institucije od kulture i politike i društva čija to i je zadaća ne samo da se time ne bave nego su umrtvljena pred strukturama Crkve koja samo o tome i gudi!Bojim se ostvarenja svetopisamskog kako"ovaj naraštaj mora izumrijet"da bi nove nezatrovane mladice mogle davati plodove!Mnogi smo,vjerujem kao i Ti cjenjeni brate, u punoj snazi,u najboljim godinama, kada svojoj Crkvi možemo dati najbolje i najviše što nam je dobri Otac nebeski podario ali...vrijeme prolazi...a crkva se ponaša često puta kao maćeha prema vlastitoj djeci!Svjestan sam i one svetopisamske"jedan sije,drugi žanje a treći sabire u žitnice"Pa ako je naša današnja generacija zrelih i odgovornih kršćana određena pripremati dobro tlo za druge koje iza nas dolaze Bogu hvala!Ali volio bih ako bismo na kraju svog života mogli zadovoljno ustvrditi"Dobar sam boj bio...!"

      Izbriši
  4. Zaključak: Loše sjeme ne može uroditi dobrim plodovima!

    Što povezuje sva nova koncilska učenja koja su umotana u celofan navodne tradicije? Poveznica, odnosno fundament svih glavnih zaključaka je jedna riječ: SOCIJALIZAM - prilagođen 'katolicizmu'. Nemoguć spoj koji je itekako uspio u praksi. Trojanski konj unutar zidina Crkve. Paradoks tih učenja je da suptilno izvlače osobne ideološke, kulturološke i druge subjektivizme te ih interpretiraju kroz koncilske tekstove. To je posljedica samih dvoznačnosti na kojima je koncipirana koncilska građa, a iz takve se metode izrodio famozni ,,duh Koncila".

    Porazna statistika duhovnih zvanja je samo posljedica svega navedenog. Ovakvi plodovi svakako nisu od Duha Svetoga. Po toj logici ni II. vatikanski sabor nije blagoslovljen nezabludivošću Duha Svetog. Svi dogmatski Koncili, kao i mnogi pastoralni na svim razinama, do ovog posljednjeg Rajnskog cvijeća na rijeci Tiber, urodili su velikom obnovom Crkve, kao i duhovnim zvanjima.

    Rad hrvatskog episkopata je samo blaži preslik današnje krize koja je pokazala svu ružnoću još Novije teologije, koja je iznjedrila još strašnija uvjerenja posljednjeg pontifikata, s potvrdom novih pastoralnih rješenja Sinode.

    Čitao sam nedavno članak koji govori kako je jedan afrički biskup angažirao svog svećenika nastanjenog u Rimu da mu koliko je moguće podnosi svakodnevno izvješće rada aktualne Sinode. Nije trebalo dugo vremena da afrički biskup brizne u plač i jadikovanje. Poput Jeremije proroka ili Gospodina nad sudbinom Jeruzalema čiji stanovnici nisu htjeli upoznati vrijeme pohoda Sina Božjeg.

    Zašto bi bogoslovi strahovali od šikaniranja, mržnje i činjenice da nikad više neće vidjeti svoju domovinu? Tko kaže da se neće ponekad vratiti u nju? Tko kaže da se kao svećenici Bratstva neće vratiti u novi priorat ili župe koje će osnovati Bratstvo? Tko više ljubi domovinu od Gospodina mora se zapitati što je prioritet u ljubavi. Mnogi sveci i mučenici su otišli zauvijek iz svoje zemaljske domovine da bi baštinili vječnu. Je li Blažena Djevica Marija završila svoj ovozemaljski hod u Izraelu? Nije! Što je bilo sa svetim apostolima i sv. Pavlom? Svi znamo! Neki od nas nisu nikad ni imali svoju zemaljsku domovinu. Što s nama? Zar smo manje vrijedni u očima svete Crkve?!? Nije li sveta Crkva hodočasnica i putnica na zemlji?!

    Treba samo poslušati Kristov jednostavni poziv: ,,Hajde za mnom", ili ,, Učinit ću te ribarom ljudi!"

    Potrebno je moliti Krunicu kako bi se sve spone navezanosti koje priječe istinsku slobodu djece Božje, raskinule po zagovoru Gospodinove Majke. Brod života učenika Gospodinovih može zaploviti samo sa podignutim sidrom i široko razvijenim jedrima prema obalama božanske vječnosti i obećane baštine. Svi velikani Božje Riječi bijahu veliki putnici, kao i sam Gospodin Isus Krist!

    Svako putovanje počinje prvim korakom. Kršćani su Gospodinovi emisari i pripadnici kraljevske loze naših otaca koji su nam utrli put. I mi moramo hoditi putem kojim su i oni hodili za Gospodinom, ako se mislimo dokopati Kraljevstva nebeskoga.

    Ostanimo u Gospodinu po zagovoru Bogorodice! :-)

    OdgovoriIzbriši
  5. Hvala Ti prijatelju,sve si rekao i nemam što nadodati! BIt će mi čast i zadovoljstvo na jednom od skorijih skupova Božjih(a Gospodin nek pokaže znak prepoznavanja) da se upoznamo i popijemo kavu! S Marijom Decus Singulare
    Populorum,sinovskom odanošću prema Trojedinome Ocu!

    OdgovoriIzbriši

Napomena pri komentiranju:
Objavljujem korisne, pristojne i potpisane komentare.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...