petak, 23. listopada 2020.

KATOLIČKI NAUK Zašto je homoseksualnost grijeh koji vapi za osvetom pred licem Božjim

Iz Velikog katekizma sv. Pija X.:

■ 966. P. Koji se grijesi nazivaju grijesima, koji vape za osvetom pred licem Božjim?
O. Ima četiri grijeha, koji se nazivaju grijesima, koji vape za osvetom pred licem Božjim, a to su: 1. hotimično ubojstvo, 2. tjelesni grijeh protiv naravi (homoseksualnost), 3. tlačenje siromaha, 4. zadržavanje zaslužene radničke plaće.
■ 967. P. Zašto se kaže da ovi grijesi vape za osvetom pred licem Božjim?
O. Kaže se da ovi grijesi vape za osvetom pred licem Božjim zato što to kaže Duh Sveti, i zato što je njihova opačina toliko teška i očita, da izaziva najstrože Božje kazne.Vatikanski nadbiskup Carlo Maria Vigano, poznat po sustavnom upozoravanju na postojanje dvije crkve unutar Kristove crkve, za portal Novi život komentirao je izjave papa Franje objavljene u filmu “Francisko” koji je u srijedu prikazan na Filmskom festivalu u Rimu.

Nadbiskup Vigano, koji je služio kao apostolski nuncij u Sjedinjenim Državama od 2011. do 2016. ( kad je s navršenih 75 godina života umirovljen) piše da su papine izjave, u kojima pozivaju na legalizaciju homoseksualnih civilnih zajednica, u suprotnosti s naukom Katoličke crkve.Web stranica Vatikanskih vijesti objavila je vijest da će danas (22.10.) na Filmskom festivalu u Rimu biti prikazan dokumentarni film pod nazivom Francesco kojeg je snimio redatelj Evgeny Afineevsky.

Ovaj dokumentarac – prema onome što su izvijestile Katolička novinska agencija i Američki magazin – objavljuje nekoliko izjava Jorgea Maria Bergoglia na temu homoseksualnosti. Među različitim izjavama ove dvije posebno zbunjuju:

“Homoseksualci imaju pravo biti dijelom obitelji. Oni su Božja djeca i imaju pravo na obitelj. Nitko ne smije biti izbačen, niti zbog toga biti unesrećen.”

“Ono što moramo stvoriti je zakon o građanskoj uniji. Na taj su način zakonski pokriveni. Zauzeo sam se za to.”


“Papine izjave su skandal”

Ne morate biti teolog ili moralni stručnjak da bi znali da su takve izjave potpuno heterodoksne (krivovjerne, op. p.) i da predstavljaju vrlo ozbiljan uzrok skandala za vjernike.

Obratite pažnju: ove riječi jednostavno predstavljaju konačnu provokaciju kojom “ultra-progresivni” dio Hijerarhije želi umjetno izazvati raskol, kao što je to već pokušao učiniti sa Postsinodskom pobudnicom Amoris Laetitia, modifikacijom doktrine o smrtnoj kazni, Panamazonskom sinodu i prljavom Pacha mamom i Deklaracijom iz Abu Dhabija koju je sada potvrdila i pogoršala enciklika Fratelli Tutti.

Čini se da Bergoglio drsko pokušava “podići ulog” u krešendu heretičkih potvrda, na takav način da će natjerati zdrav dio Crkve – koji uključuje biskupe, svećenstvo i vjernike – da ga optuže za herezu, kako bi taj zdravi dio Crkve proglasio raskolnikom i “papinim neprijateljem”.

Jorge Mario Bergoglio pokušava prisiliti neke kardinale i biskupe da se odvoje od zajedništva s njim, dobivajući kao rezultat ne vlastiti stav za herezu, već protjerivanje katolika koji žele ostati vjerni višegodišnjem Učiteljstvu Crkve. Ova bi zamka imala svrhu – u pretpostavljenim namjerama Bergoglia i njegovog “čarobnog kruga” – učvršćivanje vlastite moći unutar crkve koja bi samo nominalno bila “katolička”, ali u stvarnosti bi bila heretička i raskolnička.

Ova se obmana temelji na potpori globalističke elite, glavnih medija i LGBT lobija, kojima mnogi svećenici, biskupi i kardinali nisu nepoznati. Nadalje, ne zaboravimo da u mnogim narodima postoje zakoni na snazi ​​koji kazneno kažnjavaju svakoga tko sodomiju smatra prijekornim i grešnim ili koji ne odobravaju legitimizaciju homoseksualnog “braka” – čak i ako to čine na temelju svojeg Vjerovanja. Izjava biskupa protiv Bergoglia o pitanju poput homoseksualnosti mogla bi potencijalno navesti civilnu vlast da ih kazneno goni, uz odobrenje Vatikana.

Bergoglio bi tako na svojoj strani imao ne samo “duboku crkvu” koju su predstavljali pobunjenici poput oca Jamesa Martina, S.J., i onih koji promoviraju njemački “Sinodalni put”, već i “duboku državu”.

Podrška Bidenu, napad na Trumpa

Nije iznenađujuće što u dokumentarnom filmu postoji i podrška demokratskog kandidata na predstojećim američkim predsjedničkim izborima, uz uznemirujuću osudu politike Trumpove administracije, koja je optužena za razdvajanje obitelji koje žele ući u Sjedinjene Države ilegalno, dok je stvarnost takva da se predsjednik suočava s trgovinom ljudima i maloljetnicima.

Dakle, dok je konzervativnim američkim biskupima zabranjeno miješanje u političku raspravu u znak podrške predsjedniku Trumpu, Vatikan si dopušta da se ležerno miješa u izbore u korist svog demokratskog protivnika, u sjedinjenju s cenzurom društvenih i informativnih medija koji kriju ozbiljne optužbe protiv obitelji Biden.

Kao katolici pozvani smo stati na stranu onih koji brane život, prirodnu obitelj i nacionalnu suverenost. Mislili smo da je uz nas Kristov namjesnik. Bolno priznajemo da je u ovom epohalnom sukobu onaj koji je trebao voditi Petrovu Barku odlučio stati na stranu Neprijatelja kako bi ga potonuo.

Podsjećajući na hrabrost svetih pontifikata u obrani integriteta vjere i promicanju spasenja duša, može se samo primijetiti: Quantum mutatus ab illis! (Kako se promijenio u odnosu na ono što je nekad bio).

+ Carlo Maria Viganò, nadbiskup

Izvor: Lifenews.com 

2 komentara:

 1. Komentar na članak i Viganove riječi:

  1. Reći da postoje dvije crkve unutar Kristove Crkve - jedna katolička, druga heretična - je hereza. Katolička Crkva nije čudovište s dva tijela, dvije duše, dvije glave ili sl.
  Kao što kaže u ispovijesti vjere koju je napisao papa Inocent III., "srcem vjerujem i ustima ispovijedam jednu Crkvu, ne heretikâ, nego Svetu, Rimsku, Katoličku i Apostolsku Crkvu, izvan koje nitko nije spašen."

  2. Vigano govori o pokušajima stvaranja "raskola" i "Crkve koja bi samo nominalno bila 'katolička', ali u stvarnosti bi bila heretička i raskolnička", ali je zakasnio pola stoljeća jer se to već dogodilo 60-tih kad su modernisti javno objavili svoje hereze na lažnom koncilu i tako se odvojili od katolikâ. Hoće li biti novih raskola unutar modernističke sekte (npr. jedna grupa uz Bergoglia, druga uz Ratzingera) nama nije važno, kao što nam nije važno niti preko trideset tisuća raskola unutar protestantizma kojim su nastajale nove protestantske sekte.

  3. Kako "ultra-progresivci" (čitaj: notorni heretici) mogu biti dio Hijerarhije, što kaže Vigano, kad ne mogu biti ni dio Crkve jer ne ispovijedaju vjeru Crkve (v. Mystici Corporis 22,23 pape Pija XII.)?

  3. Vigano piše da Bergoglio "pokušava prisiliti" "zdravi dio Crkve" ("biskupe, svećenstvo i vjernike"; "neke kardinale") "da se odvoje od zajedništva s njim". Zar javni heretik, i to tako očiti poput Bergoglia, treba "prisiljavati" katolike da ne budu u zajedništvu s njim? Zna li Vigano što znači biti u zajedništvu s javnim hereticima? Zna li da su katolici radije umirali nego da i u najmanjoj mjeri prihvate bilo kakav udjel s hereticima (npr. sv. Hermenegild koji je pogubljen jer je odbio primiti pričest od biskupa heretika ili sv. Margareta Clitherow koja je protestantima rekla "Neću se moliti s vama niti vi sa mnom, niti ću ja reći reći Amen na vaše molitve niti vi na moje")?

  4. Stolica sv. Petra će uvijek čuvati i promicati integritet vjere i spasenje duša jer je tako ustanovljena i jer je Duh Sveti zaštićuje da nikad ne zakaže. To je nepogrješiva nauka Prvog vatikanskog koncila. Očigledna činjenica da ni Bergoglio ni njegovi zloglasni modernistički prethodnici to ne čine može samo dokazati da oni nisu na toj Presvetoj Stolici, "koja ostaje uvijek netaknuta od svake zablude" (Pastor Aeternus, pogl. IV).

  OdgovoriIzbriši
 2. Posljednja su vremena počela prije 2 tisućljeća, kako piše u Svetom Pismu. Posljednji dijelovi tih vremena počeli su već (do) 1689., što znamo po Gospodinovim riječima iz ukazanja Presvetoga Srca sv. Margareti Mariji, pobožnost koju je sačuvao za posljednja vremena.
  No kraj svijeta neće doći prije nego što se objavi Antikrist (koji će biti židovskog roda i vojskovođa) i počne zadnji progon kršćana.

  Prema katoličkim proročanstvima (preporučujem zbirku "Catholic Prophecy", složio Yves Dupont 1970., iz koje treba zanemariti zapise Nostradamusa, koji nije bio prorok nego astrolog, Idu Peerdemann, jer to ukazanje nije odobreno od Crkve, i Rudolpha Geknera, jer se tu vjerojatno radi o protestantu Gualtieru), prije dolaska Antikrista mora prvo doći vrijeme Velike Obnove tj. trijumf Bezgrešnog Srca BDM i trijumf Crkve, u kojem će se veliki dio svijeta obratiti na katoličku vjeru, uklj. Rusiju (vjerojatno i ostale raskolnike), Kinu, protestantske zemlje i židove (na njih se možda odnose Kristove riječi o smokvi i ostalim stablima koja kad počnu davati plod da je znak da je blizu ljeto, odn. kraj svijeta), i koje će trajati neko vrijeme (neka proročanstva kažu oko 30 godina - jednu generaciju).

  Međutim, jer pape nisu u potpunosti ispunile posvećenje Rusije kako je BDM tražila (Pio XII. je posvetio Rusiju, ali ne zajedno sa svim biskupima svijeta) i jer svijet odbija obraćenje, prije Obnove mora doći do Velike Kazne, koja će biti u dva dijela: jedan ljudske prirode (svjetski nuklearni rat, revolucije, progon kršćana), a drugi poslan odozgo (tri dana tame i vatra s neba koja će uništiti veći dio čovječanstva, slično kao Veliki Potop).

  Bergoglio je onaj koji u ovim vremenima najviše sliči tom stvorenju što ima dva roga kao janje (možda se to može shvatiti i kao opis biskupske mitre, koja ima dva roga), a govori kao zmaj, drugim riječima, vuk u janjećoj koži, upravo kao što je Bergoglio. On ne može biti papa jer kad bi bio vrata paklena bi nadvladala nad Crkvom, što je Krist obećao da se neće dogoditi. Nepogrješiva je nauka Katoličke Crkve, izrečena na više Koncila i od mnogo papa, da Rimska Stolica nikad ne može zakazati u vjeri, da papa ne može vršeći svoju službu Crkvu naučavati herezu. Tu nauku je nemoguće pomiriti s uvjerenjem da je Bergoglio (ili njegovi modernistički prethodnici) pravi papa.

  OdgovoriIzbriši

Napomena pri komentiranju:
Objavljujem korisne, pristojne i potpisane komentare.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...