petak, 22. travnja 2016.

„Ja sam podmetnuo požar, hoću li ga i ugasiti?“

Papa Franjo sa vatrogasnom kacigom u bojama Crkvene države
(Rim) „Ja sam podmetnuo požar; ja ću ga i ugasiti.“ Ove riječi stavila je stranica Secretum meum mihi (SMM) papi Franji u usta uz gornju sliku i dovela ju je u vezu nedavno objavljenom Apostolskom pobudnicom Amoris Laetitia koja je iznijela na vidjelo duboku podjelu i nejedinstvo u Katoličkoj Crkvi.

„To bi barem bilo ono što se po našem mišljenju trebalo dogoditi, ali što se do sada nije dogodilo. To je misao koja nam je pala na um nakon što smo pogledali ovu gornju fotografiju koju je Vatikan objavio“, piše SMM.

Na koncu prošlotjedne audijencije papa je Franjo susreo vatrogasce. Skupina vatrogasne brigade potječe iz francuskoga mjesta Fort de Demont i sudjelovala je na općoj audijenciji na Trgu sv. Petra.

Papa Franjo sa francuskim vatrogascima
Fotograf Vatikanske tiskovne agencije koji je pratio Papu tijekom njegova obilaska, mogao je fotografirati trenutke kada je papa Franjo stavio vatrogasnu kacigu koju vatrogasci nose tijekom svojih intervencija. Francuski su je vatrogasci dali Papi na dar. Osobitost: kaciga je u bojama Crkvene države, dakle žuto-bijela.

Broj komentara: 6:

  1. Ovaj je dokument zbilja izazvao požar: podjela u Katoličkoj Crkvi rijetko je bila ovako očita.
    U posljednjim se desetljećima trošila energija uglavnom na progon Tradicije i FSSPX-a, a modernisti su lagano zagrijavali vodu...
    Sadacdrigom puta doista nema:potreban je radikalan zaokret i povratak Tradiciji i pravovjerju jer samo tako može se jamčiti jedinstvo Crkve.
    Pokoncilski pape dobit će svoj status. Nema tu više zamagljivanja ni mistifikacije.

    Kikii

    OdgovoriIzbriši
  2. 1.Kor 11,19 Potrbno je , doista, da među vama budu rascjepi, da se očituju prokušani među vama.
    1. Pt4,12Prestanite se čuditi, ljubljeni-kao da vam se što neobično događa-POŽARU koji bjesni među vama da vas iskuša ! 17...jer je vrijeme da počne sud s kućom Božjom! A ako dakle počinje s nama , kakav će biti svršetak onih koji se ne pokoravaju Božjoj Radosnoj vijesti? Robelar

    OdgovoriIzbriši
  3. Kikii, na što misliš kad veliš pokoncilske pape dobit će svoj status? Koliko je meni poznato bratstvo sv.Pia x, a i ti sam poštujete pape i pokoncilske... Možda si mislio napisati bratstvo će dobiti svoj status, riješiti formalno- pravno pitanje pa si u brzini napisao pape...?

    Izašla je predivna knjižica na Christus Rex blogu iz koje je vidljivo (a i sama sam čitala razmišljanja unutar bratstva od strane svećenika)da bratstvo iznimno cijeni papu Benedikta XVI...

    http://christusrexhrvatska.blogspot.hr/2016/04/knjizica-62-razloga-za-tradicionalnu.html

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja vjerujem da je Crkva nepobjediva i neuništiva i da će prevladati i ovu krizu. Kao sin Crkve trpim i ovaj strašni pontifikat, no ne umišljam sebi da sam ja mjerodavna osoba koja će presuditi o statusu ovog Pape.I meni je pametnije da se za njega molim, nego da ga stalno javno prozivam.
      Vjerujem da će doći jedan jaki papa koji će osuditi štošta što su prakticirali pokoncilski pape, uključujući i Ivana Pavla II. i Benedikta XVI. - kojeg i sam poštujem.
      No uvjeren sam da je njihov status "slabi pape" i to je činjenica.

      Kikii

      Izbriši
  4. Vidimo da je tekst pobudnice ljigava kaša koja izmiče iz ruku čim je pokušavate dotaknuti. Ne postoji ni jedna koherentna i jasno izrečena misao, nijedan razvoj teologije koji je potkrijepljen argumentima, samo nervirajuće ponavljanje uvijek istih tema i varijacija koje u 325 odlomaka onemogućuju svaki mentalni i psihološki otpor.
    Ako smo barem nešto pročitali od objave posljednjeg papinskog dokumenta, trebamo izbjeći opasnost da upadnemo u zamku i dopustimo da nas se zatruje i da zaboravimo što u ovako povijesno tjeskobnim vremenima treba činiti – a to čak dovoljno ne prakticiraju mnogi koji se nazivaju tradicionalistima i izlažu se pogibelji da se izgube u polemikama koje na koncu ne mijenjaju ništa osim vlastitog raspoloženja.
    Molimo se, žrtvujmo se, činimo pokoru, ozbiljnu pokoru, a ne samo u riječima, a ako imamo vremena i želju za čitanjem, čitajmo prave katoličke tekstove. Ne dopustimo da nam se oduzme zadovoljstvo poznavanja i posjedovanja neizmjernog blaga koje imamo: našeg tradicionalnog vjerskog nauka.
    Josephus

    OdgovoriIzbriši
  5. Ovo je promjena mentaliteta preobrazbom lica Crkve, u jedno lice koje je navodno čovječnije i milosrdnije. Kardinal Kasper to propagira i rado ga se i sluša. Na koncu, to dovodi do promjene nauka za čime se u biti i teži.
    Slobodno po Gramsciju koji je težio za kulturnom promjenom da se postigne politički utjecaj.
    RT

    OdgovoriIzbriši

Napomena pri komentiranju:
Objavljujem korisne, pristojne i potpisane komentare.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...