ponedjeljak, 4. travnja 2016.

Sotona čini sve, samo da se zaboravi Fatima


Međugorje, Kibeho i svi karizmatski vrtlozi, koji su se na čudan način umnožili već nekoliko godina, i to, da budemo točniji, od konca II. vatikanskog sabora, jesu velika ekumenska prijevara, velika navala apostazije koju je nagovijestilo Sveto pismo. Za nas nema nikakve dvojbe. Hipoteza o kolektivnoj halucinaciji ne prolazi jer se u Međugorju kao i u karizmatizmu vide neosporni preternaturalni fenomeni. Valja znati, uistinu, da u svojim djelima tame zloduh obično istodobno igra na više razina: katkad se javlja izravno s lažnim ukazanjima i lažnim čudesima, katkad stvara i podržava prijevare, katkad se služi nemirnim duhovima kojima upravlja na svoj način. 

Ono što je novo već nekoliko godina jest da karizmatizam i njegova „ukazanja“ nove vrste – očito predodređena da se zaboravi Fatima – kako bi Crkvi nametnuo – ako bi to bilo moguće – nova učenja o ekumenizmu i vjerskoj slobodi, pokazuje da se znakovi i navodna čudesa umnažaju. Kako god bilo, ovi nas „znakovi i čudesa“ koje nam „novi učenici“ predstavljaju na neobičan način, ne trebaju čuditi. Otac Tardif, u svojoj autobiografiji „Isus me je učinio svjedokom“, lijepo se u deset navrata hvali „znakovima i čudesima“ (sic) koje je učinio; no nikada nas neće moći uvjeriti da je djelovao u ime Božje. 


Čudesa koja je učinio svećenik koji iskrivljuje Sveto pismo, da ne govorimo o jedinom pravom Krštenju, koji umnaža izjave koje su otvoreno heretične i koji se, osim toga, vidljivo drži novim mesijom; svi ovi znakovi nikada neće moći biti od Boga. Zar nas na to ne upozorava Sveto pismo? Pročitajte ponovno Knjigu Izlaska (Iz 7,11-13): vidjet ćete kako su „egipatski vračari svojim vračanjem“ učinili razna čuda koja su u ime Božje učinili Mojsije i Aaron. Pročitajte ponovno Knjigu Brojeva (Br 13, 1-5) o lažnim prorocima koji čine znakove kako bi vjernike odveli u otpadništvo. Na koncu, imamo svečano upozorenje samog našeg Gospodina: „Ustat će, doista, lažni kristi i lažni proroci i iznijeti znamenja velika i čudesa da, bude li moguće, zavedu i izabrane. Eto, prorekao sam vam.“ (Mt 24,25; Sol 2,9; Otk 13,13).

U iščekivanju da Crkva odluči, da konačno hrabro i jasno osudi sve ove zamke zloga – prije ili kasnije će to morati učiniti s obzirom na Međugorje i karizmatizam, na Kibeho i ostalih dvadesetak ili tridesetak slučajeva navodnih „ukazanja“, katkad klasičnog oblika, ali svejedno malo vjerodostojnih – mi se držimo Fatime. Jer ju je Crkva već prosudila i njezino je božansko podrijetlo bjelodano i neosporno. 

Budući da Fatima dominira cijelim prošlim stoljećem te se i dalje nameće samim crkvenim vlastima, unatoč protivljenjima koja se trajno javljaju kod onih koji zastupaju novu religiju (neomodernizam), koji se protive pod varljivim izlikama poruci koja ih osuđuje. Budući da su Božji planovi neizbježni, trebat će da, prije ili kasnije, Papa konačno posveti Rusiju Bezgrješnom Srcu Marijinu, prema točnim Gospinim zahtjevima. Trebat će dakle da on preporuči pobožnost prvih pet subota u mjesecu kao zadovoljštinu, pobožnost s kojom su povezana čudesna obećanja spasenja. Trebat će na koncu da Papa prizna, ne više implicitno, nego svečano, božansku autentičnost velike Tajne, objavljujući njezin treći dio. To proširenje će biti, u to smo sigurni, odlučni čin koji će označiti zoru obnove Crkve. 


I upravo je to čin koji Sotona želi spriječiti, poradi čega s očitim ciljem preziranja Fatime i njezine strašne Tajne on već desetljećima po cijelom svijetu umnaža svoja lažna ukazanja. Što se nas samih tiče, požurujemo čas velikog katoličkog preporoda koji je obećan, ostvarujući u svojem vlastitom životu, bez daljnjeg čekanja, Gospine velike zahtjeve: svaki dan molimo svetu Krunicu. Nosimo sveti škapular Gospe Karmelske kao znak svog posvećenja Bezgrješnom Srcu; primajmo svetu Pričest kao zadovoljštinu na prvih pet subota u mjesecu.; s ljubavlju molimo Anđelove i Gospine malene molitvice, tako lijepe i tako bogate. 

Dopustimo da nas prožmu njihove poruke. Na koncu, prema riječima našega Gospodina sestri Luciji, posvetimo se istinskoj pokori, istinskom mrtvljenju koje se sastoji u točnom vršenju svojih staleških dužnosti. Tako ćemo djelotvornije pridonijeti spasenju svoje duše, svojega bližnjega i obnovi Crkve, s pomoću nježnog i snažnog razmatranja Bezgrješnog Srca Marijina. Čineći tako, ubrzavamo čas Njezine konačne pobjede, potrebni uvod sveopće vladavine Presvetog Srca Isusova.

Autor: Frère Michel de la Sainte Trinité, Ukazanja u Međugorju, Zaključak.

Također preporučujemo pročitati članak "Istinita i lažna ukazanja" na blogu Christus Rex.

Zahvaljujem osobi koja je prevela tekst.

Broj komentara: 10:

  1. GABRIEL AMORTH je posvjedočio da papa Ivan Pavao II nije Rusiju posvetio, a začudo svi ga smatraju velikim Marijinim štovateljem i sada se zdrav razum pita ako on nije posvetio Rusiju iz straha za svoj život 1. kako ga se uopće može smatrati ikakvim Gospinim štovateljem jer joj je odbio ono što je ona od njega tražila?
    2. Hoće li još liberalniji papa Franjo posvetiti Rusiju ili će radije sa protestantima tamo slaviti reformacije tj.deformaciju i vjerski raskol?
    3. Ukoliko se ne dogodi posveta Rusije hoćemo li imati dovoljno snage, mudrosti i poniznosti da naša Crkva počiva na nauku za kojeg je potrebno znati kanone i dogme jer reformirano sv.Pismo nije dovoljno da bi čovjek ispravno shvatio svoju vjeru? 2Pt 3, 16- usporedi
    4. Ukoliko odbacimo dogme i kanone hoće li Isus reći dođite blagoslovljeni moji?
    5. Ljubimo li zaista Krista do kraja ili tražimo sami sebe umjesto Njega?
    JMS

    OdgovoriIzbriši
  2. Međugorje i Kibeho su Božje djelo...preko njih su se toliki vratili Bogu...Vrag to sigurno nebi činio,znate onu Isusovu: ako sotona sotonu itgoni..

    OdgovoriIzbriši
  3. Može se dogoditi i da sotona ne bude izagnan, nego iziđe, i vrati se sa sedam još gorih... Ponekad se po stablu (krivovjernom, razdornom) plodovi poznaju i trebaju prosuđivati. Kolateralna pojedinačna obraćenja na putu sijanja zablude i podjele na razini Crkve u cjelini. Vjeverica i njezin lješnjak, u crtiću "Ledeno doba": na to me nekako podsjeća nastojanje da se lažna i lažljiva ukazanja obrani time da su neke ljude vratila Bogu. Pia fraus ne može biti od Boga niti u konačnici vodi k Bogu.
    Usput, Amorth je, na žalost, poklonik i Međugorja i karizmatizma.
    Članak je vrlo zanimljiv i prikladno je što je u njemu spomenut uz Međugorje također Kibeho, i što je spomenut baš Tardif. Jer Tardif je fra Tomislavu Vlašiću, nad kojim je tom prilikom molila i pritom viđenje imala s. Briege McKenna, prorokovao dolazak Bogomajke. Bilo je to mjesec dana prije početka međugorskih ukazanja.
    Mario

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Poznato je kakvu je zajednicu pater Vlašić utemeljio i kakve su se tu strahote događale (i događaju).
      Sada zastupaju tezu da je Isus vanzemaljac te tvrde da imaju kontakte s raznim vanzemaljcima. Valjda je od početka tih američkih gluposti o "alienima" tak očito da su to demonske pojave.
      Rino

      Izbriši
  4. Događaji prije ukazanja u Međugorju: Njemački svećenik H. Muhlen, zadužen za karizmatski pokret, na seminaru u Zagrebu rekao je da Bog sprema u našoj domovini velike stvari koje će silno zahvatiti u sudbinu cijele Europe.Početkom lipnja 1981.godine, oko tri tjedna prije prvoga Gospina ukazanja u Međugorju, održan je u Rimu kongres karizmatika, na kojem je sudjelovalo oko 700 pripadnika toga velikog gibanja u Crkvi iz cijeloga svijeta.Bila je tu i grupa naših ,među njima i fra Tomislav Vlašić. Svećenik P.E.Tardif molio je za Crkvu u našoj zemlji. I onda mu je rekao : ,,Ne boj se, evo vam šaljem svoju Majku!"Dva mjeseca prije ukazanja išla je Vicka sa svojim sestrama s frezom i malom prikolicom skupljati granje. Kad su se vratile do freze, našle su u kutiji za alat dvije starinske velike krunice različite veličine i oblika (tradicionalne).Na jednoj je križ bio velik deset cm, a na njemu svih 14 postaja križnog a puta. Nigdje nije bilo nikoga u blizinida bi ih ondje ostavio, a prije ih ondje sigurno nije bilo.Kasnije im je Gospa rekla da je to njezin dar da Vicku potakne na molitvu.Na zidu iznad ulaznih vrata crkve u Međugorju je slika koja prikazuje Gospu u bijelom sa plavim pojasom bijelim velom i plavim plaštem kako raširenih ruku lebdi iznad Međugorja. Tu je proročku sliku naslikao 1974.godine naivni samouki slikar V. Falak Robelar

    OdgovoriIzbriši
  5. KAO DA SI ČITAO KNJIGU JAKOVA MARINA: KRALJICA MIRA U MEĐUGORJU!!! MENE JE BOG OBRATIO SVOJOM MILOŠĆU PO ZAGOVORU KRALJICE MIRA PREKO NJE!!!
    I JA S D.G.AMOURTHOM VJERUJEM U ISTINITOST UKAZANJA U MEĐUGORJU A I ČITAO SAM TU KNJIGU OD E.TARDIFFA I JEDAN MI JE PRIMJER OSTAO NA SRCU,POGANSKI AFRIČKI DJEČAK KOJI JE IZ ČISTE ZNATIŽELJE DOŠAO NA DUHOVNU OBNOVU KOD E.TARDIFFA I DOŽIVIO OZDRAVLJENJE BOLESNOG SRCA I ODLUČIO ZBOG TOGA POSTATI KATOLIKOM... PAZITE KAKO SUDITE,IMA I DOSTA TOGA DOBROGA U KARIZMATIZMU

    OdgovoriIzbriši
  6. ŠTO SAM ZAPOČELA U FATIMI ZAVRŠITI ĆU U MEĐUGORJU(KRALJICA MIRA)

    OdgovoriIzbriši
  7. Molim da se ne dopušta promoviranje lažnih i neodobrenih ukazanja. Sve što itko treba znati o Međugorju dostupno je na stranicama Mostarske biskupije, i potvrđuje da je to lažno ukazanje.

    OdgovoriIzbriši
  8. Početkom 1980-ih karizmatski je pokret dospio u krizu, bilo je sve manje "proroštava" i "djela u sili". George Kosicki i Gerald Farrell u svojoj knjizi "Duh i Zaručnica govore: Dođi!" (1981.) pišu da su pročitavši knjigu u kojoj su sabrane privatne objave o. Gobbiju zaključili da se karizmatska obnova može spasiti samo ako u sebe ugradi takvo marijansko prorokovanje. "Došli smo do uvjerenja", kažu, "da će upravo Marija namaknuti novu mudrost i novu snagu koje nam još nedostaju da bismo razumjeli Gospodina i ostvarili njegovo djelo... Najveći utjecaj imalo je to što smo prihvatili poruku Marijanskoga svećeničkog pokreta kao proročku riječ Crkvi našega doba."
    Mi gradimo "Gospu" – "Gospa" gradi nas. Nije to Gospa. Đavao se, kako kaže sv. Ivan od Križa, jako veseli kad ljudi žude za privatnim objavama i viđenjima, jer može to iskoristiti da podmetne lažna viđenja i objave. Vjera je uvjerenost u stvarnosti koje ne vidimo.
    Mario

    OdgovoriIzbriši
  9. BUDEMO VIDJELI NAKRAJU TKO JE U PRAVU!!!!

    OdgovoriIzbriši

Napomena pri komentiranju:
Objavljujem korisne, pristojne i potpisane komentare.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...