četvrtak, 7. srpnja 2016.

Biskup Fellay: Nastavljaju se razgovori s Rimom – Križarska vojna svete Krunice prigodom stogodišnjice Fatimskih ukazanja


 
(Zaitzkofen) Generalni poglavar Svećeničkog bratstva sv.Pija X. potvrdio je u prošlu subotu da će se nastaviti razgovori s Rimom i najavio je novu Križarsku vojnu svete Krunice. To treba biti duhovna priprava za stotu obljetnicu Gospinih ukazanja u Fatimi 1917. godine koja će se obilježiti sljedeće godine.

Križarska je vojna najavljena tijekom svećeničkog ređenja u Zaitzkofenu. Trajat će od 15. kolovoza 2016. do 22. kolovoza 2017.godine.

Moljenje Krunice treba povezati s pokorničkim djelima. Biskup Fellay govorio je o „50 milijuna pokorničkih djela“. Podrobnije pojedinosti uskoro će se objaviti.

U Zaitzkofenu, u biskupiji Regensburg nalazi se Bogoslovija Bratstva sv.Pija X. za njemačko govorno područje i okolne zemlje. Dana 2. srpnja biskup Fellay ondje je zaredio 3 nova svećenika.

U svojoj je propovijedi Generalni poglavar potvrdio da se nastavljaju razgovori između Svećeničkog bratstva i Vatikana. Spasenje duša, rekao je biskup Fellay, odlučni je cilj Katoličke Crkve i time i Svećeničkog bratstva sv. Pija X. Ovaj cilj stoji „uviše“ od crkvenopravnoga priznanja Bratstva.

Za spasenje duša ništa nije važnije od katoličke vjere i posvemašnjeg prihvaćanja ove vjere bez ikakvih ograničenja. „Bez vjere nitko se ne može spasiti“, rekao je biskup Fellay, koji je crkvenim vlastima uputio oštar prijekor: „Od Koncila su obrana i širenje vjere postale nešto sekundarno.“

Izvor

Preporučujemo i poznati intervju sestre Lucije s ocem Augustinom Fuentesom od 26. prosinca 1957. godine:

Fatima i Križarska vojna svete Krunice

2 komentara:

  1. Bogu hvala!
    Ovaj poziv mons.Fellaya treba vrlo ozbiljno shvatiti. Priprava za stotu obljetnicu ukazanja u Cova de Iria (Fatima) možda je jedan od najvažnijih, ako ne i najvažniji čin ove godine za cijelu Crkvu.
    Uvjeren sam da će nas Gospa Fatimska obasuti mnogim milostima, i u privatnom životu, ali da će njezino Bezgrješno Srce također isprositi velike milosti za cijelu Crkvu koja sada izgleda kao opustošeni vinograd.
    Molimo se da ovaj ili sljedeći papa posveti Rusiju njezinom Bezgrješnom Srcu i da mi budemo generacija koja će doživjeti pobjedu Srca Marijina i veliku obnovu Crkve.

    Kikii

    OdgovoriIzbriši
  2. Više puta sam tražio da se sastanemo na molitvu kod Majke Božje od Kamenitih vrata, da se osnuje molitvena skupina i da dok nema svećenika barem jednom mjesečno molimo u kapelici Bratstva , no bez odaziva. Pisanje po blogovima nije molitva nego informiranje vjernika. To nije ono ,,uviše" što kaže biskup Felay.
    Sutra, 9. 7. idem pješice na Mariju Bistricu , ako netko osjeća poziv da mi se pridruži u molitvi, razmatranju i osluškivanju neka bude u 6,30 na tranvajskoj stanici u Dubravi nasuprot Inine benzinske. Povratak nazad je pojedinaćno po želji. Robelar

    OdgovoriIzbriši

Napomena pri komentiranju:
Objavljujem korisne, pristojne i potpisane komentare.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...