ponedjeljak, 30. lipnja 2014.

26 godina od POVIJESNOG DOGAĐAJA ZA KATOLIČKU CRKVU - Econe 30.6.1988.

UVIJEK VJERNI BOGU I KATOLIČKOJ CRKVI!
Msgr. Lefebvre je na današnji datum prije 26 godina, zajedno sa biskupom Castro Mayerom, posvetio četvoricu svećenika Bratstva sv. Pija X. za biskupe Katoličke Crkve.
Imena tih biskupa su:
Bernard Tissier de Mallerais,
Richard Williamson,
Alfonso de Galarreta,
Bernard Fellay.


A ja tebi kažem: Ti si Petar-Stijena i na toj stijeni sagradit ću Crkvu svoju i vrata paklena neće je nadvladati.

Gospodin nije rekao da vrata paklena neće vladati Crkvom, nego da je neće NADvladati.


Zahvaljujući msgr. Lefebvreu i njegovoj izrazitoj hrabrosti danas imamo sačuvanu Tradicionalnu latinsku Misu, bogati izvor božanskog milosrđa za nas grešne ljude.

Zahvaljujući msgr. Lefebvreu danas postoji najveća katolička tradicionalna zajednica, Bratstvo sv. Pija X., i prije svega zaslugom msgr. Lefebvrea i povijesnog posvećenja novih biskupa 1988. god., danas postoje "Ecclesia Dei" zajednice koje također služe Tradicionalnu latinsku Misu.

Broj komentara: 9:

  1. Deo gratias! Da nije bilo mons. Lefebvrea ne bi bilo pravovjernoga tradicionalnog katolicizma, sve bi potonulo u veliki zaborav. Samo bi ostalo ponešto Misala sv. Pija V. po antikvarijatima i skupljalo prašinu. Mnogi su nezahvalni i puni jeda na Nadbiskupa. No možda će uskoro doći vrijeme kad će spomenuti nezahvalnici kad revolucionari dodatno reformiraju novu Misu tražiti priliku da prisustvuju Misi svih vremena, no neće ju dobiti, jer su je javno obezvrjeđivali i proganjali. Bog se ne dade izrugivati. Našim Biskupima iz Bratstva sv. Pija X., svećenicima, i ostaloj braći bliskima Bratstvu želim obilje Božjeg Blagoslova!

    OdgovoriIzbriši
  2. "Gospodin nije rekao da vrata paklena neće vladati Crkvom, nego da je neće NADvladati."

    Kad bi vrata paklena (Drugi carigradski ekumenski koncil kaže da pod izrazom "vrata paklena" Crkva podrazumijeva jezike heretika) mogla vladati Crkvom, to bi značilo da jesu nadvladala. Nemoguće je da Božjom Crkvom vladaju "vrata paklena", iliti heretici, jer ako neki autoritet jest javni i formalni heretik, onda on nije autoritet niti su njegove riječi i djela djelo Katoličke Crkve, nego njegove krivovjerne izopačenosti.

    Dakle, vrata paklena ne mogu niti zavladati, niti vladati, niti nadvladati Crkvom, jer Katolička Crkva nisu zgrade nego prvenstveno vjera. Kao što je rekao crkveni otac sv. Atanazije u pismu vjernim katolicima za vrijeme arijanske krize, kad je većina biskupa napustila vjeru: "oni imaju mjesta, ali vi imate apostolsku vjeru. (...) Razmislimo što je veće, mjesta ili vjera? Jasno, prava vjera. Tko je dakle izgubio više, ili tko posjeduje više? Onaj koji drži mjesta ili onaj koji drži vjeru? (...) Koliko god se onda čini da oni drže crkvu toliko su još više izbačeni".

    Heretici i neprijatelji Crkve koju okupiraju zgrade i mjesta danas su isto nevaljani kao što su bili i arijanski biskupi u vrijeme svetog Atanazija.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A primjeri heretika i sektaša jesu sedisvakantisti koji niječu vidljivost i neuništivost Crkve, koji stalkim i milim tradicionalnim izrazima žele proglasiti luciferovu pobjedu. Divne li družine! Crkva je neuništiva i nepobjediva, bit će vidljiva do kraja svijeta jer je Gospodin obećao: "Ja sam s vama do svršetka svijeta". Ako tradicionalna teologija uči da u slučaju krajnje nužde i otpali svećenik može podijeliti sakramente, ako, na našu veliku žalost, klerici masoni valjano posvećuju Hostije po ložama kako bi ih se obečašćivalo, kako to da ne vrijede sakramenti biskupa i svećenika modernista koji imaju intenciju činiti ono što je Crkva uvijek činila?!

      Kikii

      Izbriši
  3. Gospodin je izbarao riječ "nadvladati", a ne "vladati". A sigurno Gospodin zna zašto je izabrao tu riječ, sigurno zna bolje od tebe i mene. Odabrana riječ je NADVLADATI.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. No opet, sve je u Gospodinovim rukama - On vodi svoju Crkvu. I ovo veliko poniželje Crkve koje tako hrabro ostvaruje modernistička sljedba, okrenut će na dobro - Crkva će pobijediti, a neprijatelji će biti posramljeni i poraženi.
      Ne zaboravimo da modernističko desno krilo, neokonzervativni jurišnici trebaju sedise. Izmislili bi ih da ih nema. Tradicionalnim katolicima koji s pomoću Nadbiskupovih učenja raskrinkaju njihove hibridne konstrukte-malo Tradicije, malo modernizma, tri kapi rigorizma, dvije kapi bahatosti-oni ne mogu ništa kao što polovičnost nikada nije mogla nauditi istini. No kad dođu sektaši-uvijek u zanemarivo malenom postotku-koji su bliži njima po krivom shvaćanju poslušnosti o nezabludivosti, njih se proglašava pravim tradicionalostima kako bi se mnoge zaplašilo da bježe od Tradicije svoje Crkve jer će navodno svi završiti kao sedisi. Žalosno!

      Kikii

      Izbriši
    2. "Gospodin je izbarao riječ "nadvladati", a ne "vladati". A sigurno Gospodin zna zašto je izabrao tu riječ, sigurno zna bolje od tebe i mene. Odabrana riječ je NADVLADATI."

      Ako netko vlada nad nečim ili nekim, onda to podrazumijeva da je to nešto ili nekoga nadvladao, jer ako to nešto ili nekoga nije nadvladao, onda se nikako ne može reći da time ili njime vlada. Dakle, ne možemo i ne smijemo reći da vrata paklena vladaju Crkvom jer bi to ujedno značilo da su je nadvladala. Kao što uči sv. Atanazije, što su zgrade bez vjere, ili, gdje se nalazi Božja Crkva: u tim opuštošenim zgradama ili u onima koji drže pravu Vjeru? Koncilijarna Crkva, koju je mons. Lefebvre često spominjao, okupirala je zgrade i sjedišta, ali to joj je uzaludno jer njezina djela nisu djela Katoličke Crkve (kad bi tvrdili da jesu, onda bi Božju Crkvu optuživali da može svojim djelima uništavati duše, što je nemoguće) - Božju Crkvu nikad neće moći okupirati, samo privremeno zasjeniti (kako je i navijestila BDM u La Salettu). Koliko god se trudila, koncilijarna crkva nikad neće uništiti Katoličku Crkvu jer, kako je izričito svjedočio i mons. Lefebvre, Katolička Crkva se nalazi tamo gdje se nalaze sve četiri oznake Crkve: Jedna, Sveta, Katolička (Sveopća) i Apostolska, a to nije u Koncilijarnoj crkvi, koja niti je jedna (njezina vjera je suprotna Jednoj i nepromjenjivoj Katoličkoj Vjeri, i u njoj je dopušteno gotovo svako mišljenje, osim tradicionalnog, tj. izvornog katoličkog), niti je sveta (stvorena je 1960-tih od ljudi i na slavu ljudi, ne od Boga, niti je usmjerena prema Bogu, nego na štovanje čovjeka - npr. novi obred), niti je katolička iliti sveopća (jer su njezina učenja noviteti suprotni vjekovnim učenjima), a niti apostolska (jer je njezina vjera suprotna Apostolskoj vjeri).

      Upravo zato je mons. Lefebvre rekao ovo:
      "Koncilijarna crkva je raskolnička crkva jer raskida s Katoličkom Crkvom kakva je uvijek bila. Ima svoje nove dogme, svoje novo svećenstvo, svoje nove institucije, svoje novo bogoštovlje; sve već osuđeno od Crkve u mnogim dokumentima - službenim i definitivnim. To je razlog zašto utemeljitelji koncilijarne crkve toliko inzistiraju na poslušnosti današnjoj crkvi, odjeljujući je od jučerašnje crkve, kao da više ne postoji. Ta koncilijarna crkva je raskolnička jer je uzela za temelj svog moderniziranja principe suprotstavljene principima Katoličke Crkve.

      Dakle, ta koncilijarna crkva nije katolička!
      U onoj mjeri u kojoj papa, biskupi, svećenici, ili vjernici, pristaju uz ovu novu crkvu, odjeljuju se od Katoličke Crkve.
      "

      (Mons. Lefebvre, Razmišljanja o suspenziji a divinis, 29. srpnja 1976.)

      Izbriši
  4. Buduci je Gospodin rekao da Crkvu vrata paklena nece nadvladati - i da nije bilo Msgr. Lefebvra - Gospodin bi izabrao neko drugo orudje (ne ulazeci u tocnost same tvrdnje)
    P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ali ne smijemo zaboraviti da Bog poštuje slobodnu čovjekovu volju.
      Isto tako možemo reći da Gospodin nije izabrao Petra da bude prvi papa, mogao je izabrati nekog drugog apostola.
      Zato smo danas zahvalni msgr. Lefebvreu što je ostao vjeran Bogu i nauku Katoličke Crkve i što se ponajviše njegovom zaslugom proširila tradicionalna latinska misa po cijelome svijetu.

      Izbriši
  5. Bolje je koristiti usporedbu da je Crkva ozbiljno bolesna, zaražena, ali da ne može umrijeti; jer ovo s nadvladavanjem može biti dosta nespretno i krivo shvaćeno.

    OdgovoriIzbriši

Napomena pri komentiranju:
Objavljujem korisne, pristojne i potpisane komentare.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...