četvrtak, 26. siječnja 2017.

VJERA TE TVOJA SPASILA Pogledajte razliku između katoličke Mise i protestantiziranog novog obreda (novus orda)



"Bojat će se narodi imena tvojega, Gospodine, i tvoje slave svi kraljevi zemlje. Jer je Gospodin sagradio Sion i objavit će se u svojem veličanstvu."

4 komentara:

  1. Hvaljen Isus i Marija! Ja sam iz Istre! Tamo jos nije dospjela Latinska Misa! Niti se vidi koja promjena...i da li itko od istarskih svecenika zna slaviti latinsku misu???? Uglavnom sta nam je ciniti??? Ako nemas drugog izbora..ides na Novoj Misi! Bog i to vidi!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Novi obred nije katolički obred (kao što pokazuju mnoge analize, npr. "Ottavianijeva intervencija"), barem je sumnjive valjanosti poradi krivog prijevoda riječi Posvećenja (koji asocira na herezu univezalnog spasenja), poradi dopuštenih mnogih zloupotreba (npr. kod pričesti na ruke) je svetogrdan itd. Takav obred ne može ispuniti nedjeljnu obvezu, niti je dopušteno prisustvovati na njemu. Umjesto toga može se čitati iz misala ili moliti dodatna krunica. Kad nam nije dostupan katolički obred, oslobođeni smo nedjeljne obveze odlaska na Misu, ali i dalje smo dužni obdržavati 3. zapovijed.

      Izbriši
  2. Na vijeke bili hvaljeni Isus i Marija.
    Već samim time što želiš Bogu dati više nego u NO misi , dobri Bog ti je dao veliku milost . Sama tvoja težnja i spoznaja da je to više i bolje Tradicionalna Latinska Misa je ona milost koju mnogi za cijelog svog vjerničkog života odbijaju. No komu je više dano od njega se i više traži. Zato čini ono što možeš a to je pojačaj molitvu, sabranost , djela milosrđa , poniznost ... Jer Bog gleda na trud ,a uspjeh je ionako Njegov. Pitaš poput onih iz Evanđelja što nam je činiti? Činiti nam je djela koja Bog hoće. A to je vjerovati u Onoga koga je Bog poslao , Gospodina našega Isusa Krista Jedinorođenog Sina Njegova , i u Boga vjerovati. Ljubiti najprije Boga , pa sebe i bližnjega kao sebe. Drugo sad ne možemo , bez obzira zna li slaviti neki svećenik u Istri ili bilo gdje drugdje TLM ili ne.
    Robelar

    OdgovoriIzbriši

Napomena pri komentiranju:
Objavljujem korisne, pristojne i potpisane komentare.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...