četvrtak, 14. srpnja 2016.

GOSPINA UPOZORENJA U FATIMI U povodu smrti Roberta Serroua, "fatimista" među vatikanistima

Sef u privatnim odajama pape Pija XII. 1957. godine

(Pariz) Dana 10. svibnja preminuo je jedan od onih ljudi koje bivši Vatikanski državni tajnik Tarcisio Bertone naziva „fatimistom“. Aluzija je povezana s ukazanjima Blažene Djevice Marije u Fatimi 1917. godine. Francuski vatikanist Robert Serrou preminuo je u 92. godini.

Rođen je 30. travnja 1924. godine u Montpellieru i radio je kao novinar više od 50 godina. Bio je ponajprije izvjestitelj o Katoličkoj Crkvi. Od 1949. – 1951. za francuski dnevnik La Croix, a potom do 2000. godine za Paris Match. U toj ulozi izvješćivao je i o Drugom vatikanskom saboru. Od 1969. – 1972. bio je osim toga suradnik Francuske televizije i od 1972. – 1979. RTL-a.

Kao vatikanist pratio je pontifikate petorice papa od Pija XII. do Ivana Pavla II.

Poznat je postao 1952. godine: kao prvom reporteru odobren mu je, skupa s fotografom Pierrom Valsom, pristup papinskim privatnim odajama u Vatikanu.


Fatima i fotoreportaža o privatnim odajama pape Pija XII.

S Fatimom je Serrouovo ime povezano ponajprije zbog fotoreportaže. Za Paris Match izvješćivao je o papinskim odajama u koje je mu je ponovno dopušten pristup 14. svibnja 1957. godine. Njegova je reportaža objavljena tek godinu i pol kasnije. Tom prigodom objavljena je i fotografija koja je tada nastala.

U privatnim odajama Pija XII. Serroua je pratila majka Pascalina Lehnert. Ona je inače pripadala redu Sestara svetoga Križa s kućom maticom u švicarskom Menzingenu. Godine 1918. poslao ju je njezin red k ondašnjem Apostolskom nunciju za Bavarsku, nadbiskupu Eugeniju Pacelliju, kasnijemu papi Piju XII. Služila mu je 40 godina do njegove smrti. Od 1935. – 1958., s još nekoliko sestara vodila je papinsko kućanstvo.

Kada je Serrou pitao majku Pascalinu što je u tom sefu koji se vidi na fotografiji, odgovorila mu je:

„Unutra je Treća fatimska tajna.“

Cijela priča ima, naravno, svoju pretpovijest te utjecaj na događanja kasnije. Maleni detalj može pak poslužiti kao referenca.

Robert Serrou je sa svojom suprugom Marie imao četvrero djece, devet unuka i petero praunuka. 

Requiescat in pace.



Radi pojašnjenja donosimo odlomak iz članka „Četvrta fatimska tajna“ koji je objavljen na blogu Christus Rex:

Druga omotnica

Već kod objave Treće tajne mnogi su istraživači Fatime na temelju dosadašnjih spoznaja posvjedočili da tajna nije cjelovita. No ovi se glasovi općenito nisu ozbiljno uzimali. Antonio Socci, poznati talijanski novinar, uzeo je sebi za zadatak u jednoj knjizi dokazati da je tajna cjelovito objavljena. „Fatimiste“ je trebalo konačno ušutkati. Tako je otpočeo svoje temeljito istraživanje – i uskoro je bio uvjeren u suprotno. Time je od kritičara postao najprominentnijim zastupnikom teze o postojanju još jedne tajne i o tome je napisao knjigu koja je u Vatikanu mnogima stvorila probleme, a nikada nije opovrgnuta. Ukratko, Socci je mogao dokazati da Treća tajna sadrži dva dijela koja su od početka čuvana u različitim omotnicama. Jedna omotnica, sada poznati dio, koja opisuje viđenje uvijek je čuvana u arhivu Vatikanskog državnog tajništva. Druga omotnica sadrži kao i kod prve i druge tajne riječi Gospe Fatimske. Ona je kod svakog viđenja također govorila djeci.

Marijina poruka u ovoj Trećoj tajni tako je eksplozivna da su pape od Pija XII. ovu omotnicu čuvali u posebnoj kutiji u pisaćem stolu papinske spavaće sobe gdje se ona otada očito nalazi.

U ime svih dokaza navest ćemo ovdje svjedočanstvo umirovljenog nadbiskupa Lorisa Capoville. Capovilla je bio osobni tajnik Ivana XXIII. Bio je nazočan kada je jedna omotnica iz Papine sobe prvi put otvorena 1959. godine i kada je Papa pročitao tajnu. I on sam ju je tada pročitao. Dr. Solideo Paolini koji se već godinama bavio Fatimom, stupio je 2006. godine s Capovillom u kontakt. Nakon više razgovora Nadbiskup je na pitanje je li Treća tajna pohranjena u dvjema različitim omotnicama, dao sljedeći visoko eksplozivan odgovor: „Točno tako.“ Više nije mogao ili smio o tome reći, ali to je također bilo dostatno.

Broj komentara: 6:

  1. Odmah po objavljivanju Treće tajne javile su se sumnje je li objavljena poruka cjelovita. Na temelju ranijih izjava nekolicine najviših prelata čini se da se više redaka i dalje drži u tajnosti. Sumnje su se pojavile i oko tumačenja. Među ostalima, i austrijski biskup Kurt Krenn iz Sankt Pöltena javno je progovorio o takvim sumnjama Josepha Ratzingera. Ondašnji Pročelnik Kongregacije za nauk vjere bio je mišljenja da se proročanstvo nije odnosilo na atentat, nego je imalo puno širu dimenziju. Dimenziju koja se tiče cijele Crkve kao što se pokazuje u viđenju ubojstva drugih biskupa, svećenika i laika. Treća se tajna dakle tiče budućih događaja koji će još nastupiti.
    Mi smo vrlo vjerojatno generacija koja će to doživjeti.
    Josephus

    OdgovoriIzbriši
  2. Danas se suočavamo sa problemom islamskog terorizma... Sve je to povezano s Fatimom. Na vijestima i u dnevnom tisku se navode razno razni razlozi zašto baš Francuska no jedan je jedini razlog i za mjesto i vrijeme i to simbolički. Naime, Gospa u Fatimi govori o krizi vjere, o krizi u Crkvi, itd. Francuska od doba Karla Velikog nosi slavni naziv "kći Kršćanstva". Zašto baš pad Bastille? Toga dana je katolička Francuska prva odbacila Boga. Iako se Bastillu smatra simbolom apsolutističke monarhije, može se slobodno uzeti i kao simbol vjere u Europi jer nakon pada Bastille dolazi nekršćanska "Deklaracija o pravima čovjeka i građanina" i jakobinski teror u kojem se poriče postojanje Boga i masovno progoni vjernike. Dan pada Bastille i lokacija u Francuskoj u Nici je simbolički jer je ISIL jasno nam dao do znanja: "Vi ste se odrekli Boga, sad ćemo vas mi sve pogaziti"

    Što nam je sad napraviti? Izmišljaju se puste mjere sigurnosti, policijske mjere i pusta topla voda... Jednostavno je rješenje:
    1. Uvedite ponovno katolički zakon
    2. Molite krunicu
    3. Pridržavajte se svih uputa koje nam Gospa Fatimska daje
    4. Nedajte da se umjesto Kristovog kraljevstva na Zemlji uspostavljaju nekatolička, tolerantna društva! Ne zaboravite da je upravo vjerska tolerancija dovela do toga da smo sada glineni golubovi za sotonu koji se skriva iza imena Isil, Islam, Alah!

    Pomislite da je među ubijenima možda bilo i katolika; no jesu li živjeli svoju vjeru, jesu li bili u stanju milosti kada su poginuli...? Hoće li se spasiti?
    Sotona koristi takve slabe osobe da pogube što više ljudi. Ako su te osobe nekrštene, ili krštene ali nisu u stanju milosti, sotoni lak pljen.

    1 Pet 5,8-9
    Fratres: Sóbrii estóte, et vigiláte: quia adversárius vester diábolus tamquam leo rúgiens círcuit, quærens quem dévoret: cui resístite fortes in fide.

    Pouka je: Katolici, ne ispravite li što ste skrivili, priznate li ikojeg drugog boga osim našeg Gospodina, sotona će idalje djelovati i rovati i rovati dok ne uništi Vjeru.

    Vjerujete u pobjedu Marijinog bezgrešnog Srca, ali nemojte stajati skrštenih ruku i bjedno išćekivati sa strane. Ne budite mlaki jer su takvi Kristu najmrži!

    Bb

    Asterix

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Asterixe, posve se slažem. Vrlo lijepi zaključci. Svaka čast!

      Kikii

      Izbriši
  3. O dođi Duše Sveti, dođi po močnom zagovoru Bezgrešnog Srca Marije, svoje preljublene zaručnice! Gospo, Majko, Ženo nad ženama , nova Evo, nesavladiva od Zloga, Majko Krista Gospodina i Gospodara moga, ja Ti se obračam jer sam Tvoj i Tvoga Sina. Djevo Fatimska, koja si se ukazala trima pastirima , djeci, molim Te pogledaj na nas iako Tvoj pogled nezaslužujemo. Svetice naša mi smo u velikoj propasti jer smo u grijehu. Samo nas Ti Majčice možeš i hoćeš odvesti do našeg cilja, a to je Tvoj Sin Isus. Samo nam Ti Majčice možeš pokazati put do Križa koji vodi u spasenje. Ti znaš taj put jer si Ga slijedila na putu na Golgotu. Marojo , toliki danas lutaju , toliki traže i idu krivim putima ovog svijeta. I ne nalaze ništa jer ne idu s Tobom Gospo . A tko ide s Tobom taj ne može zalutati jer Ti Majko vodiš uvijek k Isusu , k Cilju , jer Ti si putokaz i najbrži put. S vetice Fatimska Tvoje Srce krvari , a svijet ne vidi tragove koje ostavljaš da Te slijedimo. Ne vidi jer hoda prkosno a ne u poniznosti pognute glave. I zato ne vidi nego gazi po tim tragovima koje nam ostavljaš da te slijedimo.Toliko nam se daješ , a neki kažu da nisi priznata. Da , nisi priznata u njihovim okorjelim srcima i time ispovijedaju svoju nevjeru. Gospo Fatimska, Tvoje probodeno Srce mačem boli žudi za svakim od nas.U njemu ima mjesta za cijeli svijet ali samo po odluci vlastite volje koju nam je dao Otac naš. Drage volje ja Ti sada dolazim Zaštitnice moja i predajem Ti se sav , što jesam i što imam. Predajem Ti sve u Tvoje Sveto Srce , svoje biće cijelo, svoj um, duh, dušu i tijelo. Kraljice krunice, Ti raspolaži sa mnom i sa svime jer ja ne umijem i ne želim bez Tebe niti koraka dalje. Samo Ti me vodi , upravljaj usmjeruj k mome Cilju. I sada Marijo Majko znam da sam Tvoj i Tvoga Sina , znam Majčice da si me dotakla i pozvala i primila u svoj zagrljaj , pod svoju močnu zaštitu . Hvala Ti. Dopusti mi da Te hvalim i slavim i da s Tobom kličem Tvoj Veliča. Da s Tobom idem kroz svijet gazeći zlo po ovlasti koju mi je dao Tvoj Sin. Marijo, upotrijebi me da Ti dovodim drugu djecu, zalutalu , pa da i oni mogu biti pod Tvojim moćnim plaštem zaštite i zagovora . Da mogu svakoga dana sa mnom u Tebi klicati : Bože , vjerujem Ti , klanjam Ti se, ufam se u Te i ja Te ljubim. U vijeke. Amen . Aleluja! Majko prečistog Srca stavi nas sa svojim Srcem u Srce Tvoga preljubljenog Sina. Molim Te! Amen Aleluja! 13. 05.2008. Robelar

    OdgovoriIzbriši
  4. I zbilja, ovu činjenicu o postojanju jedne „omotnice“ u papinskim odajama otkrio je spomenuti francuski reporter, sada pokojni Robert Serrou koji se uputio u papinske odaje kako bi napravio foto-reportažu papinskih odaja za „Paris –Match“. Bilo je to 14. svibnja 1957., točno mjesec dana nakon dospijeća Treće tajne u Vatikan. Jasno, pod nadzorom sestre Pasqualine najvjernije suradnice Pija XII., novinar posjećuje papinske odaje dok nije opazio maleni drveni sef na jednom stolu koji je imao natpis: „Secretum Sancti Oficii“. Serrou je zamolio sestru da mu to pojasni („Sestro, što je u ovoj malenoj kutiji?“), a ona je odmah odgovorila: „Unutra je Treća Fatimska tajna…“. Godinu i pol kasnije „Paris-March“ u okviru ove foto-reportaže objavio je i fotografiju ove kutije (i to dva puta, prigodom Papine smrti u listopadu 1958.). Puno kasnije, Frère Michel, radeći na svojemu djelu o Fatimi, stupio je u kontakt sa Serrouom, tražeći potvrdu jer se rečenica časne sestre nije pojavila u članku, ali je došla do njega preko oca Caillona. Dana 10. siječnja 1985., od novinara je dobio sljedeće pismo: „Mogu Vam potvrditi da sam napravio reportažu u odajama Pija XII. 14. svibnja 1957. […] Istina je: sestra Pasqualina rekla mi je pokazujući mi na jedan maleni sef koji je nosio natpis: 'Secretum Sancti Uficii': 'Tu unutra je Treća Fatimska tajna'. Vjerujem da Vam mogu potvrditi da nema nikakve sumnje u istinitost informacije koju mi je redovnica dala.“
    Ovo su poznate činjenice koju svi poznavatelji Fatime uzimaju u obzir. Bertoneu nije pošlo za rukom dokazati suprotno.
    Pia

    OdgovoriIzbriši
  5. Osim Fatimske poruke koju je proširila Blažena Djevica u nizu ukazanja koja su se dogodila od 13. svibnja do 13. listopada, dana 13. srpnja 1917. Ona je povjerila Tajnu koja je kasnije svim vjernicima trebala objaviti sestra Lucija i crkvene vlasti.
    Tajna je podijeljena na tri različita dijela i sestra Lucija, s odobrenjem svojega biskupa, objavila je prva dva dijela 1941. Godine. Treći je dio napisan između 2. I 4. siječnja 1944. godine, po svetoj poslušnosti svojemu biskupu i pošto joj se ukazala Gospa Fatimska potvrđujući da Bog uistinu želi da se treći dio Tajne (koji se općenito naziva Trećom tajnom) napiše u tom trenutku. Papa i biskup Leirije mogli su je odmah nakon toga pročitati.
    Blažena Djevica tražila je da se vjernike upozna s trećim dijelom Tajne tek 1960. Kao i prva dva dijela Tajne on je jasan i lagan za razumijevanje, kao i drugi dio proročki je. Mi upravo sada živimo u doba Treće tajne. Vi biste mogli biti među onima koji trebaju upoznati njegove sadržaje kako biste spasili svoju dušu i vaše bližnje od vječne propasti.
    Fatimska je tajna nebesko svjetlo i prigoda zahvale i spasenja za naše doba, Poruka i događaj bez usporedbe u crkvenoj povijesti, najvažniji i najveličajniji događaj našega vremena, a još do danas nije objavljena (mislimo na onaj njezin eksplozivni dio, a ne na objavljeno viđenje za koje vjerujemo da je autentično).
    Robert Serrou bitno je pridonio rasvjetljavanju problematike.
    Josephus

    OdgovoriIzbriši

Napomena pri komentiranju:
Objavljujem korisne, pristojne i potpisane komentare.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...