četvrtak, 19. svibnja 2016.

Treća Fatimska tajna nije u cijelosti objavljena


(Rim) Veliki prijatelj pape emeritusa Benedikta XVI., katolički svećenik Ingo Dollinger, potvrdio je poznatoj njemačko-američkoj katolkinji Maike Hickson da 2000. godine Sveta Stolica nije objavila u cijelosti Treću fatimsku tajnu. 

Hicksonova je izvijestila o Dollingerovoj potvrdi na One Peter Five. Njemu je nekadašnji Pročelnik za nauk vjere, kardinal Joseph Ratzinger osobno rekao da je doduše 26. lipnja 2000. po želji Ivana Pavla II. objavljena Treća fatimska tajna, ali da nije objavljena u cijelosti.

Pater Paul Kramer već je 2004. godine govorio o Dollingerovoj izjavi koju je on sada potvrdio i pred Maike Hickson. Dollinger je bio tajnik biskupa Josefa Stimpflea iz Augsburga. Dugi niz godina njegov je ispovjednik bio otac Pio iz Pietrelcine. Kasnije je predavao moralnu teologiju na bogosloviji Regularnih kanonika Svetoga Križa u Brazilu kojima pripada i biskup Atanazije Schneider.

Odmah nakon 2000. godine izricale su s različitih strana sumnje o cjelovitosti objavljene poruke. Usuprot mnogobrojnim prethodnim izjavama i istraživanjima različitih autora, katoličkih svećenika, biskupa i kardinala, ali i sestre Lucije, u tekstu iz 2000. godine nedostaju upute o nedostatku vjere u svijetu, o crkvenoj krizi u samoj Crkvi, o velikom otpadništvu i na koncu o odnosu prema poglavljima 12 i 13 Otkrivenja. Sumnje u cjelovitost izrekao je tada i austrijski biskup Kurt Krenn iz Sankt Pöltena, pozivajući se na kardinala Ratzingera.


Čak je i sam Ivan Pavao II. koji je tijekom svojeg prvog posjeta Njemačkoj bio u studenome 1980. godine u Fuldi, na pitanje vjernika o Trećoj tajni naveo drukčiji sadržaj:

„Zbog teškog sadržaja, kako se komunistička velesila ne bi animirala na neka djela, moji su prethodnici na Petrovoj stolici više voljeli diplomatski pristup. Osim toga, trebalo bi svakom kršćaninu biti dovoljno ako zna sljedeće: Ako stoji napisano da će oceani preplaviti cijele kontinente, da će ljudi u jednom trenutku izginuti, i to milijuni ljudi, onda zbilja ne bismo više trebali čeznuti za objavom ove tajne. Mnogi bi to željeli saznati samo zbog znatiželje i senzacionalizma, ali oni zaboravljaju da znanje ujedno znači i odgovornost. Tako se oni samo trude zadovoljiti svoju znatiželju. To je opasno ako se istodobno ništa ne želi učiniti protiv zla. To je lijek za ovo zlo. Molite, molite i ne pitajte dalje! Sve drugo povjerite Majci Božjoj!“.


Molimo se da Sveti Otac konačno objavi u cijelosti Treću Fatimsku tajnu i da u zajedništvu sa svim biskupima svijeta posveti Rusiju Bezgrješnom Srcu Marijinu čime će započeti jedan od najdivnijih događaja moderne povijesti: pobjeda Srca Marijina!


Preporučujemo i sljedeće tekstove:







Broj komentara: 8:

  1. Bilo bi lijepo kada bi Benedikt XVI. sam progovorio o trećem dijelu Fatimske tajne, ali on je zacijelo in persona dio Tajne. Možemo vjerovati ili ne u sadržaj izjava oca Inga Dollingera gospođi dr.Maike Hickson.
    „Grad napola u ruševinama“ u Trećoj tajni zacijelo se odnosi na Crkvu. To nam odmah svima pada na pamet ako pomislimo na događaje od 1960. godine naovamo. Kod „biskupa odjevena u bijelo“ kojega pogađaju strijele i hitci vatrenoga oružja: je li to Benedikt, Franjo ili Petrova služba općenito? To ne znamo.
    Pitanje bi bilo zašto je papa Benedikt tek nedavno glede Koncila govorio o „rupturi“? I: je li on sada i prema „novoj Misi“ kritičniji?
    Može li on kao Papa emeritus bitno pridonijeti obnovi Crkve? Jer ako izjave oca Dollingera odgovaraju istini, onda bi mogle imati taj smisao i bile bi demaskiranje mnogih u Crkvi i istodobno potvrda Bratstva sv.Pija X.

    Josephus

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Evo, Benedikt XVI. je progovorio. Milom ili silom - to ne znamo. No puno je toga čudno.
      TZ

      Izbriši
  2. Kružile su priče ili glasine da je sam Vladimir Putin u studenome 2013. godine tražio od pape Franje da posveti Rusiju Bezgrješnom Srcu Marijinu.
    Tu je posvetu Rusije Majka Božja zahtijevala u Fatimi – kako bi čovječanstvo bilo zaštićeno. Fatima je dakle i nakon sto godina i dalje posve aktualna.
    No papa Franjo ne dopušta diskusiju o Fatimi. Posveta Rusije Bezgrješnom Srcu Marijinu kako je to Gospa tražila do današnjeg dana nije izvršena, iako je i Pijo XII. i Ivan Pavao II. posvetio svijet Bezgrješnom Srcu Marijinu. No to se nije dogodilo onako kako je Blažena Djevica zahtijevala: u zajedništvu sa svim biskupima svijeta posvetiti Rusiju Bezgrješnom Srcu Marijinu. Stoga je svijet u ozbiljnoj opasnosti.
    Vraćamo se pričama ili glasinama o Putinovu posjetu Vatikanu: navodno je Putin započeo s raspravom o Fatimi, a papa Franjo je odgovorio: „Ne, nećemo razgovarati o Fatimi.“ Navodno je to Vladimir Putin doživio kao uvredu. Neki govore da je bio nazočan i kardinal Ravasi i da su se tijekom te rasprave nalazili ispred kipa Majke Božje Fatimske, a kardinal Ravasi je rekao: „Mi ćemo uništiti Fatimu“!
    Samo priče ili žalosna istina???
    Ranije se argumentiralo time da se Rusiju ne može posvetiti Bezgrješnom Srcu Marijinu jer bi to razljutilo komuniste. No sada komunisti u Rusiji nisu više na vlasti. Sada sami Rusi mole preko Putina da se Rusija posveti Bezgrješnom Srcu Marijinu, a tko to sada sprječava? To su zacijelo masoni u Vatikanu. Jer bi ova posveta bila udar na njihov ekumenizam, ekumensko jedinstvo, koje je pretkazao papa Pio X. kao najveću opasnost jedinstvene svjetske religije. Vatikan opsjedaju masoni sa svih strana. Ceremonijar Marini je rekao: „Opkolili su nas masoni sa svih strana!“ Sada se masonerija, koja se infiltrirala u Crkvu, svim silama bori protiv posvete Rusije, a ne sama Rusija.
    Nadamo se da će Blažena Djevica za stotu obljetnicu osujetiti njihove đavolske planove!

    Josephus

    OdgovoriIzbriši
  3. Pretpostavljam da će bitno.net požuriti s demantijem...Ratzinger to nikada nije rekao. Treća je Fatimska tajna objavljena. Sestra je Lucija bila zadovoljna. Rusija je barem tri puta posvećena Bezgrješnom Srcu Marijinu?!I ostale modernističke spike i pokopavanje Fatime.
    Ne razumijem? Pa kako se onda nije obratila na katoličanstvo kako je Gospa obećala?!
    Jasno, modernisti će reći da Gospa nije tražila obraćenje na katoličanstvo, nego sada imamo ekumenski dijalog.
    Nadam se da će za stotu obljetnicu samo nebo progovoriti kad već pastiri toliko dugo oklijevaju, kalkuliraju i odugovlače.
    Majko Božja Fatimska, moli za nas!

    Kikii

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja se radujem izvješću bitno.neta.
      Oni će razbiti opsjene "fatimita".
      TZ

      Izbriši
  4. Nešto je u svemu čudno. Papa emeritus prekida svoju šutnju. Zašto ovako brza reakcija - orkestrirano - Sala Stampa, Radio Vatikan, Osservatore Romano, a onda i cijeli liberalni tisak?
    Ako je to neka glasina starog njemačkog svećenika profesora i izmišljotina tradicionalnih "fatimista"? Kolike stvari Vatikan nikada ne demantira.

    Kikii

    OdgovoriIzbriši
  5. Siguran sam da Treća tajna oko koje se još uvijek isprepleću legende govori o posljedicama II.vatikanskoga sabora.
    Još nikada u povijesti kršćanstva nije postojalo takvo opustošenje u Crkvi kao nakon ovih događaja, napose nakon katastrofalne liturgijske reforme.
    Ovo uništenje puno je gore od svih prethodnih revolucija i ratova skupa i ne dolazi izvana, nego iz unutrašnjosti Crkve.
    Ako se i upozorava na Rusiju i na događaju ondje, onda svakako i na koncilsku katastrofu.
    Grozno je da je postojao dogovor da se ovo upozorenje prešuti i da su gotovo svi akteri koji su danas na službama u tome zdušno sudjelovali.
    Krist će ih pitati: „Što ste napravili od moje Crkve?“
    Pia

    OdgovoriIzbriši
  6. Zar danas nije vrijeme koje proriče neobjavljeni dio tajne?
    Apostazija je vidljiva na svakome koraku.
    To je ono što je sestru Luciju sprječavalo da napiše tajnu.
    To je ono što je i velikog kardinala Ottavianija činilo sumnjičavim prema poruci: velika apostazija u Crkvi.

    Jure G.

    OdgovoriIzbriši

Napomena pri komentiranju:
Objavljujem korisne, pristojne i potpisane komentare.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...