utorak, 3. svibnja 2016.

Kardinal Kasper: "Teoretski je moguće da žene sudjeluju kod izbora pape"

Kardinal Kasper
(Rim) Kardinal Walter Kasper nastupa dženderistički i zahtijeva sudjelovanje žena na sljedećoj konklavi.
Zahtijeva li njemački kardinal i kardinalice, ne može se jasno iščitati iz njegove izjave. U svakom bi slučaju trebale, ako bi se njega pitalo, na sljedećoj konklavi i žene moći birati papu.

„Teoretski je moguće da žene sudjeluju kod izbora pape. Sastav skupine koja ima zadaću izabrati papu, nije predmet božanskog mandata. Ta se stvar može promijeniti.“

Ove je riječi rekao kardinal u prošli ponedjeljak u Rimu kod predstavljanja novog posebnog izdanja „Marijine kćeri – Crkva i žene“ u mjesečniku Herder Korrespondenz, kako je prenio katholisch.de, obavijesna stranica Njemačke biskupske konferencije.

Izvor

3 komentara:

  1. „…nije predmet božanskog mandata“.
    Najprije, Božja riječ za kardinala Kaspera načelno je relativna, što se jasno može prepoznati po njegovim raznim tezama te stoga ne začuđuje ovakva izjava. K tome, Kasper Crkvu odavno drži samo društveno-političkom udrugom u kojoj se statute već prema stanju duha vremena može iznova definirati. To bi se sve moglo nazvati i radikalnim ekumenizmom s ciljem da se progresivne protestante još i nadmaši u relativizmu. Posljedice za Katoličku Crkvu u njemačkom govornom području danas su već razorne, no ta se činjenica kod nas posve ignorira. Ništa se ne poduzima u obranu od tog rastakanja katoličanstva, nego se to štoviše preko naših provincijskih piskarala i fanova njemačkog progresizma trajno i agresivno presađuje i u naše bogoslovije na štetu katoličke vjere koju sve više tjera u podzemlje modernistička teologija, a zdravu duhovnost guše karizmatski bolesnici.
    Ova Kasperova „teologija s koljena“ sve više postaje notornim isticanjem samoga sebe pri čemu Kasper ne preže od bilo kakvih trivijalnosti. Ali on je kod nas za mnoge još uvijek veliki teolog i genijalac….jadna nam majka!
    Josephus

    OdgovoriIzbriši
  2. Aha…to bi htio naš dragi kardinal – pravo glasovanja za žene na konklavi! I on još sa svom ozbiljnošću vjeruje da bi odabrane dame bile zadovoljne muškim nasljednikom apostola Petra?
    Koja li mu je loža sada stavila ovu bubu u uho?
    Tajnovita braća znaju zašto ne dopuštaju da žene sjede na njihovim tajnim okupljanjima. – Je li to možda razlog zašto ih se želi sada ubaciti u najviše crkvene službe?
    Jedno je ziher: s Kasperom u Kuriji nikada nije dosadno i nije potrebna druga dvorska luda (To riječ „Kasper „ ili „Kasperl“ otprilike i znači na njemačkome). Pia

    OdgovoriIzbriši
  3. Najprije Kasper, a nakon nekoliko dana i kardinal Parolin izjavljuje slične stvari...Slučajno?!
    Jasno je da nije riječ o stvarnom poštovanju žena i njihovoj velikoj ulozi u povijesti spasenja. Posrijedi je dženderističko i feminističko brkanje osnovnih pojmova, nastavak mlaćenja prazne slame oko marksističkog mita o "jednakosti" pod svaku cijenu: a posljedice tog stvaranja "raja na zemlji" jesu stotine milijuna ubijenih na najbrutalniji način.
    No, spomenute kardinale to kao da se ne tiče. Oni se s liberalnih svjetovnim medijima natječu u političkoj korektnosti. Da bi katolici trebali razmišljati drukčije od marksističkih probisvijeta, njih nekako baš i ne dira.

    Kikii

    OdgovoriIzbriši

Napomena pri komentiranju:
Objavljujem korisne, pristojne i potpisane komentare.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...