četvrtak, 20. listopada 2016.

POVODOM SLUŽENJA TRADICIONALNE LATINSKE MISE KARDINALA BURKEA U čemu se razlikuje tiha tradicionalna misa biskupova od tihe mise običnog svećenika

Prenosimo obavijest sa bloga Toma blizanac:
Tradicionalna Misa kardinala Burke-a u ponedjeljak je otkazana, tj. zabranjena.







Veliko hvala nadbiskupu Lefebvru!

Jednom Zdravo Marijom možemo zahvaliti dragome Bogu na svim dobročinstvima koja nam je udijelio!

Broj komentara: 10:

  1. Sve je to lijepo ali TLM na žalost neće biti jer je zabranjena. Valjda je to Božje upozorenje samom kardinalu Burkeu da se opredjeli. Ovo stvarno više nema smisla. Ne zanima me predavanje nego Misa.
    Robelar

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da se opredjeli????? U cemu??? Hvala!

      Izbriši
    2. Slažem se, u Bratstvu ga uvijek čeka mjesto i nekoliko tisuća vjernika koji će ga objeručke prihvatiti.

      Bb

      Asterix

      Izbriši
    3. Kardinalu svaka čast, alova "burkomanija" ne vodi ni čem. Ja ne ću poć na tu novu liturgiju u sv.Duje.
      Malo bi i njegove riči tribalo izvagat ko što se radi s sspx-om i usporedit ih s tradicijon. Budimo dosljedni.
      Jenko

      Izbriši
  2. Lijepo molim, iz kojeg razloga je sv. Misa zabranjena?

    Marcus Ullmann

    OdgovoriIzbriši
  3. Kardinal Burke trebao bi se konačno priključiti FSSPX-u. Ovako mu svaka šuša može zabraniti celebraciju kad hoće i gdje hoće.
    Pa onda mora celebrirati jadni i protestantizirani Novus Ordo. Kojeg li poniženja!
    Da mi netko ponudi da ću biti Sveti Otac, a da samo jednom celebriram Novus Ordo, mislim da bih, unatoč ljudskim slabostima, to odlučno odbio. A jedan kardinal Katoličke Crkve mora još snažnije svjedočiti vjeru od mene laika.
    Meni se okrene želudac kad čujem da kardinal Burke - unatoč zbilja velikim stvarima koje je posljednjih godina učinio i hrabrosti koju je svedočio - hvali Ivana Pavla II.
    Ovo nije više vrijeme osrednjosti: ili ćemo svjedočiti ili nas ne će biti!

    Kikii

    OdgovoriIzbriši
  4. "Tiha misa kardinala Burkea". Dobar naslov za novelu.
    M. P.

    OdgovoriIzbriši
  5. Meni se diže želudac kad vidim kako se mnogi, a osobito Vi ovdje u komentarima osim istriana pravite važniji, pametniji i mudriji od jednog kardinala. Slažem se da možete iznjeti mišljenje ili uvjerenje no onda to tako činite u tom kontekstu riječi, a ne nadmudrivanjem i pametovanjem jer to nije dobra slika tzv.tardicionalista. Na ovaj način vrlo ružnu sliku ostavljate, a znam da niste toliko grdi.
    Ivan Pavao II je napravio uza sva zla djela i dobrih stvari, a tko smo mi da ulazimo u Božje stvari i osuđujemo? Ljubiti nam je, a ne osuđivati i činiti sarkazme. Roblear i Kikii zaista ponekad ispada kao da nemate mjere u tome. Je li to zaista tako? Nadam se da nije.

    Sa ovakvom slikom tzv.pravovjernih vjernika pokazujete vrlo lošu sliku, a važno je ne "soliti" što će kardinal i kako će on već moliti i raditi na tome da se osposobi i crkva sv.Martina i da tradicionalisti konačno postanu ujedinjeni, raditi na sebi... Nadam se da ne mislite da ste pametniji od kardinala Burkea.

    Odgovor Marcusu To je slika današnjeg kaptola, preporučam pročitati

    http://tomablizanac.blogspot.hr/2015/10/korespondencija-s-nadbiskupijom.html

    nažalost biskupi s kaptola nisu ljubitelji TLM, a niti za Novu Misu nisu osigurali da jedan kardinal slavi u katedrali već su ga smjestili u crkvu sv.Katarine na gornjem gradu. Jednom kardinalu tako nešto učiniti? Sramota i žalost i jasno pokazuje značaj bratstva sv.Pia x u današnjem vremenu.

    Molimo i ne solimo već pustimo kardinala da sam u povezanosti s Bogom razmišlja kako će i što činiti.

    Ovaj tradi skup nema niti t od tradicije, opet neki trojanac. Žalosno je i za Batarela što ima neke dobre stvari no to je kao da radiš na manjim posljedicama, a daleko su veće, a uzrok koji leži u promijeni nauke i Mise zapostavljaš. Viliagare i slični koji pjevaju Jaltu, Jaltu u srcu grada Zagreba nikad neće riješiti stvar dok ne kleknu na koljena i vrate se starom nauku. Kardinal Burke podržava i drži se starog nauka. To što mu čine molimo i pustimo Bogu i njemu!

    Sa poštovanjem Imela

    OdgovoriIzbriši
  6. Draga Imela, zao mi je ali moram ti reci da se ovaj tvoj buckuris ne moze progutati - neslan je ("Molimo i ne solimo ...").
    Mi jesmo tu da solimo da svijet ne obljutavi i da mi sami ne obljutavimo kusajuci "novo-milosrdno" "evangeliziranje".

    Bio sam potpisnik peticije za podrsku kardinalu Burkeu, ali sam se pokajao nakon njegovog bljutavog drzanja od Sinode za obitelj pa do danas i Robelar je u pravu, on se mora opredijeliti ili ce postati kao oni bljutavi Laodicejci.

    P.K.

    OdgovoriIzbriši
  7. Imelice, ne znam kako bih ti neke stvari rekao sladunjavo i lajtupakirano a da sol ne obljutavi i ne baci se van da po njoj svi gaze. Vrijeme kompromisa i sjedenja na dvije stolice je davno prošlo. Kardinal Burke se kao i mnogi drugi udario o kamen spoticanja. Čuj tradicionaliste koji vamo propovijeda tradiciju a služi NO. Nadbiskup Lefebvre nije odslužio ni jednu. Ni Sv. Padre Pio . Ni Sv. JoseMaria. Ovo mi je došlo da zapišem prije godinu dana. ,,Kao što smokva ne zadrži sav plod , nego nekog odbaci i strese, tako će i neki koji su vjernici otpasti. I otpala smokva bila je smokva, i otpali vjernik bio je vjernik.Ali ipak su otpali." Robelar

    OdgovoriIzbriši

Napomena pri komentiranju:
Objavljujem korisne, pristojne i potpisane komentare.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...