ponedjeljak, 20. lipnja 2016.

ZASLUGAMA NADBISKUPA LEFEBVREA Opet prepuna crkva na tradicionalnoj Misi u crkvi sv. Martina




Bogu hvala ove nedjelje je velečasni Matthew Bartulica služio pjevanu tradicionalnu latinsku Misu u crkvi sv. Martina u Zagrebu. Dobro se prisjetiti da je blaženi kardinal Alojzije Stepinac služio isključivo tradicionalnu Misu, jer protestantizacija Mise (novus ordo) kreće 60-ih godina prošlog stoljeća, nakon pastoralnog Drugog vatikanskog koncila, koji se uzima kao prepoznatljiv znak vjerničkog pada duhovnosti i pomanjkanja ljubavi prema Bogu, što se kasnije potvrdilo i plodovima nakon Drugog vatikanskog koncila u padu svećeničkih zvanja, pomanjkanju svetosti svećenika, itd.

To je inače druga pjevana tradicionalna latinska Misa s kađenjem u 21. stoljeću u samoj crkvi sv. Martina. 
Prvu pjevanu tradicionalnu Misu sa kađenjem u crkvi sv. Martina služio je velečasni Marko 30.6.2013., koji je od 8.12.2014. i službeno svećenik Bratstva sv. Pija X.


Prisjetimo se da je, Bogu hvala, nedavno Svećeničko bratstvo sv. Pija X. služilo svečanu pjevanu tradicionalnu Misu u Zagrebačkoj nadbiskupiji.


Zahvalimo Gospodinu jednom Zdravo Marijom na današnjoj svetoj Misi i na skorom redovitom nedjeljnom služenju tradicionalnih svetih Misa Svećeničkog bratstva sv. Pija X. u Zagrebačkoj nadbiskupiji, jer kako je i danas viđeno, zasigurno postoji veliki interes vjernika za prisustvovanjem katoličkoj (čitaj tradicionalnoj) Misi i očuvanju Svete Katoličke Vjere.

1 komentar:

  1. Hvala Bogu velikome na ovoj misnoj Zrtvi! Pozdrav iz Svicarske

    OdgovoriIzbriši

Napomena pri komentiranju:
Objavljujem korisne, pristojne i potpisane komentare.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...