nedjelja, 15. svibnja 2016.

NEZAUSTAVLJIV RAST TRADICIONALIZMA U HRVATSKOJ Prepuna crkva sv. Martina na tradicionalnoj latinskoj misi u Zagrebu. Uskoro očekujemo dolazak Svećeničkog bratstva sv. Pija X. (FSSPX-a) u Zagrebačku nadbiskupiju

Slika sa današnje svete Mise

Hvala monsinjore!
Istina se mora naviještati.
Hvala dragome Bogu i Blaženoj Djevici Mariji na današnjemu danu.
Izvještaj sa katoličke mise možete pročitati na blogu Toma blizanac.

Zbog velikog broja ljudi nadajmo se da će Zagrebačka nadbiskupija imati razumijevanja da tradicionalne latinske mise uskoro budu služene u bazilici Srca Isusova u Palmotićevoj.



"Kao suradnici opominjemo vas da ne primite uzalud milosti Božje. 
Jer on veli: U vrijeme milosti usliših te i u dan spasa pomogoh ti. 
Evo sad je vrijeme milosno, evo sad je vrijeme spasa."

AMDG!

Broj komentara: 5:

  1. Kako predivno i kako bogato danas i to ne samo danas već i zadnji put u Češkom domu na TLM koju je slavilo bratstvo sv.Pia x. Kako veličajno pjevanje oba puta i kakav mir, sklad, mnoštvo ljudi, a bez guranja, priče, razgovora na mobitel, okretanja prema ljudima... Jedinstveni stav poklonstva pred Gospodinom jer Krist je važan i to je Njegova žrtva za nas slabe, grešne, jadne ljude....(Kristocentričnost)

    Molimo i prikazujmo da naši biskupi shvate da ih volimo i poštujemo, ali ne možemo ih voljeti preko Krista jer on je Alfa i Omega, prvi i posljednji... Hvala svim biskupima koji razumiju i mogu iščitati iz dokumenata da je TLM jedina katolčka Misa koja je dogmatski kanonizirana i obvezujuća Misa, koji vide da su mnogi sveci živjeli i hranili se upravo na njoj i koji vide da je to ono što želimo slijediti... Biti odan Bogu u jedinoj katoličkoj i apostolskoj crkvi... Poslušnost je krepost ako smo poslušni u skladu sa poslušnošću vrhovnom autoritetu Bogu no ako je to u suprotnosti tad smo dužni poradi spasa duša odbiti tu poslušnost i tad neposluh jest krepost jer odbijamo ići u grijeh... Bog nam je ostavio dogme i dogmatske kanone kao svoj polog. On je obećao oćitovati se u nepogrešivom učiteljstvu za razliku od pogrešivog učiteljstva, a nepogrešivo jesu dogme i dogmatski kanoni i po tome tu je TLM... Molimo da biskupi razumiju da se ne možemo odreći naše katoličke vjere kao što se ni bl.Stepinac nije odrekao nego je ostao čvrst i jak do zadnjeg daha. Molimo da nam omoguće crkveni prostor za svakodnevno/svakotjedno slavljenje TLM i daju dopuštenje svećenicima koji žele slaviti TLM. Zahvalni budimo sa vjerom i pouzdanjem u Boga unaprijed jer On zasigurno svoje neće ostaviti makar morali ići i do kraja po primjeru svih velikih svetaca i bl.Stepinca.Biskupe Bog blagoslovio i prosvjetlio i učnio srca sućutna njihova, milosrdna i ispunjenja ljubavlju prema svojim "ovčicama"... Kad se to dogodi uzvratimo sinovskom ljubavlju i odanošću, a sad molimo.
    JM

    OdgovoriIzbriši
  2. Potencijalna dodjela ili ne bazilike u Palmotićevoj (ne znam zašto se baš zapelo za tu crkvu, dok mnogo ljepše i "nežupske" crkve poput sv. Katarine stoje gotovo prazne) stvarno nema nikakve veze sa Zagrebačkom nadbiskupijom, već bi to bila isključivo stvar Isusovaca....

    OdgovoriIzbriši
  3. Neka bude kako Bog hoće i tamo u onoj crkvi gdje On hoće. Naravno da ne biramo.... Katoličko izdanje starijeg tipa i predivno. Ionako je prva TLM prije 11 godina služena u crkvi sv.Katarine. Zahvalni smo mladomisniku koji ju je slavio tad i župniku koji je dao prostor te sopranisticama na pjevanju divnom, a i svima koji su došli ili pomogli tome Božjem djelu... Vjerujem da u jednoj kartuziji neće uzmanjkati molitve za tog župnika...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Lijep je to bio događaj...kao kakvo čudo!
      Nije onda bilo lako kao danas!
      Mnogo je divnih ljudi, živih i pokojnih, zalijevalo stablo Tradicije u posljednjim desetljećima. Nekada je i samo spominjanje Tradicije bilo opasno, bilo velika stvar.No trebalo je negdje početi. Trebalo je probiti led...i izgubiti glavu, ugled i dobar glas?! I nakon toga ne moći se hvaliti divnim djelima.
      A organizirati jednu celebraciju u takvim uvjetima: to je mogao u ono vrijeme samo vlč.Šipoš!
      Ali danas se baš za to puno i ne mari. Kod većine Tradicija počinje s njima samima.
      To su bila vremena drukčijih tradicionalista: onih koji su znali da je Tradicija sveta, da je to put spasenja...ali da to puno košta! Da je to put za Isusom na Kalvariju.
      Internet je tek dolazio, s Bratstvom se tek stupalo u kontakt...nije bilo informacija. Bilo je teško, vrlo teško!
      Tko nije pronašao put do Bratstva, na neki se način iz svega povukao: ali koliko znam, nitko (ne govorim o promatračima) nije izdao Tradiciju.

      Kikii

      Izbriši
    2. Pitam se samo je li ovo zbilja veliki povratak Tradicije ili je posrijedi zatišje pred buru?!
      Koliko će nas ostati vjernih svetoj Tradiciji ako se to bude moralo opet plaćati gubitkom dobrog glasa, konkretnim sankcijama ili pak krvlju?
      Jasno, ne puno. Ne će se tada iznositi znamenke, niti objavljivati videozapisi. No to opet ne mijenja ništa na stvari. Tradicija je put Crkve.
      U svakom slučaju, bit će nas. Jer nas je i nekada bilo...
      Danas je još doprlo do nas puno svjetlo nauka mons.Lefebvrea i ojačala je svijest o važnosti Fatime i drugih crkveno priznatih objava koja najavljuju ova teška vremena i svi znamo za obećanje Majke Božje da će njezino Bezgrješno Srce pobijediti!

      Kikii

      Izbriši

Napomena pri komentiranju:
Objavljujem korisne, pristojne i potpisane komentare.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...