subota, 21. svibnja 2016.

"LOŠ KONCIL I LOŠA MISA" Fatima: zapanjujući razgovor Benedikta XVI. s ocem Ingom Dollingerom; DODATAK Odgovor Benedikta XVI.


„Ne slušati Presvetu Djevicu koja je poslana od Boga“, tvrdila je sestra Lucija dos Santos u jednom intervjuu od 26. prosinca 1957. koji je dala ocu Augustinu Fuentesu uz dopuštenje Pija XII. u samostanu Bosonogih karmelićanki u Coimbri, na znanje pomoćnom biskupu Leirije, dvojici biskupa Coimbre te apostolskom nunciju u Portugalu, „to je grijeh protiv Duha Svetoga“.

I to baš na blagdan Duhova ove godine njemački teolog otac Indo Dollinger, zaređen za svećenika 25. lipnja 1954., nekoć tajnik augsburškog biskupa Josefa Stimpflea, te osobni prijatelj Benedikta XVI. dao je odobrenje Maiki Hickson da na stranicama OnePeterFive objavi ovu zapanjujuću izjavu: „Nedugo pošto je Kongregacija za nauk vjere objavila Treću fatimsku tajnu u lipnju 2000. godine, kardinal Joseph Ratzinger rekao je ocu Dollingeru tijekom jednog osobnog razgovora da postoji jedan dio Treće tajne koji još nisu objavili! 'Postoji još i više od ovoga što smo objavili', rekao je Ratzinger. Osim toga, rekao je Dollingeru da je objavljeni dio autentičan i da neobjavljeni dio govori o 'lošem Koncilu i lošoj Misi' koji će doći u bliskoj budućnosti“. „Otac Dollinger“ – zaključuje Hicksonova – „dao mi je dopuštenje da objavim ove činjenice na blagdan Duha Svetoga i dao mi je svoj blagoslov“.

Dosje Fatima koji se otvorio prije 99 godina, nastavlja svoj hod obogaćenja dokumentacije po nadnaravnoj i naravnoj povijesti koji će se nastaviti, bilo dok se Treća tajna ne objavi svijetu u cijelosti; bilo dok se ne ostvari posljednje Gospino proroštvo, iliti pobjeda Srca Marijina.

Sestra Lucija dos Santos napisala je Treću tajnu u Tuyu 3. siječnja 1944. godine i predala ju je monsinjoru José Alvesu Correia da Silvi, biskupu Leirije – Fatime u lipnju iste godine. Njega su pozvali u Rim u ožujku ili travnju 1957. Tekst je trebalo objaviti u vrijeme pontifikata Ivana XXIII. 1960. godine, prema točnim Gospinim uputama. Međutim, to se nije dogodilo po želji pape Roncallija i njegovih nasljednika.

Fatimski su vidioci uvijek govorili o Tajni podijeljenoj u tri dijela. „Tajna se sastoji od tri različite stvari“, napiala je sestra Lucija u svojem Trećem sjećanju (A.M. Martins SJ, Documenost, Fátima, L.E.Rua Nossa Senhora de Fátima, Porto 1976., str.219). U četiri Sjećanja ona je izjavila da je pisala uz pomoć Duha Svetoga. (usp. Četvrto sjećanje Lucije dos Santos u isto, str.215). Samo treći dio Tajne napisan je posebno da se preda isključivo Kristovu namjesniku: njemu samome odgovornost da zna, njemu samome odgovornost da  djeluje sukladno tome.

U Četvrtom sjećanju sestra je Lucije napisala da je Gospa izjavila: „U Portugalu će se uvijek sačuvati dogma vjere, itd…To nemojte nikomu reći“. I upravo u ovome „itd.“ obuhvaćen je treći dio Tajne i ova krnja rečenica nije navedena u Fatimskoj poruci koja je objavljena 26. lipnja 2000. I zbilja, Kongregacija za nauk vjere koju je u to vrijeme vodio pročelnik kardinal Ratzinger, izvukla je dva dijela Tajne, i to ne iz Četvrtog, nego iz Trećeg sjećanja gdje nema objave da će se u Portugalu sačuvati dogma vjere, držeći sigurnim da na drugim mjestima ne će biti tako…otpadništvo se uistinu posvuda proširilo i ima ga i izvan Crkve i unutar nje.

Svaki papa, od Pija XII. naovamo, upoznat je s Trećom tajnom, ali su se samo dvojica dosada potrudila nešto od toga proširiti i nešto učiniti. A Fatima ostaje još uvijek nedovršena: Skepticizam? Razboritost? Strah? Granice koje dijele ova držanja koja su papa imali, tanke su. Stvarna činjenica je da su Fatimska ukazanja najuže povezana s crkvenom stvarnošću, danas toliko izmučenom, toliko neosjetljivom za nadnaravno, toliko zbrkanom, toliko moralno i duhovno iskvarenom, toliko krcatom teoloških i doktrinarnih zabluda, toliko lišenom katehetskih učenja

Fatima je isprepletena s trenutačnom mukom crkve koju su uzrokovale ponajprije dvije revolucije, pastoralna i liturgijska: Drugi vatikanski sabor i sveta Misa. Ne zaboravimo da se Anđeo Portugala ukazivao vidiocima (1915.-1916.) za pripravu Gospinu dolasku i dao je svetu Hostiju Luciji, a Krv Kristovu koja je bila u kaležu podijelio je Jacinti i Franji, govoreći:


„Primite Tijelo i pijte Krv Isusa Krista koje nezahvalni ljudi strahovito vrijeđaju! Prinosite zadovoljštinu za njihove grijehe i tješite svoga Boga (…) Obnavljajući žrtvu Isusove muke i smrti, sveta je Misa toliko velika stvar da je dostatna zadržati Božju pravdu“. 
(Fatima i Muka Crkve, Sugarco, Milano 2012, str.80).

Sveta je Misa izmijenjena, ona je teško povrijeđena s ciljem da se u središte pažnje ne stavlja više naš Gospodin i njegova Žrtva, nego okupljeni zbor vjernika, a učinivši to, vjera je i u kleru i među vjernicima izgubila čvrstoću i značaj, a milosti su se smanjile dok su se crkve praznile, skupa s bogoslovijama.

Snagom objave oca Dollingera (čiji je ispovjednik bio sveti Pio iz Pietrelcine s kojim je bilo vrlo povezan; predavao je moralnu teologiju u bogosloviji Order of Canons Regular of the Holy Cross u Brazilu, u kojoj je studirao i budući biskup Athanaisus Schneider; Dollinger je 1970. godine sudjelovao u diskusijama Njemačke biskupske konferencije o masoneriji na kraju kojih se ustvrdila nepomirljivost između masonerije i Katoličke Crkve) možemo razmišljati o nekim vidicima.

Marijanski papa, Ivan Pavao II, spašen je 13. svibnja 1981. od napada profesionalnog ubojice Mehmeta Ali Agce, rekao je da mu je život spašen zahvaljujući Gospi Fatimskoj i htio je objaviti svijetu viđenje koje su imala portugalska djeca pastiri. To je bilo 13. srpnja 1917. u Cova d'Iria: Gospa se ukazuje treći put i objavljuje Tajnu: viđenje pakla (prvi dio); posvetu Rusije Bezgrješnom Srcu Marijinu (drugi dio) te treći dio koji je i danas još nepotpun.

Sestra Lucija piše na komad papira: „Anđeo s plamtećim mačem u lijevoj ruci; bljeskajući je ispuštao plamenove za koje se činilo da će zapaliti svijet; ali su se gasili u doticaju sa sjajem koji je isijavala Gospa iz svoje desne ruke prema njemu: Anđeo, pokazujući zemlju desnom rukom, reče snažnim glasom: 'Pokora! Pokora! Pokora!' I vidjeli smo (…) Biskupa odjevenog u bijelo, 'imali smo dojam da je to bio Sveti Otac'. Razni drugi biskupi, svećenici, redovnici i redovnice uspinjali su se na strmo brdo na čijem je vrhu bio Križ od grubo obrađenih trupaca kao da je od hrasta plutnjaka s korom; Sveti Otac, prije nego što je onamo dospio, prošao je kroz veliki grad napola u ruševinama i tresući se, isprekidanim korakom, pogođen boli i žalošću, molio se za duše leševa koje je susretao na putu; došavši na vrh brda, klečeći u podnožju velikoga Križa, ubila ga je skupina vojnika koja je ispalila više metaka iz vatrenog oružja te strijela, a na isti su način umrli jedan za drugim i ostali biskupi, svećenici, redovnici i redovnice i razni laici, muževi i žene različitih staleža i položaja. Ispod dviju poprečnih greda Križa bila su dva anđela, svaki s kristalnom posudom u ruci u koje su sakupljali krv mučenika i njome škropili duše koje su se približavale Bogu.“

A koje je objašnjenje ovoga viđenja i koja je tajna koju implicira? Gospa je pokazala svaku stvar u dvama prvim dijelovima, ništa takvo ne postoji o trećemu, osim teološkog komentara kardinala Josepha Ratzingera, a tekst i komentar predstavljeni su na tiskovnoj konferenciji koju je pratio cijeli svijet. Međutim, kada je postao papa, izjavio je u Fatimi 13. svibnja 2010.: „Zavaravaju se oni što misle da je završena proročka misija Fatime“. Je li slučajnost da je Benedikt XVI. upravo na početku svojega pontifikata otvorio poznatu raspravu o hermeneutici Drugog vatikanskog sabora, otvorivši tako zdravo razdoblje promišljanja o ovome saboru? Je li slučajnost da je objavio Summorum Pontificum 2007. godine, olakšavši celebraciju svete Mise po tradicionalnom obredu koja je bila pokopana i progonjena od 1969. godine? Je li slučajnost da je dokinuo dekret o izopćenju četvorice biskupa FSSPX-a koji su se uvijek ustrajno oslanjali na dva stuba: tridentsku svetu Misu i konstruktivnu kritiku Drugo vatikanskog sabora? Je li slučajnost da najprije Benedikt XVI., a onda i Franjo žele ponovno izmirenje sa Svećeničkim bratstvom koje je utemeljio nadbiskup Marcel Lefebvre? Slučajnost ili sve to ulazi u njihovo znanje o onome što je Gospa rekla u Fatimi? 

Odgovori na ta pitanja u međuvremenu, s obzirom na ovu strašnu uočnicu stogodišnjice ukazanjā, jesu u Trećoj fatimskoj tajni: ključu za otvaranje ponovnog oživljavanja Crkve.

Cristina Siccardi




DODATAK:

Zapanjujuće brz odgovor – prenosimo sa stranica Vatikanskog tiskovnog ureda

Neki članci koji su objavljeni posljednjih dana donijeli su izjave koje se pripisuju profesoru Ingu Dollingeru, prema kojima mu je u lipnju 2000. godine tadašnji kardinal Ratzinger nakon objavljivanja Treće fatimske tajne povjerio da Tajna nije u cijelosti objavljena. S time u svezi, Papa emeritus Benedikt XVI. obznanjuje – preko Tiskovnoga ureda Svete Stolice – „da nikada nije razgovarao s Dollingerom o Fatimi“ i jasno tvrdi da izjave koje se pripisuju prof.Dollingeru o ovoj temi „jesu čiste izmišljotine, posvema neistinite“ i odlučno potvrđuje: „Treća fatimska tajna u cijelosti je objavljena“.

Izvor_2

Broj komentara: 8:

  1. Svi su pape posve problijedjeli kod čitanja Treće tajne i objavu nisu odobrili tijekom svog pontifikata – to nas nekako navodi na zaključak da je riječ o otpadništvu od prave vjere u crkvenoj hijerarhiji!
    Je li ova vijest Dollingerovim izjavama izmišljena ili nije, to sa sigurnošću ne znamo – meni je nekako čudno da bi jedan stariji njemački svećenik, profesor pred kraj života lagao, zacijelo pretpostavljajući da će doći demanti iz Vatikana. Čudno je i da se papa emeritus Benedikt XVI. nije javio kad su bile najteže i najvruće raspre o samim fundamentima katoličke vjere, a da se ovako brzo i odrješito javlja kako bi u korijenu sasjekao svaku glasinu o neobjavljenom dijelu Treće fatimske tajne. Inače, ove glasine nisu od jučer. I ne govore ih samo idioti. Riječ je o dosta ozbiljnim argumentima, o ozbiljnim istraživanjima i o drugim izvorima.
    Pia

    OdgovoriIzbriši
  2. Navodno je Majka Božja početkom devedesetih rekla sestri Luciji: „Promjene u Istočnoj Europi ne vode miru, moje riječi se iskrivljuju! Rusija se nije obratila i Rusija će biti bič koji Bog upotrebljava za kažnjavanje mnogih naroda. Bog će udariti sa svom oštrinom!“
    Ako pogledamo političku situaciju u svijetu – od Ukrajine, preko Turske do Sirije – ne možemo se riješiti osjećaja da Zapad Rusiju provocira pod svaku cijenu i da je želi navući na nepromišljene korake.
    Kad budu Rusiju toliko izludjeli da krene u rat, onda posljedice ne će biti predvidljive i na koncu će Rusija doista i biti bičem kojim će se kazniti hedonistička zapadna društva.
    Stella

    OdgovoriIzbriši
  3. Postaje sve zanimljivije pred 100godišnjicu Fatime... Osobno mislim da će se stvari još brže početi odvijati taman nakon završetka 100godina ukoliko se ne dogodi ono što je Ivan Pavao II propustio učiniti.
    Danas Hod za život je isto pokazao sliku crkve i društva... Umjesto da su redovnici i laici iz crkve molili na koljenima (čast izuzecima) snagu da im da Bog da da krunicu mole putem oni su zajedno sa redovnicima pjevali u srcu grada, u srcu domovine Hrvatske pjesmu Jalta, Jalta... pa dobro vele priklanjaju se bajkama... već kad su jugonostalgičari (iako je sama inicijativa vrlo pozitivna no ta pjesma ne ide i ne ide u prilog to što su se osvrnuli na feministkinje i crnokošuljaše jer tko je Božji ignorira zlo, a Bog dopušta zlo da bi prodrmao osobu i da bi osoba u slobodnoj volji još više pristala uz Boga...Feministkinje je trebalo ignorirati, a ne dati im pažnju jer upravo zlo to i hoće)lijepše bi bilo da su zapjevali pjesmu zadrugara Kad se male ruke slože, daleko lijepše i smjelije no da se krunica promolila to bi bilo ono pravo....

    Još uvijek vjerujem i još u meni ima nade da će papa Benedikt dovesti neke stvari u red makar sad to izgledalo nemoguće....
    Svakako molimo i prikazujmo na odluku biskupa Fellaya.
    Bb, Lp!
    JM

    OdgovoriIzbriši
  4. Čudna neka izjava: najprije, zašto Papa Emeritus nije demantirao i izjavu biskupa Krenna?
    Mislim da Benedikt XVI. ne prihvaća ucjene ni prisile, ali je stalno pod nadzorom i ne može ništa reći da se to ne pročita i dopusti.
    Njega glasine nikada nisu zanimale - to znaju svi koji ga malo bolje poznaju. Pretpostavljam da on misli da mnogi vjernici sada već uspijevaju malo prodrijeti do onoga što se događa iza kulisa i shvatiti što je izvorno promišljanje Benedikta XVI. i kako on reagira.
    Ovime pokazuje da je u vrlo nepovoljnom položaju i da mu nije lijepo, a svi svećenici i vjernici koji još imaju katoličko srce itekako će nakon ovoga porazmisliti o važnosti Fatime.
    Stella

    OdgovoriIzbriši
  5. Kada je objavljena Treča tajna 200. god., odmah je otpočela diskusija o cjelovitosti onoga što je objavljeno. Sumnje su nastale i zbog nepodudaranja teksta s ranijim izjavama papā, kardinalā, biskupā i osoba bliskih sestri Luciji, te naravno, i same sestre Lucije, kao i zbog proturječja između objavljenog dokumenta i omotnica u kojima je bio čuvan, uključujući i dokument koji je potpisao Ivan XXIII. Riječ je o diskusiji koja još nije zaključena na zadovoljavajući način, a izjave oca Dollingera pridonijet će svakako da se ponovno pokrenu i čak i pojačaju. Istina će morati jednom izići na vidjelo!
    Josephus

    OdgovoriIzbriši
  6. Evo oglasio se i nebitno.net. Sve mi se pomotalo . Ovaj kaže tajna je cijela otkrivena , ovaj veli nije. Jedan veli svećenik u bijelom je papaI.P.2., drugi nije. Ovaj ugrađuje metak u krunu Gospi a bit će pogođen strelicama . Treba biti ubijen , a u stvari je samo ranjen. Bit će tako , a i nemora. Ako bude onda je to to , a ako nebude onda smo izmolili da se ne desi. Posvetili i više nego Gospa traži tj. cijeli svijet ali valjda tu Rusija ne spada. Rusi hoće , papa neće. Tajna koja nije tajna ali se drži tajnom jer ne bi bila tajna, a ta tajna je da 2.V.K. ne valja , ali ovi koji znaju tu tajnu moraju se pravit da ju ne znaju jer su masoni a ne bi smjeli biti...
    Kao prvo ako je tajna onda nije da ju svi znaju nego samo onaj kome Gospodin želi objaviti. Kakva je to tajna ako ju svi znaju. Drugo , Gospa je kao i svugdje pozvala na obračenje , molitvu i žrtvu, što se ovdje stavlja u drugi plan . Treće , senzacionalizmu nema mjesta,sam Bog kaže kako ćemo prepoznati lažnog proroka od pravog. Ako se ostvari ono što je govorio, od Boga je . Bit će što Bog hoće. Četvrto , mi gledamo nejasno kao u ogledalu , onako kako bi htjeli . Nesavršeno je naše spoznanje . Peto, držimo se Otkrivenja Svetoga Ivana Apostola . Robelar, zbunjeni katolik.

    OdgovoriIzbriši
  7. http://tradicionalnalatinskamisa.blogspot.hr/2016/05/treca-fatimska-tajna-nije-u-cijelosti.html

    Komentar od Kikii pod ovim postom mi je danas uvelike pomogao da shvatim Istinu jer bitno.net je razotkriven prije nego li se i oglasio o Fatimi... Jasno je masonerija brani 2VK, bitno.net kao moderni glas crkve slijedi masoneriju, a oni koji ne razumiju pravovjerni nauk makar možda nešto i imali malo pravovjernog u svojim razmišljanjima i sl.slijede zapravo moderni nauk jer im se on kao krinka postavlja, a kako ne znaju i ne traže na pravim mjestima rješenje zapravo slijede masoneriju makar to i ne žele no neminovno je. Da bi ostali i bili pravovjerni potrebno je slijediti prave izvore i samo tako ćemo moći izbjeći propast duše i masoneriju... Nažalost mnogi će jer im se ne da ili iz straha ili nekreposne poslušnosti i na ovo ostati gluhi i slijepi.Pišem riječ nažalost u gornjem retku jer se tako kockaju spasom duše... Trgnite se vi što spavate i zasjat će vam sunce pravde i istine!

    JM

    OdgovoriIzbriši
  8. Jasno je da sve nije objavljeno. Zašto?
    1. Kod svih drugih tajni slijedi najprije viđenje, a potom tumačenje. U slučaju Treće tajne imamo samo viđenje, bez tumačenja.
    2. Postoji teorija duljine Treće tajne.
    3. Postoji teorija dviju omotnica.
    4. U Kuriji postoji poseban jezik za određene slučajeve za koji je tipično da se ne laže, ali i ne kaže cijela istina jer se vjeruje da se taj slučaj mora diplomatski riješiti.
    No vrijeme je da se prekine s tim igrama i objavi Treća tajna radi budućnosti Crkve i svijeta.
    Josephus

    OdgovoriIzbriši

Napomena pri komentiranju:
Objavljujem korisne, pristojne i potpisane komentare.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...