ponedjeljak, 28. travnja 2014.

Izvještaj posjeta FSSPX-a Zagrebu 27.4 2014.


Kratki izvještaj 3. službenog posjeta svećeničkog bratstva FSSPX-a Zagrebu
Klerici: 2 svećenika i 4 časna brata
Laici: 50tak
Trajanje Tradicionalne Mise i predavanja: od 9i30 do 12i30
Dojmovi: Izvrsna organizacija, propovijed i predavanje jako dobro sastavljeni, tako da je mogao pratiti onaj tko jako puno zna i onaj tko se prvi put susreće sa tradicijom Katoličke Crkve.
Najzanimljiviji dio predavanja zasigurno je statistika koja je očiti dokaz da je modernizam sinteza svih hereza i da nije od Boga.
Zaključak: Tradicija Katoličke Crkve je jedini put prema spasenju.


Stariji posjeti:

FSSPX u Zagrebu (travanj 2012.) 


FSSPX u Zagrebu (travanj 2013.)

Broj komentara: 14:

  1. Slažem se s komentarom: kratko i jasno. Pater Schmidberger je jedan od velikana novije crkvene povijesti i bila je čast sudjelovati na ovom događaju. Liturgija prelijepa, ministranti izvrsni, vjernici pobožni. Deo gratias!

    Kikii

    OdgovoriIzbriši
  2. Premda su neki drugačijeg mišljenja, slažem se da je statistika šokantna. Čuo jesam ponešto, ali da je situacija tako dramatična...I čovjek se upita kada će crkvrne vlasti konačno pogledati istini u oči i izići iz pokoncilskog maštanja.
    Osim toga, sve je trajalo oko 3 sata, a ja sam imao dojam da je to samo nekoliko trenutaka.

    Kikii

    OdgovoriIzbriši
  3. Statistike koje su iznesene su šokantne.

    Evo par dodatnih podataka na razini svijeta, ne samo raskršćanjene Europe ili Sjeverne Amerike, koji sam izvukao, a koji svjedoče o istom.

    Franjevci (1963): 27,136
    Franjevci (2012): 14,123

    Isusovci (1963): 35,788
    Isusovci: (2012): 17,676

    Dominikanci (1963): 10,150
    Dominikanci (2012): 5,947

    U sva 3 najveća reda na svijetu zabilježen je pad od gotovo 50%. Pad će pogotovo biti drastičan u sljedećem desetljeću jer su sva 3 reda u međuvremenu u prosjeku strašno ostarila. Tome nasuprot, broj stanovnika u svijetu se od 1963. do 2012. više nego udvostručio. To su sve podatci koji se mogu lako provjeriti na stranici http://www.catholic-hierarchy.org/ u statistikama koje se odnose na "religious orders".

    Brojke su egzaktne i brutalne.

    Gotovo jedino tradicionalna bratstva i redovi rastu.

    Za razliku od Benedikta XVI koji je bio svjestan ove brojčane kataklizme i katastrofe koja tek slijedi te počeo u određenoj mjeri okretati brod u pravom smjeru, čini se da je sadašnji rimski biskup prije svega noj sa glavom u koncilskom pijesku. Volio bih da sam sasvim u krivu i da me vrijeme demantira, ali bojim se da neće.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. KERMIT puno hvala na statistikama. Vrlo jasan pokazatelj...

      Izbriši
    2. "Po njihovim ćete ih plodovima prepoznati." (Mt 7:16)

      Ta statistika je uistinu jasan pokazatelj da je Bog povukao Svoj blagoslov s njih, jer su oni napustili Svetu Tradiciju i promijenili vjeru. No Božja Crkva se ne može promijeniti niti se može odijeliti od svoje Tradicije. Kao što je rekao mons. Lefebvre, mi (katolici vjerni Tradiciji) smo ti koji imaju četiri oznake Crkve, po kojima se prepoznaje Božja Crkva: Jedna, Sveta, Katolička i Apostolska. Modernisti i neokonzervativci to nemaju. Njihova vjera nije niti jedna - ne samo da svaki vjeruje što hoće, nego je ta vjera različita od vjekovne Katoličke Vjere, niti je sveta, tj. ne dolazi od Boga, nego od čovjeka, niti je posvećena Bogu, nego čovjeku - kako u huli kaže Drugi vatikanski riječima, što je citirao i p. Schmidberger na predavanju: "Po gotovo istom uvjerenju vjernika i nevjernika sve na zemlji treba biti uređeno prema čovjeku kao svom središtu i vrhuncu" (Gaudium et Spes, 12), dok Katolička Vjera naučava da je sve stvoreno usmjereno prema Bogu i stvoreno na slavu Bogu, i naposljetku, nova vjera nije niti katolička (što znači sveopća) ni apostolska, iz istog razloga - jer je pokušaj promjene apostolske Vjere, vjere univerzalne kroz stoljeća.

      Dakle, Bog je povukao svoj blagoslov s onih koji se žele kititi uzurpiranim titulama "službenih autoriteta" i dao ga je onom malom stadu koje je ostalo vjerno, kao što je učinio i u vrijeme proroka Izaije, kad je većina Izraelaca osim vrlo malog broja otpala od vjere, kao što je učinio i nakon Kristove Objave, kad je većina židovskog svećenstva odbila Krista, razapela Ga i počela proniti Njegovo Stado, i u vrijeme arijanske krize, kad je većina biskupa otpala od Vjere i počela progoniti one koji su ostali vjerni - kao što je p. Schmidberger rekao u predavanju, sv. Atanazije, patrijarh Aleksandrije, morao je poradi progona pet puta bježati iz svog sjedišta - on je taj koji je vjerne katolike tog vremena utješio onim već poznatim riječima: "Jer oni drže zgrade, ali vi držite Apostolsku vjeru. Oni su, istina, u zgradama, ali su izvan prave Vjere; dok ste vi, istina, izvan zgrada, ali je Vjera u vama. Razmislimo što je veće, zgrada ili Vjera. Jasno da je prava Vjera. Tko je dakle izgubio više, ili tko posjeduje više? Onaj tko drži zgradu, ili onaj tko drži Vjeru?"

      Mi smo morali imati Misu u hotelu, jer nismo bili dobrodošli u crkvama. Ali Bogu hvala, jer kršćani su, kao i naš Božanski Gospodin, uvijek bili "znak protivštine" - "Ako vas svijet mrzi, znajte da je mene mrzio prije nego vas. Kad biste bili od svijeta, svijet bi svoje ljubio; no budući da niste od svijeta, nego sam vas ja izabrao iz svijeta, zbog toga vas svijet mrzi. Sjećajte se riječi koju vam rekoh: ‘Nije sluga veći od svoga gospodara.’ Ako su mene progonili, i vas će progoniti..." (Iv 15:18-20)

      Tu vidimo još jedan jasan pokazatelj kad se sjetimo koliko Francisca vole liberalni mediji i kako je već u svojoj prvoj godini primio toliko priznanja od protubožjeg svijeta, npr. časopis Time ga je proglasio "osobom godine". S druge strane, blagopokojni Pio XII., zadnji prije nego što su modernisti zauzeli bastione Vjere, i dan danas je jedan od najoklevetanijih papa u povijest i predmet žestoke mržnje, on koji je spasio toliko života da je taj primjer bio jedan od razloga obraćenja glavnog židovskog rabina Rima, koji je na krštenju uzeo ime Eugenio Maria, u čast pape.

      Bogu hvala na predavanju i Sv. Misi Bratstva u Zagrebu. Nadam se da će uskoro moći dolaziti i češće.
      Ovi krajevi žeđaju za istinom - prigodan je Introit koji je svećenik molio na Misi u nedjelju:
      "Kao novorođena djeca, aleluja, čeznite za čistim duhovnim mlijekom, aleluja, aleluja, aleluja."

      Izbriši
  4. Sjajne fotografije! Kratko i jasno - lijepo za oči!
    Raduje me činjenica što je ove godine pater Schmidberger u ime Bratstva došao u Zagreb. Dakle, stvari se kreću u dobrom pravcu. Nadam se kako je dolazak p. Schmidbergera potvrda da Bratstvo ozbiljno računa na osnivanje priorata na našim prostorima u bližoj budućnosti. Blažena Djevice Marijo, otvori put svojem Sinu da vrati svetu Tradiciju u ovaj narod, koji bez pravovjernih pastira luta stranputicama modernizma. Pozdrav, draga moja braćo!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala na podršci. Da, bratstvo ozbiljno računa na osnivanje priorata u Hrvatskoj.
      Nadam se ubrzo.

      Izbriši
  5. Nama je svima bilo lijepo - prekrasna celebracija i oltar. Posebna zahvala, dakako, onima koji se svake godine žrtvuju da oltar bude lijep - dopremanje, postavljanje, raspremanje...Ogroman posao. Bog plati!

    Kikii

    OdgovoriIzbriši
  6. Na čiji je poziv Družba došla održati predavanje i misu u Zagreb?
    Pozdrav!
    Steven

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dosta je Hrvata po Njemaćkojj,Austriji i Švicarskoj molilo patera Schmidbergera da otpočne apostolat u Hrvatskoj. Neli su ga naši vjernici i klerici također pozivali i pisali mu pisma, primjerice moja malenkost.

      Kikii

      Izbriši
  7. Vrlo lijep i trezven opis s pristojnim komentarima. I bez babā Jagā i sličnih zbog čega uvijek dobijem glavobolju, umjesto da saznam nešto novoga o tradiciji. Je li taj Toma možda baba Jaga preko koje govori ono što ne može u tekstu?
    Vilma

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nije Toma baba Jaga i zasto ne bi mogao reci pod svojim nadimkom, nego bi morao koristiti pseudonim da nesto kaze?

      Usto, mislim da je lijepo da postoje razliciti blogovi, pa svatko moze naci atmosferu koja mu/joj odgovara.

      Izbriši
  8. Baš mi je žao da se sutra ujutro opet nećemo naći s onim lijepim i pobožnim društvom i imati onako krasnu liturgiju i predavanje ili druženje. Baš mi to nedostaje.
    Ah, kada će se više Bratstvo kod nas nastaniti!

    Kikii

    OdgovoriIzbriši

Napomena pri komentiranju:
Objavljujem korisne, pristojne i potpisane komentare.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...