subota, 7. listopada 2017.

NASTAVLJAJU SE SABLAZNI PAPE FRANJE Ručak solidarnosti u katedrali svetog Petronija u Bologni

Ušavši u Hram, stane izgoniti prodavače. Kaže im: "Pisano je: Dom moj bit će Dom molitve, a vi od njega načiniste pećinu razbojničku!
Lk (19,45-46)







2 komentara:

  1. Neshvatljivo. Umjesto Nebeskog kruha, papa im dao je raspadljivi kruh, a usput je profanirao Božji hram.
    P

    OdgovoriIzbriši
  2. Zanimljivo kako papa otvoren za dijalog sa svima istovremeno pokazuje nevjerojatan animozitet prema vjernim katolicima.

    Npr.:

    Prošle godine u intervjuu s jezuitom p. Antoniom Spadarom, papa Franjo još je jednom pokazao svoje nerazumijevanje tradicionalne latinske Mise i onih koji su joj privrženi.

    Na pitanje o liturgiji, papa Franjo je inzistirao da Misa reformirana poslije Drugog vatikanskog koncila ostaje, i da je pogrešno govoriti o „reformi reforme“.

    Papa je rekao p. Spadaru da se pita zašto neki mladi ljudi preferiraju staru latinsku Misu, iako nisu odrasli uz nju.

    „I pitam se: Čemu tolika rigidnost? Kopaš, kopaš, ali ta rigidnost uvijek nešto skriva, nesigurnost ili nešto drugo. Rigidnost je defenzivna. Prava ljubav nije rigidna.“

    Argument da „prava ljubav nije rigidna“ možemo čuti od pripadnika kulturne revolucije na ljevici kada čuju da je brak namijenjen samo za jednog muškarca i jednu ženu. Također podsjeća na argumente sljedbenike kardinala Kaspera koji traže pričest za ljude koji žive u smrtnom grijehu.
    Tisuće su riječi napisane o ponovnom oživljavanju tradicije. Jednostavno rješenje kako saznati zašto su mladi privrženi tradicionalnoj latinskoj Misi bilo bi jednostavno da ih se pita. Znate, one katolike koji su se oduprli sekularnoj kulturi, ostali vjerni crkvenom nauku, otvoreni životu, i izgaraju od ljubavi prema našem Gospodinu Isusu Kristu i Svetoj Majci Crkvi. Bogata i duboka duhovnost koja je oblikovana na liturgiji koja se formirala gotovo dvije tisuće godina zaslužuje malo više poštovanja od nezainteresiranog slijeganja papinskim ramenima. Čini se da se pastorala briga Svetog Oca ne proteže na mnoge pobožne mlade katolike.

    OdgovoriIzbriši

Napomena pri komentiranju:
Objavljujem korisne, pristojne i potpisane komentare.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...