nedjelja, 5. ožujka 2017.

Štovanje Blažene Djevice Marije pomaže u očuvanju čistoće srca

"U Orlovstvu se osobito pazi na dobar primjer, a poglavito se štuje presveta Bogorodica. Svaki je orao vitez Marijin. Pred njegovom dušom uvijek lebdi dražesna slika Majke Božje ovjenčana čarom beskrajne ljepote i milinom najčišćega djevičanstva. Orao u svakoj djevojci vidi sestru Gospinu. A smije li orao o sestri Bezgrešne pomisliti i na najmanje zlo? 

Da, orao je apostol kršćanskog viteštva, apostol svete čistoće, on se bori da hrvatski narod opet poštiva žene i majke kako ga to uči Katolička Crkva. On hoće da među nama opet zablista, kao negda, svetost kršćanskog braka, koji Bog blagoslivlje mnoštvom djece - budućih blaženika koji će na vijeke gledati i veličati Trojedinoga Boga."


Bl. Ivan Merz

1 komentar:

  1. Danas toliki ni ne pokušavaju sakriti pohotne poglede sa osoba suprotnog , a i istog spola. Ima toga i u crkvi pod misom, iako je Isus rekao da svaki takav koji samo pogleda sa požudom , već je u preljubu. Opravdanje je pa imam oči da gledam ali i povod u nečednom i nemoralnom odijevanju. Kako se osloboditi toga ? Prvo molitvom ,a zatim si posvijestiti da je ta osoba Božije dijete , da u njoj prebiva Krist , da je Krist dao svoj život za tu osobu , da je i ona nečija kćer , žena , sestra ili majka . Bi li želio da se netko odnosi prema tvojima tako? Ako se opravdavaš da je slobodna tj. neudana ona je opet nećiji budući ženidbeni drug jer Bog s njom ima plan. Posvijesti si da je ona tvoja sestra, a svatko normalan ne bi gledao svoju sestru. Pogotovo sestru u Kristu. Kako jednog dana kad će se znati namisli mnogih srdaca misliš s tom osobom stajati pred Gospodinom ? Kako misliš pogledati svojim prljavim očima u oči Prečiste Djevice Majke Božije? Grešnim u Bezgrešne oči? Misliš da je to moguće? Imaj na pameti ponašanje Svetog Josipa . Ili oca Ante Antića koji nije žene gledao u lice nego u pod tako da nije ni znao tko je tko. Toliki rastavljeni ne prezaju svojim ponašanjem razoriti tuđi brak jer je njihov razoren. A još se nismo ni dotakli bračne čistoće, zaručničke , svećeničke.
    Robelar

    OdgovoriIzbriši

Napomena pri komentiranju:
Objavljujem korisne, pristojne i potpisane komentare.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...