nedjelja, 2. studenoga 2014.

Pontifikalna misa Bratstva svetog Pija X. u Lurdu


Bogu hvala na čuvarima katoličke vjere.

Broj komentara: 7:

  1. Mjesni je biskup naklonjen tradicionalnoj Misi i poštuje činjenicu da je Bratstvo sv. Pija X. s brojem tradicionalnih svećenika respektabilan pokret u Francuskoj. Događaji u Lourdesu, svetištu Blažene Djevice, znakoviti su u smislu da se bliži svršetak velike krize i Vjeru koje je Bratstvo sačuvalo postat će uzor istinske obnove u duhu sv. Pija X. Božji Blagoslov!!!

    Pustinjak

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Inače u Francuskoj je u pogledu crkava drugačiji sistem, nego kod nas. Kod njih je svaka crkva u vlasništvu države, što je jedan od razloga zašto Bratstvo sv. Pija X. može služiti tradicionalnu misu u Lurdu.

      Izbriši
    2. Ja sam mislio da to vrijedi samo za crkve starije od 1905., a da su novije (medju kojima i ova betonska hala?) u vlasnistvu Crkve.

      Izbriši
  2. Sve je skoro po principima sekularnosti Francuske sedme republike, koja je uzgred budi rečeno totalno bezbožna. Francuski ustav ne priznaje svojim punopravnim, dakle ustavotvornim građanima njihovu etničku pripadnost, već su za njih svi takvi ljudi Francuzi. U jugozapadnoj su Francuskoj tako ugušili veliku domicijelnu baskijsku zajednicu, strogo im oduzimajući pravo na narodni identitet, kulturu i ostalu tradiciju. Vjera je odavno zaključana u sakristiju Drugog Vaticanuma. Zato će Francuska i sve države zapadne Europe kad zaiskri eksplodirati u užasnom pokolju rata.

    Zapadna se Europa odrekla Katoličke vjere, jedinog božanskog spoja koji ju je držao cjelovitom u svim njenim aspektima: duhovnim, demografskim, kulturološkim, gospodarskim i svakim onim kojim je kroz svetu Tradiciju jamčio Duh Sveti. Zapadna je Europa na umoru duhovnih vrijednosti, na groblju sebičnog liberalizma čeka smrt duše i grobara koji će ju s neskrivenim zadovoljstvom srušiti u grobnu jamu i pokopati uz zvuke Ode radosti promašenog egzistencijalizma "novog milosrđa".

    Pa neka netko kaže da Bog nije strašan Osvetnik! Slijepoća modernista i neokonzervativaca, tih jadnih zatucanih umova i duša, igraju na kartu nepostojećeg Božjeg milosrđa i preuzetnosti. "Bog je ljubav", "Isus je moj brat i revolucionar", "Bog je uz nas grješnike", "Ne postoji pakao", "Sve religije imaju sjemenku Logosa", "Tko sam ja da sudim", i tisuće koncilsko-ljevičarskih parola kao produkt eklezijologije antisveca Pavla VI. i masonsko-ekumenske mise.

    Tako su vikali i vjerovali donedavno Francuzi, a uskoro će u ropotarnicu povijesti. Dolaze novi poganski narodi sa dalekog istoka, Afrike i Azije. Njih je potrebno evangelizirati privodeći ih Jednoj Svetoj Katoličkoj i Apostolskoj Crkvi!

    Bog te blagoslovio, prijatelju u Vjeri!

    Pustinjak

    OdgovoriIzbriši
  3. Molimo se Svesilnom Bogu za obraćenje etničkog francuskog naroda po zagovoru njihova kralja sv. Ljudevita i svete Ivane Arške. Svesilni Bog oživljuje suhe kosti - i doslovce!

    Pustinjak - brat starih i pravovjernih Francuza

    OdgovoriIzbriši

Napomena pri komentiranju:
Objavljujem korisne, pristojne i potpisane komentare.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...