nedjelja, 9. studenoga 2014.

Blagoslov čudotvorne medaljice (tradicionalni)




Tekst blagoslova:

BLAGOSLOV I POSTAVLJANJE SVETE MEDALJICE B. DJEVICE MARIJE NEOKALJANE pučki „Čudotvorne medaljice". 
Pripada kongregaciji Misija. (Odobrio S. Z. O. 19. travnja 1895.) 

Svećenik, koji kani blagosloviti svetu medaljicu bezgrješnoga Začeća Djevice Marije, obučen u kotu i bijelu štolu reče:

R. Pomoć je naša u imenu Gospodina. 
O. Koji stvori nebo i zemlju. 
R. Gospodin s vama. 
O. I s duhom tvojim.

Pomolimo se. 
Svemogući i milosrdni Bože, koji si se po mnogim prikazanjima neokaljane Djevice Marije na zemlji dostojao neprestano tvoriti čudesa za spasenje duša, izlij dobrostivo svoj blago+slov na ovaj znak medaljice, da svi pobožno ga poštujući i odano noseći i osjete njezinu zaštitu i postignu tvoje milosrđe. Po Kristu Gospodinu našem. 
O. Amen. 

Onda poškropi medaljicu blagoslovljenom vodom i zatim postavljajući je reče, ako se postavlja samo na jednoga:

Primi svetu medaljicu, vjerno je nosi i iskazuj joj dostojno poštovanje, da te blaga i neokaljana nebeska Gospođa štiti i brani i obnavljajući čudesa svoje dobrostivosti milosrdno ti isprosi, što ponizno zaišteš od Boga, da živeći i umirući sretno počivaš u njezinu materinskom zagrljaju. Amen. 

Ako ih je više, na koje se postavlja, reče:

Primite svetu medaljicu, vjerno je nosite i iskazujte joj dostojno poštovanje, da vas blaga i neokaljana nebeska Gospođa štiti i brani i obnavljajući čudesa svoje dobrostivosti, milosrdno vam isprosi, što ponizno zaištete od Boga, da živeći i umirući sretno počivate u njezinu materinskom zagrljaju. Amen. 

Potom nastavi: 

Gospodine, smiluj se. Kriste, smiluj se. Gospodine, smiluj se. 

Oče naš tiho do 
R. I ne uvedi nas u napast. 
O. Nego izbavi nas od zla. 
R. Kraljice bez istočnoga grijeha začeta. 
O. Moli za nas. 
R. Gospodine, usliši molitvu moju. 
O. I vapaj moj k tebi da dođe. 
R. Gospodin s vama. 
O. I s duhom tvojim. 

Pomolimo se. 
Gospodine Isuse Kriste, koji si htio, da se preblažena Djevica Marija majka tvoja, od iskona neokaljana, proslavi bezbrojnim čudesima, daj, da vazda zazivajući njezinu zaštitu, postignemo vječnu radost. Koji živiš i kraljuješ u vijeke vjekova. O. Amen. 



Presveto Srce Isusovo, smiluj nam se!

1 komentar:

  1. Još jednom čestitam i na ovome.I imam jedan prijedlog.Teško je ovo skupljati ovako kad god se nešto objavi.Ovo što ću sada reći ne želim biti kritičan prema službenicima naše Crkve i molim svih da ja ,odnosno moje riječi ne budu nikom povod da ide napadati ni jednog svećenika,biskupa pa ni papu...
    Nažalost kako primjećujem jako je često praksa mlađih i mladih svećenika kad samostalno preuzmu neku župu da najčešće iz neznanja po crkvi,sakristiji,župnim prostorijama sve"čiste"redom.Od liturgijskih starih predmeta,ruha,pa čak i starih obrednih knjiga... u pojedinim župama nije se sačuvalo ništa!Zato Vas molim,potaknite i pokrenite da se sve ove obredne i druge molitve sačuvaju od zaborava i uvežu u jednu knjigu,praktičnu, da se iz nje može moliti ili obavljati moguće obrede za svećenike kojima je to na srcu.Ili ako to već netko radi dajte obavjest o tome!Hvala!

    OdgovoriIzbriši

Napomena pri komentiranju:
Objavljujem korisne, pristojne i potpisane komentare.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...