nedjelja, 12. veljače 2017.

VJERA TE TVOJA SPASILA Evo što je mons. Lefebvre govorio o pregovorima s modernističkim Rimom (neprijateljima Katoličke Crkve)


Za titlove na hrvatskom pritisnite ikonicu cc, u donjem desnom kutu videa.

Broj komentara: 8:

  1. Mislim da se o ovim stvarima odavno raspravilo.
    Jasno, dijagnoza mons.Lefebvrea jest točna.
    Isto je tako točno da je mons.Lefebvre znao da je papa poglavar Katoličke Crkve. Stoga ova muka oko pregovora i trud da se u Crkvi baš tako zaori glas Tradicije. Kao i spremnost prihvatiti ponude iz Rima.
    Ne vidim potrebu ovako jednostranog iznošenja samo jednog citata: sada imamo Bratstvo koje po mojem mišljenju tumači riječi i stavove mons.Lefebvrea, a imamo i Otpor koji prenaglašava neke citate izvučene iz konteksta.
    No imamo i Institut Dobrog Pastira - i tu su jedni od prvih i najbližih suradnika mons.Lefebvrea. Oni su uz njega bili u vrijeme "ekskomunikacije" i sve do njegove smrti.
    Oni će opet, pretpostavljam. imati svoje citate u kojima se govori o poslušnosti i želji nadbiskupa Lefebvrea da se što prije regulira kanonska situacija.
    Dakle, najbolje se držati stava Bratstva i njegove poglavara. Znaju oni i za ovaj citat, ali i za druge.

    Kikii

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kikii, zagovarate li Vi to da se Bratstvo drži dalje od Rima i Vatikana? Ovdje se da iščitati da su onu uporni u negiranju onoga što Gospodin želi, a to je da su svi jedno stado i jedan pastir tj-oni žele odbiti pripadnost u potpunosti Crkvi makar im se i sve dopustilo... Malo bolje pojasnite što Vi zapravo želite reći sa ovom rečenicom.."Dakle, najbolje se držati stava Bratstva i njegove poglavara. Znaju oni i za ovaj citat, ali i za druge." Pratim vaše komentre i na drugom blogu i ne bih baš rekao da ste Vi protivni tome da Bratstvo dopusti rješenje kanonskog statusa, zapravo rekao bih da ste za to. Ili možda mijenjate mišljenje od bloga do bloga?

      Goran

      Izbriši
    2. Prvo, imate predstavnike Bratstva povremeno u Hrvatskoj i skupinu stalnih vjernika i njima se obratite za službeni stav Bratstva. Trebali bi biti bolje informirani od mene. Moj je stav posve nebitan. Ne znam zašto je Vama toliko bitan?!Sve ovo što kažem, privatna su promišljanja.
      No moram priznati da mirno spavam jer vjerujem da Duh Sveti vodi Bratstvo i nadahnjuje poglavare i da oni ne vode borbu protiv "krvi i mesa, nego protiv Vrhovništava, protiv Vlasti, protiv upravljača ovoga mračnoga svijeta, protiv zlih duhova po nebesima".
      Otkada sam čuo za Bratstvo 1999. godine, uvijek slijede neke nove crne prognoze kako će biti ovo ili ono, a Bratstvo postojano stoji i ide iz bitke u bitku.
      Doduše, mogu propasti skupine povezane s Bratstvom u nekim krajevima jer vjernici nisu zaživjeli duh Bratstva. Mogu i pojedini svećenici otpasti - kako sam vidio u puno slučajeva, osobito u aferi s čudacima iz Otpora - kada je ego ispred poslušnosti, a vlastiti poremećaj u glavi ispred vjere u Providnost, kada pojedinci bolje znaju od mons.Fellaya i rastjeruju stado, umjesto da ga okupljaju...da ne spominjem sve drugo što ide s time i što dovede do konačnog urušavanja...onda pateri u nekim krajevima moraju početi od početka.
      No Bratstvo u cjelini stalno raste i napreduje. Kako će se riješiti situacija u budućnosti, ne bih znao reći. Ne znam za sebe osobno planirati što ću morati učiniti ili ne učiniti sljedeći mjesec, a ne za sveopću Crkvu i to tijekom ovoga pontifikata.
      Ne znam u čemu sam mijenjao mišljenje po blogovima. Mislim da je moj stav bio jasan i oduvijek isti.
      Ne želim dalje odgovarati na eventualne provokacije jer ako Vas baš toliko zanima moje privatno mišljenje, onda ćete mi se privatno obratiti.

      Kikii

      Izbriši
  2. Ovo već četiri bloga ne žele objaviti.
    ISUS OPET PRIMA NA SE KRIŽ
    Misu zabraniše
    leđa Ti okrenuše
    oltar porušiše
    na Te nasrnuše
    svećenici Te iznevjeriše
    laici oskvrnuše
    biskupi izdadoše
    žene poniziše
    pastiri iznajmiše
    volju Ti promijeniše
    nauk izopačiše
    ljubav ohladiše
    zapovijedi prilagodiše
    za dukate prodaše
    dom Ti opoganiše
    ljepotu sakriše
    dobrotu zasjeniše
    crkve zatvoriše
    sjemeništa opustošiše
    malene sablazniše
    djecu pobiše
    starce ubiše
    obitelji ostaviše
    bogatstvo nagomilaše
    Sud si potpisaše. Amen.
    Robelar

    OdgovoriIzbriši
  3. Msgr.Lefebvre je bio samo čovjek, a svaki čovjek je sklon pogrešci.
    Amen!

    OdgovoriIzbriši
  4. "It's unprecedented. Philosophical mistakes have been discovered in Vatican Council II which was unknown or un-reported over the last 50 years. It has completely changed the understanding of the Council which was always traditional.
    For the liberals this will be a big blow. So media like CRUX is not reporting on it.
    It means Vatican Council II had a continuity all along with the Feeneyite interpretation of the dogma extra ecclesiam nulla salus (EENS), which the main steam media calls the 'rigorist interpretation'.
    The liberal interpretation of Vatican Council II could only be made with the philosophical error. This interpretation was made by assuming what is hypothetical is not hypothetical. Invisible cases were considered visible. The liberals' famous case of the catechumen who allegedly was known is really unknown. With this false premise (visible cases of the baptism of desire etc) a non traditional conclusion (there is known salvation outside the Church so the dogma has exceptions) was created.
    This non traditional and heretical conclusion in the interpretation of Vatican Council II was rejected by the traditionalists. However it was accepted by the magisterium, the liberals and the Left.

    Now when religious are asked basic philosophical questions, they can see where it is leading to and they refuse to answer, or be quoted. Similarly at the pontifical universities and seminaries in Rome there are priest -professors who continue to teach a lie. Their interpretation of Vatican Council II, is based on the philosophical error. They maintain the error even after being informed.

    Lionel Andrades

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovaj komentar promiče feeneyističku herezu - feeneyisti niječu krštenje krvi, te implicitno i eksplicitno krštenje željom, za koje sv. Alfonso de Liguori kaže da je "de fide" (u njegovoj knjizi "Moralna teologija", knjiga 6, br. 95) poradi nauke Tridentskog koncila, koji uči da nakon proglašenja Evanđelja nitko ne može doći u stanje milosti "bez kupke preporođenja (tj. krštenja) ili želje za istim" (Trid. koncil, 6. sjednica, Dekret o opravdanju, pogl. 4).

      Izbriši
  5. FSSPX već dugo nikome ne pokazuje ovaj video (tj. te bistre, jasne i nedvosmislene riječi mons. Lefebvrea), jer bi to otežalo dugogodišnje napore sadašnjeg vodstva da stave Bratstvo u ruke modernističkih heretika i neprijatelja vjere, što bi se po njihovim riječima nažalost uskoro moglo i ostvariti.

    OdgovoriIzbriši

Napomena pri komentiranju:
Objavljujem korisne, pristojne i potpisane komentare.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...