utorak, 7. lipnja 2016.

MEĐURELIGIJSKI DIJALOG U PAKISTANU - Članak posvećen biskupu Uziniću, koji daje moralnu podršku izgradnji novog objekta islamske zajednice u Dubrovniku, te također biskupu Komarici...

Sablazan postupak biskupa Uzinića možete pročitati OVDJE i sablazan postupak biskupa Komarice možete pogledati OVDJE, a u tekstu ispod možete pročitati kako napreduje međureligijski dijalog u Pakistanu.

Islamisti zahtijevaju da se Asia Bibi odmah pogubi – kriza vlade?

Obitelj se bori za život Asije Bibi – na slici suprug i jedna kći

(Islamabad) Radikalne islamske skupine u Pakistanu otpočele su novu kampanju i zahtijevaju da se Asia Bibi odmah pogubi. Kršćanka i majka petero djece uhićena je 2009. godine zbog sumnje da je „uvrijedila islam“. Osuđena je na smrt 2010. godine i otada čeka na pogubljenje.

Radikalne muslimanske skupine kao Sunni Tehreek organizirale su ulične demonstracije kako bi vršile pritisak na pakistansku vladu. U lipnju 2015. godine Vrhovni je sud spriječio pogubljenje i naredio je da se ponovi suđenje. Svjedoke zbog čijih je izjava osuđena, treba ponovno saslušati.

Činilo se da je odluka Vrhovnog suda odškrinula vrata da se reformira ozloglašeni zakon protiv bogohulnosti iz 1896. godine. Taj zakon kažnjava uvrjedu islama, Muhameda ili Alaha doživotnim zatvorom ili smrtnom kaznom. Kako pokazuju mnogobrojni slučajevi, nerijetko je dovoljna samo optužba jednog muslimana da se bez dokaza dođe do osude. Radikalne muslimanske skupine često vrše pritisak i nasilje nad institucijama da donesu te osude. Zakon je usmjeren poglavito protiv vjerskih manjima, a među njima osobito protiv malene kršćanske zajednice. I unutarislamski sukobi rješavaju se preko ovoga zakona koji često otvara širom vrata svakom obliku samovolje.

Slučaj Asije Bibi postao je predmetom borbe za moć u kojoj islamisti ispituju koliki imaju utjecaj.

Kršćanka Asia Bibi, prva žena u Pakistanu koja je prema zakonu protiv bogohulnosti osuđena na smrt, islamistima treba poslužiti za primjer i zastrašivanje ostalima.

Asia Bibi i dalje se nalazi u strogo čuvanom zatvoru u Multanu u ćeliji smrti. Dugi boravak u izoliranosti pogoršao je njezino zdravstveno stanje kako su njezini odvjetnici priopćili sudu. Izolacija nije službeno, ali je činjenično pooštrenje kazne. Odluka je donesena radi njezine sigurnosti. Sigurnosne su mjere nedavno ponovno pojačane jer je tajna služba javila da postoji želja islamista za osvetom zbog pogubljenja Qadrija koji je ustrijelio guvernera Teseera i da oni žele ubiti Asiju Bibi u zatvoru. Da se spriječi otrovanje, pregleda se jelo Asije Bibi.

Njezin je odvjetnik izjavio da je katolkinja jaka i da ponosi čekanje u strpljivosti u molitvi. Međutim, očito je da je zatvor polagano uništava.

Izvor

4 komentara:

  1. Hvala za članke i trud, nisam imao pojma koliko je modernizam zavladao među hrvatskm biskupima. Ima li ijedan dovoljno vjere i snage da nas vodi u spasenje, umjesto u modernističku propast?

    OdgovoriIzbriši
  2. Kada bi mi imali Papu Asija bi imala sanse. Ovako ..., bojim se i molim za ovu sestru u Kristu.

    P.K.

    OdgovoriIzbriši
  3. Kao da se nalazimo u zoni sumraka ... da je kojim slucajem u Pakistanu osudjena muslimanka zbog uvrede Krscanstva Bergoglio bi pod hitno tamo poletio i doveo je u dom sv.Marte i na povratku trkeljao u zrakoplovu o novo-milosrdju, ovako Asija neka ti je Bog u pomoc. Molimo za tebe!

    Bergoglio nije htio da primi njenu obitelj u Vatikan kada su dosli da ga mole za pomoc, ali zato bez problema prima delegacije sodomita, talmudista, ateista, muslimana (uz to im pere i ljubi noge) i prima Boga pitaj koga sve ne, ali Krscane koji mole za spas zivota NE!

    Da li mi smijemo ovoga covjeka smatrati Papom? Da li je to svetogrdje?

    A.M.

    OdgovoriIzbriši
  4. Hvaljen Isus i Marija!

    Zaista, ako ovo sto se desava u nasoj Crkvi nije konacni navjestaj kraja ne znam sto je.

    Zasijeca se u korijene Crkve demonskom silinom, ruse se temelji koje je postavio Sin Bozji, Spasitelj i Otkupitelj.

    Nasljedje i tradicija Crkve se preoravaju i sije se pakleno sjeme obmana i zabluda koje ce mnoge duse odvesti u propast.

    Mnogi su kao osamuceni, demoralizirani, izgubljeni … i u cudu se pitaju sto se ovo desava sa Crkvom.

    Svijet je oduvijek srljao u propast, ali Crkva … sveta Katolicka i apostolska Crkva bila je od Isusa do skoro pouzdan svetionik u oluji i sigurna luka spasa, a danas … danas se moramo pitati da li imamo Papu (?) ili, da li nevjernik (nekatolik) moze biti Papa???

    Svakako Crkvu Kristovu ni vrata paklena ne ce nadvladati, ali stado ce biti malo (kako nam je to nas Isus odavno navijestio), jer ce mnogi stradati i zbog zlih,laznih ucitelja - vukova u jagnjecoj kozi.

    Draga sestro u Kristu, Asija i ja molim Boga za tebe, da ostanes jaka i ne izgubis vjeru. Bog te blagoslovio!

    OdgovoriIzbriši

Napomena pri komentiranju:
Objavljujem korisne, pristojne i potpisane komentare.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...